Daca vreti sa va ajutam trebuie sa ne sprijiniti cu niste informatii clare. Nu pot exista doua dosare de insolventa, iar in situatia in care au fost mai multi creditori care au solicitat deschiderea procedurii, dosarele se conexeaza. Toate bunurile firmei aflate in insolventa sunt urmarite pe o perioada de 3 ani de la momentul la care s-a deschis procedura. Lichidatorul are obligatia de a verifica daca acele acte de vanzare au fost facute cu respectarea legii. Ca sa ma lamuresc putin trimiteti-mi pe mesaj privat numerele de dosar si denumirea instantei.
Ce inseamna sa refuze nejustificat?Forta majora intra in discutie?:fight:
Poate angajatul sa nu dea curs cererii angajatorului daca este chemat la locul de munca din Bucuresti, el fiind in concediu la Paris sau la Cucuietii din Deal :-/?
Si sunteti sigur ca acum societatea este in faliment? Se poate intra in faliment prin procedura simplificata de insolventa, sau se poate intra in insolventa prin procedura generala si ulterior faliment. Daca ati notificat lichidatorul ca detineti o creanta verificati sa fiti inscris la masa credala (tabelul preliminar de creante care trebuia publicat de lichidatorul judiciar in BPI). Daca lichidatorul nu va da detalii, verificati astfel: mergeti la ORC unde este inregistrata societatea -Compartiment BPI (sau la orice ORC din tara) si solicitati sa vi se elibereze copii de pe Buletinele Procedurilor de Insolventa in care au aparut acte legate de societatea care va intereseaza. Va costa foarte putin exemplarele BPI.
Buna ziua
daca am inteles bine, sunteti unul din creditorii societatii comerciale fata de care s-a deschis procedura insolventei ....Cine a solicitat deschiderea procedurii insolventei?
Publicitatea se face prin intermediul Buletinului Procedurilor de Insolventa editat de ONRC si in care lichidatorul are obligativitatea de a publica notificari, convocari, rapoarte , tabelul preliminar al creantelor etc. Presupun ca doriti sa aflati daca sunteti inscris la masa credala ...
Va multumesc pt.ajutor. Nu exista posibilitatea sa fiu mutata in alt birou deoarece nu exista nici in spatiu liber (ar fi unul dar nu se poate din motive tehnice: nu se poate conecta computerul la retea, etc. .. Intrebarea este ce ma fac eu in atare situatie? Va imaginati ca nici unui din cei patru colegi nu este dornic sa faca schimb de birou cu mine, dar isi permit sa comenteze ca nu mai pot de cald si dau drumul la aerul conditionat ... Dar, totusi, cum ramane cu mine? De ce sa fiu eu omul de sacrificiu? Probabil ca imi voi lua concediu medical dar imi este teama ca starea mea de sanatate se va agrava pe zi ce trece si nimanui nu ii pasa. Deja am luat doua antinevralgice de azi dimineata ..... Ajutati-ma va rog cu un sfat ... Va multumesc din suflet.
Buna ziua
in institutia la care lucrez, in biroul unde imi desfasor activitatea impreuna cu alti patru colegi, functioneaza o instalatie de aer conditionat. Aparatul de aer conditionat este amplasat la aproximativ 1,5 metri fata de mine, in stanga mea mai exact, unde este si o fereastra, iar in partea dreapta se afla usa biroului care nu se inchide foarte bine, motiv pentru care atunci cand aparatul de aer conditionat functioneaza se creeaza curenti de aer pe care ii resimt doar eu, din cei cinci colegi cati suntem in birou. Datorita curentului in care stau 8 ore/zi, am inceput sa am dureri foarte mari de articulatii, dureri de cap si furnicaturi - amorteala capului, nevralgie dentara, dureri in gat, totul culminand weekendul trecut cu dureri cumplite de cap si incheieturi si tintuirea mea in pat pe parcursul a doua zile (am luat medicamente, etc.)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, cum sa sesizez directorul ca functionarea aerului conditionat imi creeaza probleme majore de sanatate? Mentionez faptul ca ceilalti colegi ma iau in ras, se uita la mine de parca nu as fi intreaga la minte, si sunt indiferenti la rugamintile mele de a mai inchide aerul conditionat..... Mi-am facut deja o programare la medicul de familie pentru un consult ... Va multumesc !
Cu o floare nu se face primavara, domnule Huzum ! Din pacate, romanul s-a invatat sa taca si sa astepte de la altii sa faca.
Toti colegii mei se simt "furati" de stat prin retinerea acestei contributii de sanatate, insa daca incerci sa ii mobilizezi la orice fel de actiune nu se inghesuie nici unul (gen: fa tu mai intai si apoi subscriu si eu, etc. ...)... Eu as face o astfel de cerere, insa nu ma pricep. Daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi in aceasta directie v-as fi recunoscatoare. Cu stima, actb