Sotul meu a avut un FRATE : acesta a fost casatorit si a avut o fata
SOCRII mei i-au donat acestuia o casa
Fratele, sotia fratelui si fiica acestuia au decedat la date diferite 2006, 2022,2024; CASA DONATA s-a transmis prin mostenire la sotie si la fiica
Fiica lor se casatorise in sept 2021 si a decedat in noiembrie 2024
A ramas SOTUL SUPRAVIETUITOR in aceasta casa donata (de parintii sotului meu catre fratele sotului );acesta nu a facut nimic la aceasta casa, nu a avut venituri
Pare nedrept ca o casa construita de socrii mei sa fie mostenita de un strain care nu a contribuit cu nimic, desi traieste sotul meu ( fiul celor care au donat casa)si avem si un fiu
Intrebarea mea este:
***donatia initiala poate fi un argument in atacarea mostenirii SOTULUI SUPRAVIETUITOR?
Sotul si fiul meu pot pretinde aceasta casa care a apartinut parintilor respectiv bunicilor??
sotul dvs poate ataca donatia daca ii incalca rezerva succesorala. Poate face asta in termen de 3 ani de la decesul parintilor lui.
fiul dvs nu are nicio treaba pt tatal lui traieste si el e mostenitor.
iar daca cei 2 nu au copii, sotul dvs mosteneste 1/4 din ce avea fata in calitate de unchi.
Speta succesiune
User4567
Buna ziua! Avem urmatoarea speta:
Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral
ion01
Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)