avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate paulavisu

Activitate paulavisu

buna ziua,

cel mai bine este sa gasiti o solutie si sa rezolvati problema cu persoana in cauza deoarece, in cazul in care judecatorul decide sa ii platiti salariul pentru cei doi ani, pe langa banii pe care trebuie sa ii dati salariatului trebuie sa platiti si impozitele si taxele catre stat + accesoriile de intarziere aferente salariului de incadrare. Este mult de discutat si consider ca trebuie sa apelati la un specialist sa va ajute sa rezolvati cat mai corect si cat mai ieftin problema. Mult succes!
Răspuns la discuția Explicatie cod COR
melamed - „învăţător“, în lb. ebraică

Melamed, Melammed ( ebraică : מלמד, Învăţătorule) este un termen care, în timpurile biblice denotă un profesor de religie sau instructor în general.
The Melamed era desemnat de către comunitate, şi existau reglementări speciale ce determinau numarul de copii la care putea preda, precum şi normele care reglementează alegerea candidaţilor pentru birou şi concedierea unei Melamed (ib.)


Răspuns la discuția partaj
Nu sunt avocat, insa am divortat in ianuarie 2010. Partaj, custodie copil, pensie alimentara, perioada in care tati vine si il ia. Am vrut partaj pe cale amiabila insa singura solutie a fost in instanta si am platitit 3% din val masei partajate. Din cauza ca nu am platit acesti 3% nu am putut sa divortam la prima infatisare, la a doua am venit cu chitantele si toate cele platite si totul a fost ok. Nu a citit nimeni cine ce lasa, s-au uitat la valorile bunurilor impartite de noi si au inmultit cu 3%. Asta a fost un partaj pe cale amiabila.

Răspuns la discuția Concediu medical neplatit
Incercati sa mai dicutati cu patroana, oricum ea isi recupereaza banii, deci nu ii plateste de la ea. Pe cale amiabila este mai ok. Insa daca nu va da banii, mergeti sa faceti sesizarea cat mai repede, pentru ca oricum au termen 30 de zile pentru a va raspunde.

Mult succes!
Paula
Răspuns la discuția SFATURI CONTABILE
In cazul in care nu ati avut angajat nu trebuiau depuse declaratiile 100 si 102, declaratii care se depun lunar. Declaratia 300, pt tva se depune trimestrial pana la prima achizitie intracomunitara, cand depuneti lunar, deci pana in 25 octombrie 2010.
Trebuie sa depuneti vectorul fiscal la administratie, (declaratia 010) in termen de 30 de zile de la data angajarii.

Succes si rabdare!
Paula
Răspuns la discuția Concediu medical neplatit
Mergeti la ITM si/sau Casa de Pensii de care apartineti si depuneti o sesizare prin care le spuneti ca nu ati primit banii. Ei vor discuta cu patroana dumneavoastra si o sa ii ceara ca in termen de ... zile sa vina cu dovada platii catre dumneavoastra. Sigur o sa primiti banii.

Mult succes!

Paula
Răspuns la discuția SFATURI CONTABILE
Buna ziua, daca ati deschis firma in august 2010, in cazul in care aveti angajati trebuiau deja pana pe 25 septembrie 2010, depuse declaratii la ANAF: declaratia 100 cu impozitul pe salarii si 102 cu celelalte contributii platite pentru angajati. De asemenea, va trebuie registru unic de control (25 lei) si registru evidenta fiscala (75 lei) de la Administratia de care apartineti in timp de 30 de zile de la eliberarea certificatului de inregistrare, de catre Registru Comertului.
Atentie, pana pe 25 octombrie trebuie sa depuneti declaratia pentru impozit minim, declaratia 100, declaratia 300, pentru tva si 102, in cazul in care aveti angajati.

Paula Visu
Răspuns la discuția Absolvent Spiru Haret
Mergi la Ministerul Invatamantului si intreaba ce poti face. Eu am fost pentru ca am terminat in 2008, ID, 4 ani, mi-au zis ca este ok, dar pentru linistea mea o sa merg in Spiru Haret 10 si cer, in scris, o confirmare precum ca licenta mea este acreditata.

Succes si dispera. Totul se rezolva.

Paula
Răspuns la discuția transport interjudetean
Multumesc de raspuns. Deja lucrez la petitie. Este buna ideea sa depun petitia si la Consiuliu Judetean, Prefectura, Autoritatea Rutiera Romana, Ministerul Transporturilor? Conducatorii societatii de transport au depus deja sesizari cu semnaturile calatorilor atasate. Autoritatea Rutiera Romana este de acord sa se faca acest transport dar cu acordul Consiliului Local, Consiliu Local compus din cativa oameni care au mici magazine si nu le pasa de ce se intampla cu noi ceilalti si refuza sa discute cu reprezentatului firmei care asigura transportul. Eu am transmis la toate enumerate mai sus un e-mail cu problema sesizata, inca astept raspuns. Revin cu detalii, indiferent de raspuns.

Paula
Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: locuiesc in satul Ciocanari, com Niculesti, jud. Dambovita, situat la 35 km de Bucuresti, langa localitatea Peris, judetul Ilfov. Fiind un sat izolat de civilizatie, un mijloc de tranport care sa ne duca pana la gara Peris, la distanta de 4 km de satul nostru este necesar. Pana acum o saptamana exista o firma care se ocupa de acest serviciu, insa, firma nu mai are acces in satul meu deoare nu are licenta de transport pentru aceasta localitate, ei au licenta numai pentru o parte din comuna. In urma discutiilor cu patronul firmei respective am aflat ca dumnealor au facut o cerere catre Autoritatea Rutiera Romana, catre Consiliul Judetean Dambovita si catre Prefectura Targoviste si au cerut suplimentarea statiilor pana anul viitor in iulie cand o sa poata lua, ei sau alta firma, licenta pentru traseu Peris-Ciocanari. Insa toti dau acelasi raspuns; trebuie acordul Consiliului Local, Consiliu care nu vrea sa fie de acord din motive de ei cunoscute pentru ca noi, sateni si calatori totodata, suntem disperati.
Am incercat sa gasesc o portita in legea transporturilor de care sa ma pot lega dar nu am gasit si in conditiile in care nimeni nu vrea sa isi asume raspunderea nu mai stiu cui sa ma adresez. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, propunere pentru ca se apropie iarna si drumul pe camp este anevoios.
Va multumesc anticipat,
Paula
Va multumesc pent