avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate julyana78

Activitate julyana78

In ianuarie 2013 am deschis un proces "Hotarare care sa tina loc de act autentic" pentru o casa. Deoarece casa era finalizata si locuim in ea dar vanzatorii nu au finalizat niciodata actele ca sa facem contractul de vanzare-cumparare. Se pare ca acum sunt pe cale sa obtina actele si vor sa semnam. Este posibil sa ne retragem din proces si sa cerem recuperare taxei de timbru judiciar?
Multumesc anticipat
Am incheiat un antecontract pt o casa si am achitat in totalitate, dar fara acte finalizate. Dupa un an aceeasi casa a fost vanduta inca o data si al doilea si-a facut intabulare. Asta inseamna ca el este proprietar si eu sunt inselata? Nu este al doilea cumparator cel inselat? El a cumparat o casa deja vanduta.
Multumesc
imi puteti spune va rog ce inseamna acest rezultat? Nu se mai poate face nimic?

Complet: Camânări/incidente 42
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea, ca neîntemeiată. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.05.2016.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 11.05.2016

Multumesc
i-am trimis notificarea prin executor si nu s-a prezentat. Acum ce urmeaza? Notarul a zis ca trebuie sa-l chem in instanta. Puteti sa-mi spuneti daca cheltuielile de judecata, avocat, etc ar depasi suma care trebuie sa o plateasca el pentru cadastru, intabulare + impozit.
Cam cat costa o actiune in instanta? Un avocat care te reprezinta?
Multumesc anticipat.
"exceptio non adimpleti contractus" sa inteleg ca inseamna nerespectarea contractului. Numai ca eu in actele care le-am semnat cu el nu am nicio data, numai acel "in cel mai scurt timp". Adica din act reiese ca el o sa faca actul de vanzare-cumparare (deci isi respecta angajamentul) dar nu are timp limita.
Merci mult pt raspuns.
Buna ziua,
In data de 15 sept 2008 am semnat un act la notar cu un constructor prin care imi ceda dreptul la un imobil pe care l-am platit integral cu teren in concesiune. In acest act el se angaja ca "IN CEL MAI SCURT timp sa obtina planul cadastral si sa incheie actul de vanzare-cumparare". Avand in vedere ca de atunci au trecut 2 ani, intrebare mea este daca acum am posibilitatea sa-l fortez sa termine actele si prin ce modalitate as putea face asta.
Va multumesc anticipat.