avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire

In ce conditii se poate cumpara o locuinta astfel incat copiii dintr-o casatorie anterioara a sotului sa nu aiba dreptul la mostenire. Acestia (copiii) au fost incredintati mamei spre crestere si educare si au ramas in locuinta pe care au avut-o pe timpul casatoriei. Se doreste ca acestia sa nu mai aiba drept de mostenire si la locuinta cumparata acum, in timpul actualei casatorii, impreuna cu actuala sotie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: silviota , utilizator 13:50, 19 Ianuarie 2015
Daca sotul devine coproprietar pe actuala locuinta, nu exista metode prin care (la cumparare) sa excludeti casa din mostenirea sotului si sa dezmosteniti pe copii din casatoria anterioara.
O rezolvati prin testament. Copiilor le lasa cota sa din imobilul cumparat cu prima sotie, iar copiilor ce ii are cu dvs sau numai dvs daca nu aveti copii, cota sa din casa pe care ati cumparat-o.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se împarte succesiunea în cazul unei familii cu un copil al ambilor soți și unul din căsătoria anterioară a unuia dintre ei? Chiriac Tiberiu Gabriel Chiriac Tiberiu Gabriel In cazul unei familii(casatorie legitima)unde sunt si doi copii(unul comun,unul din casatoria anterioara a sotiei)la decesul sotului cum se imparte masa ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate prin testament sau contract de vanzare cu clauza de uzufruct andrei_70 andrei_70 Dupa 19 ani de casnicie am divortat si am lasat apartamentul cu tot ce era in el celor 2 copii ai mei si fostei sotii. Dupa divort m-am mutat in alt oras si ... (vezi toată discuția)
Succesiune în cazul unei convenții matrimoniale cu separare de bunuri, și copii din căsătorie anterioară. cum se poate face ca bunurile să rămână copilului din actuala căsătorie? paula38 paula38 Buna ziua ,doresc sa stiu urmatoarele aspecte,sunt casatorita ,intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala cu separare de bunuri,detin o casa ... (vezi toată discuția)