avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters170762

Activitate ContSters170762

Buna ziua.
As dori sa stiu si eu ce sanse am ca singur parinte a 3 copii, cu un salar de 1200RON (800 trecuti pe cartea de munca) si 15000 de euro economii.
Ma pot incadra la ANL pt obtinerea unei case?
am lucrat ca bucatar timp de 6 luni la un restaurant;
Cand am cerut concediu de odihna am fost amenintat ca o sa fiu dat afara si mi s-a spus ca nu am dreptul ca nu vrea sa-mi dea. Eu am semnat un contract de munca in feb. anul curent, iar pe data de 15 mai patronul m-a dat afara fara sa respecte dreptul la preaviz, fara sa-mi plateasca concediul si salarul pe ultima luna.
Am facut plangere la ITM si dupa controlul efectuat mi s-a spus sa ma adresez instantei pt recuperarea drepturilor salariale.
Mentionez ca nu am semnat nici un document in lunile lucrate la primirea salariului.
Doresc sa stiu daca imi pot recupera banii in intregime , eu avand salariul de 1400 Ron iar in acte era trecut 800 ron.
In aceiasi situatie se afla inca 2 colegi ai mei care au fost dati afara in aceleasi conditii (si ei au facut plangere la ITM)
Multumesc pentru raspunsuri!
Chiar mi se cuveneau deoarece eu am lucrat in Bucuresti si am domiciliul in Constanta. Nu am dubii in aceasta privinta. Doresc sa stiu daca legea este de partea mea deoarece comandantul unitatii m-a mintit , iar eu pot dovedi ca nu am primit banii desi aveam dreptul.
Sunt un fost SGV si sapt trecuta , inainte sa-mi dau demisia am realizat ca trebuia sa primesc cat timp am fost angajat al unitatii militare ca trebuia sa primesc bani pt vizita saptamanala a familiei. eu cand am intrebat acum doi ani daca pot sa faca raport pentru decontare , mi s-a spus ca eu nu am dreptul la aceasta plata si nu am mai facut raport .
Daca intentez proces, am sanse sami recuperez acesti bani? Pot cere inca 3000 de euro daune morale?
Va multumesc pt raspunsuri
Asadar daca se va tegiversa cazul pot face plangere si ca civil. Dar se va accepta cazul atat in parchetul mil cat si in cel civil sau se va muta pe civil?
Salutare!
La data de 1 sept mi-am depus demisia in cadrul unitatii militare in care lucrez ca SGV si pe data de 13 sept comandantul UM mi-a zis ca sunt obligat sa efectuez 6 zile de concediu la care mai aveam dreptul, in mod obligatoriu. Acum sunt inca angajat si am un nou raport de demisie la 1 oct. As dori sa stiu unde pot face plangere pt abuz in serviciu: la procuratura militara sau la cea civila, tinand cont ca eu voi mai fi cateva zile militar? Este posibil sa fac plangere de abuz in serviciu dupa ce nu o sa mai fiu angajat?
Va multumesc pt ajutor
Nu am primit vreodata compensatie in bani.Eu am statut de sgv si mi se ofera direct tinuta
O alta problema mai e si aceea ca am fost chemat la constanta si nu mi s-au oferit bani de drum , decontari sau altceva si mi s-a spus ca nici nu voi primi si ca voi fi de asemenea sanctionat disciplinar daca nu ma voi prezenta. Pot sa nu ma duc si sa intentez proces? Niciodata nu mi s-au decontat banii pe transport in 3 ani de zile desi cred ca am dreptul atata timp cat eu am domiciliul in constanta iar eu lucrez in bucuresti. Ce pot face si cu care lege?
Va multumesc