Va expun urmatoarea situatie, apropiata familiei mele:
Nicu - decedat acum cateva zile, in urma unui infarct (60 ani). Nu a avut familie (sotie, copii) sau proprietati personale, doar ce a mostenit prin decesul tatalui lui. A fost ingrijit o buna bucata de timp de mama lui batrana si nepoata din partea fratelui, care in final, tot ele au facut cheltuielile de inmormantare. Cu o luna inainte de deces a lucrat la o firma, si dupa decesul acestuia au aflat ca i s-a facut lichidarea si ca ar fi intrat ceva bani in cont pentru maxim 10-12 zile lucrate. Nu a avut niciun ban de inmormantare, toata cheltuiala facand-o mama pensionara de 82 ani si nepoata din partea fratelui. Intrebari:
1. Cum ar putea sa obtina mama si nepoata drepturile banesti din contul decedatului si apoi sa-i inchida contul bancar?
2. Societatea unde a lucrat decedatul cu 2-3 saptamani inainte de deces nu ar putea sa acorde rudelor care l-au inmormantat vreun ajutor? Va multumesc !
In ce conditii se poate cumpara o locuinta astfel incat copiii dintr-o casatorie anterioara a sotului sa nu aiba dreptul la mostenire. Acestia (copiii) au fost incredintati mamei spre crestere si educare si au ramas in locuinta pe care au avut-o pe timpul casatoriei. Se doreste ca acestia sa nu mai aiba drept de mostenire si la locuinta cumparata acum, in timpul actualei casatorii, impreuna cu actuala sotie. Multumesc!
Multumesc! Intrebam pentru problema surorii mele, careia cineva i-a recomandat un notar din alt sector de domiciliu. Si apoi, cineva ne intreba daca e OK..
Buna ziua! As vrea sa stiu daca se poate deschide succesiunea in alt sector din Bucuresti, altul decat cel al ultimului domiciliu al defunctului. Daca sunt ceva restrictii in acest sens, care ar fi acestea? Multumesc pentru atentie.
Am omis sa va spun ca unul din fratii cumnatului a decedat inaintea acestuia. Vin la masa succesorala sotia si copii acestuia?? Multumesc pentru raspuns si atentie!
Va aduc in discutie urmatorul caz: sotul surorii mele (cumnatul) a decedat. Nu au avut copii in timpul casatoriei lor, doar sora mea are unul dintr-o alta casatorie. Cumnatul are frati si surori si mai traieste unul dintre parinti. Intrebarea: cine vine la mostenire si care .... e mersul ? Ei au agonisit cate ceva in timpul casniciei, bunurile fiind pe numele amandurora... Daca se poate sa-mi dati cateva detalii de care trebuie sa tina seama sora mea, sa nu fie "ca un miel in cusca cu lei", sa stie dinainte la ce sa se astepte si cum sa procedeze, sa nu fie inselata. Deasemeni in cat timp ar trebui sa inceapa demersurile privind masa succesorala si cu ce.... Astept cu interes raspunsurile dvs!
Unde se depune dosarul de somaj, in localitatea unde e inregistrat angajatorul sau in localitatea de domiciliu al fostului angajat? Ex: fiica mea a lucrat la o firma in bucuresti, avand domiciliul flotant acolo (este si masteranda in buc), iar domiciliul stabil este in ploiesti; unde trebuie sa depuna dosarul de somaj??:(
Fiica mea, inginer masterand, a lucrat cu carte de munca mai bine de 2 ani, cu 6 ore/zi. Acum , la orizont apare, fioros SOMAJUL!!!:O. In cartea de munca are salariul de 418 lei (net) sau 540 lei brut. Are dreptul la somaj si care ar fi acesta?
Multumesc frumos pentru raspunsul personalizat!! Deasemeni, revin cu o alta intrebare, tot personalizata: fiica mea este din Ploiesti si are viza de resedinta in Bucuresti, unde este inscrisa si societatea la care lucreaza si de unde urmeaza sa fie concediata (desfiintare post); dosarul pentru somaj se depune in Bucuresti sau in Ploiesti?