avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul meu a avut un FRATE : acesta a fost casatorit si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul meu a avut un FRATE : acesta a fost casatorit si a avut ...

Sotul meu a avut un FRATE : acesta a fost casatorit si a avut o fata
SOCRII mei i-au donat acestuia o casa
Fratele, sotia fratelui si fiica acestuia au decedat la date diferite 2006, 2022,2024; CASA DONATA s-a transmis prin mostenire la sotie si la fiica
Fiica lor se casatorise in sept 2021 si a decedat in noiembrie 2024
A ramas SOTUL SUPRAVIETUITOR in aceasta casa donata (de parintii sotului meu catre fratele sotului );acesta nu a facut nimic la aceasta casa, nu a avut venituri
Pare nedrept ca o casa construita de socrii mei sa fie mostenita de un strain care nu a contribuit cu nimic, desi traieste sotul meu ( fiul celor care au donat casa)si avem si un fiu
Intrebarea mea este:
***donatia initiala poate fi un argument in atacarea mostenirii SOTULUI SUPRAVIETUITOR?
Sotul si fiul meu pot pretinde aceasta casa care a apartinut parintilor respectiv bunicilor??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:10, 3 Februarie 2025
sotul dvs poate ataca donatia daca ii incalca rezerva succesorala. Poate face asta in termen de 3 ani de la decesul parintilor lui.
fiul dvs nu are nicio treaba pt tatal lui traieste si el e mostenitor.
iar daca cei 2 nu au copii, sotul dvs mosteneste 1/4 din ce avea fata in calitate de unchi.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)