Buna.in primul rand as aprecia f mult daca cineva de pe forum ar acorda atentie si problemei pe care o voi aduce in discutie,asta pentru ca am mai solicitat ajutorul in legatura cu o problema de fiscalitate si nu mi s'a raspuns in veci...problema mea e in fond o speta ca tema de vacanta(sunt studenta la facultatea de drept tocmai am terminat anul 2 la ubb-cluj)care in cateva cuvinte s'ar rezuma cam asa:2 persoane fizice,una dintre ele este proprietara unui teren intravilan situat in zona 1 din bucuresti de aproximativ 400 de metri patrati si o alta persoana fizica care beneficiaza de resurse financiare i'a propus celei dintai sa incheie un contract(si prima problema care se pune in speta e cel fel de contract)prin care proprietara terenului sa'i dea jumatate din teren(200metri patrati) iar in schimb cel din urma se angajeaza sa'i construiasca un imobil pe terenul aferent ramas proprietarei (adica cealalta jumatate de 200 de metri patrati).Proprietara este de acord,insa nu s'a facut inca inscrierea terenului in cf si nici lucrarile de cadastru funciar.In speta se mai precizeaza ca proprietara este in varsta de 74 de ani(are capacitatea de a instraina imobile?)Aceste date doar mi le ofera speta.Sunt avocat,care sunt indicatiile pe care le ofer clientului meu?( clientul meu-persoana care dispune de resurse financiare si care doreste sa construiasca imobilul in schimbul terenului)