avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate anicarutasu

Activitate anicarutasu

Sotul meu a avut un FRATE : acesta a fost casatorit si a avut o fata
SOCRII mei i-au donat acestuia o casa
Fratele, sotia fratelui si fiica acestuia au decedat la date diferite 2006, 2022,2024; CASA DONATA s-a transmis prin mostenire la sotie si la fiica
Fiica lor se casatorise in sept 2021 si a decedat in noiembrie 2024
A ramas SOTUL SUPRAVIETUITOR in aceasta casa donata (de parintii sotului meu catre fratele sotului );acesta nu a facut nimic la aceasta casa, nu a avut venituri
Pare nedrept ca o casa construita de socrii mei sa fie mostenita de un strain care nu a contribuit cu nimic, desi traieste sotul meu ( fiul celor care au donat casa)si avem si un fiu
Intrebarea mea este:
***donatia initiala poate fi un argument in atacarea mostenirii SOTULUI SUPRAVIETUITOR?
Sotul si fiul meu pot pretinde aceasta casa care a apartinut parintilor respectiv bunicilor??
Răspuns la discuția Contract de intretinere
A facut-o deja.Era o femeie de peste 90 de ani ;chiar s-a purtat frumos cu ea , a fost pe picioare pana in ultimele 2 sapt
Multumesc pt raspuns

gi-jane2 a scris:

S-o ingroape, cam asta ii mai e obligatia.
apoi se duce cu cerfificatul de deces la oficiul de cadastru si se radiaza sarcina din cartea funciara.

S-a facut un contract de intretinere , intre o persoana in varsta si o alta persoana. In schimbul intretinerii persoana in varsta ceda dreptul de proprietate asupra unui apartament.
Persoana care trebuia sa se ocupe de toate nevoile batranei s-a achitat de toate obligatiile pe care si le asumase prin contract.
Dar inevitabilul s-a produs si batrana a decedat.
Intrebarea este:
Daca exista obligatii ulterioare si Care sunt pasii de urmat pt definitivarea dreptului de proprietate asupra apartamentului lasat prin contractul mentionat: la notar, la cadastru, la SPIT
Multumesc
In 2014 s-a vandut un autoturism in baza contract+ certif fiscal
Vanzatorul a declarat si a obtinut scoaterea din evidenta SPIT a autoturismului
Cumparatorul nu a procedat la transcriere in termen de 30 zile si nu a integistrat la financiar autoturismul
Vanzatorul a instiintat Politia ca respectivul autoturism nu a fost inmatriculat pe numele cumparatorului si a primit raspuns de la Politie ca s-a operat in Registrul National Auto ca autoturismul a fost instrainat .
Ulterior , autoturismul a facut obiectul unor vanzari succesive fara cf fiscal si fara inmatriculari
Ultimul cumparator este obligat de ultimele reglementari sa o inmatriculeze ca sa poata circula si nu e clar ce docum treb sa prezinte pt inmatriculare.
(Cartea si talonul masinii a ramas in tot acest timp pe numele celui care a vandut corect, a scos de la financiar auto si a declarat politiei ca a instrainat auto).
S-au strans de platit impozite,eventuale amenzi ptr nerespect termen de inmatriculare etc

Cum ar trebui sa procedeze ultimul cumparator ca sa transcrie autoturismul pe numele sau.

anicarutasu a scris:

Multumesc mult
Puteti sa precizati: cine actioneaza in instanta si mai ales pe cine ,ce fel de actiune in instanta?

Multumesc mult
In 2014 s-a vandut un autoturism in baza contract+ certif fiscal
Vanzatorul a declarat si a obtinut scoaterea din evidenta SPIT a autoturismului
Cumparatorul nu a procedat la transcriere in termen de 30 zile si nu a integistrat la financiar autoturismul
Vanzatorul a instiintat Politia ca respectivul autoturism nu a fost inmatriculat pe numele cumparatorului si a primit raspuns de la Politie ca s-a operat in Registrul National Auto ca autoturismul a fost instrainat .
Ulterior , autoturismul a facut obiectul unor vanzari succesive fara cf fiscal si fara inmatriculari
Ultimul cumparator este obligat de ultimele reglementari sa o inmatriculeze ca sa poata circula si nu e clar ce docum treb sa prezinte pt inmatriculare.
(Cartea si talonul masinii a ramas in tot acest timp pe numele celui care a vandut corect, a scos de la financiar auto si a declarat politiei ca a instrainat auto).
S-au strans de platit impozite,eventuale amenzi ptr nerespect termen de inmatriculare etc

Cum ar trebui sa procedeze ultimul cumparator ca sa transcrie autoturismul pe numele sau.
Multumesc,voi intreba si acolo.
M-ar interesa sa aflu unde s-au predat documentele privind veniturile salariale in cazul ICE Agroexport Bucuresti desfiintata in 1990. As dori o adeverinta in vederea pensionarii , ptr o persoana care a lucrat la Ag Agroexport Constanta in perioada in perioada 1962-1971. Practica acelei perioade era ca statele de plata sa se intocmeasca la Bucuresti, se transmiteau in teritoriu si se intorceau semnate ,in vederea arhivarii.Multumesc ptr timpul acordat