avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate Tiblan

Activitate Tiblan

Răspuns la discuția Cheltuielile suspendarii unei SRL
Multumesc pentru ajutor.Ce n-am inteles ca in cerere era trecut ca asociatul unic hotaraste desfiintarea punctului de lucru si suspendarea activitatii pe o perioada de 3 ani,asa au cerut cei de acolo.Si asa intr-adevar sunt 2 operatiuni si poate ca intra in categoria mentiuni complexa.Dar daca era trecut numai suspendarea activitatii,cum era trecut initial in prima faza si aceasta dupa parerea mea include si desfiintarea punctului de lucru si suspendarea oricarui activitati ce are firma,atunci nu cred ca trebuia achitat si aceasta suma.In plus nu inteleg de ce au fost calculate si mentiuni simpla si mentiuni complexa.Va multumesc
Daca cineva ma poate ajuta.Cat costa suspendarea activitatii unei firme.Eu am platit 514,35 lei si m-i se pare exagerat de mult.Cand m-am interesat au zis ca un jur de 200.00 lei.Am platit 220,00 lei mentiunea complexa,45,00 lei mentiune simpla,45,00 lei declaratie tip model,31,00 lei fond buletin Legea 85/2014(10%),155,00 lei fond de lichidare Legea 85/2014(50%),18,35 multiplicare si transmitere documente.Daca puteti sa-mi spuneti ce reprezinta mentiune complexa de 220,00 lei si daca asta trebuie sa platesti?Va multumesc
Buna ziua.am suspendat activitatea firmei pentru o perioada de 3 ani.Ce nu inteleg ca am platit suma de 514,35 lei.45,00 lei declaratie tip model 1,2,3-31,00 lei fond buletin Legea 85/2014(10%)-155,00 lei fond lichidare Legea 85/2014(50%)-220,00 lei mentiune complexa PJ-45,00 lei mentiune simpla PJ-18,35 lei multiplicare si transmitere documente.In total 514,35 lei.daca puteti sa-mi spuneti ce reprezinta mentiunea complexa si daca trebuia sa platesc atatia bani in total.Prima data cand am intrebat cat ma costa suspendarea,raspunsul era ca in jur de 200,00 lei si pe forum vad ca suma este intre 200,00-300,00 lei.Va multumesc
Răspuns la discuția bon fiscal pentru reviste,ziare
Pana acuma nu trebuia sa emiti bon fiscal(factura),dupa cate stiu eu,de la nici un chiosc nu ai primit bon de casa,nici nu exista aparate de marcat in altfel de puncte de lucru.
As dori sa stiu daca trebuie sa emiti bon fiscal (facturi) pentru ziare,reviste cu aparitia noilor reglementari aparute din ianuarie 2013?
Multumesc pentru raspuns.Dar trebuie sa ma adresez Instantei sau judecatoriei sau ajunge numai sa ma adresez executorului judecatoresti?
Am o problema serioasa.Am un spatiu pe numele firmei,pe care am inchiriat de la 01.11.2011..Mentionez ca in contract este stipulat ca neplata chiriei si a celorlalte obligatii lunare la termenul stabilit atrage rezilierea contractului si evacuarea in termen de 5(cinci) zile a spatiului inchiriat si pierderea garantiei de 100 de Euro..Mai mentionez ca la art.durata contractului apare ca chiriasul se obliga si accepta ca daca nu respecta durata contractului, sa plateasca 600 de Euro+TVA despagubire,si la art.clauze speciale este trecut ca chiriasul se obliga la evacuarea neconditionata in termen de 5(cinci)zile de la incetarea sau rezilierea contractului.Nu numai ca nu plateste,dar mai este si nesimtita,imi spune ca daca gasesc eu un spatiu,atunci pleaca,daca nu,atunci oricum nu pot sa fac nimic in acest sens.Mai mentionez ca foloseste spatiul si ca locuinta cu 3 copii mici si ca am somat de 2 ori.Odata am dat in mana somatia,dar nu a vrut sa semneze,dar am si trimis recomandat si a doua oara am trimis somatia recomandat,unde am instiintat ca contractul a fost reziliat pentru repetatele intarzieri la plata,pentru neplata chiriei la termenul stabilit,pentru folosirea spatiului si ca alt scop decat comercial,pentru comportarea necivilizata si pentru pagubele cauzate.(copii umbla in casa cu patine de rotile etc),si sa-l paraseasca spatiul inchiriat pana la 20 mai 2012.Intrebarea mea este:care este primul pas?!Trebuie sa ma adresez instantei(Judecatoriei,Tribunalului) sau la executor judecatoresti?Trebuie sa angajez un avocat sau pot sa prezint cazul si singur si daca pot sa cer despagubiri(pierderea garantiei,cererea despagubirii de 600 Euro+TVA stipulat in contract si alte despagubiri pentru pagubele cauzata pentru societatea pe care o prezint.Va multumesc daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi.
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturile primite!
Va multumesc tare frumos.Atunci perioada maxima de 30 de zile nu figureaza nicaieri,Codul Muncii nu reglementeaza asa ceva.As mai dori sa va intrebi despre salariul minim pe tara in comert.Stiu ca pana la data de 01.01.,2012 salariul minim pe tara in comerti era de 864,00 Ron.De la 01.01.1012 asta s-a modificat la 700 Ron,sau in comert si in prezent salariul minim pe tara este mai mare?
Multumesc tare frumos,mi-a fost de folos.As mai dori sa va intrebi ca nu prea am inteles,ca daca trimiti pe cineva la somaj tehnic pe o perioada determinata din cauza ca ai pierderi mari la firma,atunci trebuie sa platesti 75 % din salariul de baza,sau firma nu trebuie sa plateasca nimic,si care este perioada maxima la somaj tehnic la un angajat intr-un an?(numai 30 de zile?