avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... penal.parte generala-intrebare din partea unei studente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

penal.parte generala-intrebare din partea unei studente

Buna.as avea o intrebare legata de drept penal.partea generala,daca se poate...intrebarea e urmatoarea:care lege(romana sau straina)va fi aplicabila in baza teoriei ubicuitatii,in cazul unei infractiuni de abuz de incredere,daca insusirea bunului a avut loc in strainatate dar incheierea contractului in baza caruia bunul era detinut sau remiterea efectiva a bunului a avut loc in Romania?(profu meu,Florin Streteanu spune ca actul de a incheia contractul sau remiterea bunului nu ar fi asimilate actelor de executare iar mie nu'mi prea pare asa)...as aprecia bine venita si o parere din partea D-voastra.multumesc anticipat.Carmen Ioana Joltan
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 16:18, 15 August 2006
pai ala e un contract civil. ce treaba are in cazul nostru ? contractul ala .. face oarecum .. diferenta .. in cazul nostru .. intre abuz de incredere si eventual inselaciune .. sau abuz de incred. si furt.

actele prin care se savrseste abuzul sunt :
- insusirea unui bun mobil, pe nedrept
- dispunerea de bunul mobil pe nedrept
- refuzul de a-l restitui.

Banuies ca in cazul tau avem de-a face cu un refuz. Prin urmare asta e limita initiala a savars. infr.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune abuz de incredere gerisimo gerisimo Am dat unei cunostinte suma de 1500 lei pentru a-mi cumpara doua telefoane mobile pe care nu mi le-a adus.......L-am sunat si nu mai raspunde la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: o societate de leasing are un client care nu mai plateste si refuza sa predea masina, contractul fiind ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si furt MaDaAlina MaDaAlina In vara lui 2016 am dat masina unei cunostinte sa o duca mai departe la reparat. In cateva etape am schimbat bateria, uleiul, anvelopele etc, asta sub ... (vezi toată discuția)