avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

S-a facut un contract de intretinere , intre o persoana in varsta si o alta persoana. In schimbul intretinerii persoana in varsta ceda dreptul de proprietate asupra unui apartament.
Persoana care trebuia sa se ocupe de toate nevoile batranei s-a achitat de toate obligatiile pe care si le asumase prin contract.
Dar inevitabilul s-a produs si batrana a decedat.
Intrebarea este:
Daca exista obligatii ulterioare si Care sunt pasii de urmat pt definitivarea dreptului de proprietate asupra apartamentului lasat prin contractul mentionat: la notar, la cadastru, la SPIT
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anicarutasu , utilizator 18:08, 10 Martie 2020
S-o ingroape, cam asta ii mai e obligatia.
apoi se duce cu cerfificatul de deces la oficiul de cadastru si se radiaza sarcina din cartea funciara.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
gi-jane2, moderator
A facut-o deja.Era o femeie de peste 90 de ani ;chiar s-a purtat frumos cu ea , a fost pe picioare pana in ultimele 2 sapt
Multumesc pt raspuns

gi-jane2 a scris:

S-o ingroape, cam asta ii mai e obligatia.
apoi se duce cu cerfificatul de deces la oficiul de cadastru si se radiaza sarcina din cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot rezilia un cv-c apartament cu clauza de intretinere? daniela63 daniela63 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu 2 ani, tatal meu, in varsta de 74 de ani, impreuna cu sora mea (42 ani )si cumnatul meu ... (vezi toată discuția)
Prin uzucapiune poti dobandi proprietatea unui imobil cu proprietar? sbdcl sbdcl o doamna a fost casatorita cu un domn legal 10 ani apoi au divortat si timp de 22 de ani au stat impreuna in aceeasi casa convietuind ca un cuplu dar fiind ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzufruct viager intr-un contract de vanzare cumparare Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina O batrana a vandut un apartament cu suma de 3000 marci, in contractul de vanzare cumparare este stipulat dreptul de uzufruct viager al batranei, batrana a fost ... (vezi toată discuția)