avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate ostaciuc

Activitate ostaciuc

Multumesc
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Am avut un proces in care am chemat in instanta firma de administrare si asociatia de proprietari. Am castigat partial procesul, in sensul in care instanta a decis ca firma de administrare nu are ce cauta in proces si ca trebuie sa platesc cheltuieli de judecata. Sentita definitiva si irevocabila, nu a fost inca trimisa de instanta. A primit prin SMS de la o banca faptul ca mi s-a pus poprire pe o suma de bani. Am constata ca aceasta a fost realizata la solicitarea unui executor judecatoresc. Tinda cont de faptul ca pana la aceasta porpire, nu am primit nici o dresa, instiintare, nimic, prin care sa fiu anuntat ca trebuie sa platesc aceasta suma de bani, si mai ales un cont unde sa ii virez, pot sa ma adresez unei instante care sa oblige executorul sa retraga porpirea si sa nu ii platesc bani? Catre firma de administrare sunt dispus, conform dispozitiilor instantei sa platesc, fara intarzaiere, doar sa stiu in ce cont. La executor nu doresc sa platesc deoarece nu cred ca a procedat corect.
Ma poate reprezenta cineva?
Răspuns la discuția recuperare bani scolarizare
Buna ziua,

Daca chem in instanta societatea comerciala pentru a-mi recupera bani am sorti de izbanda?
Buna ziua,

Multumesc mult pentru raspunsuri si ajutor.
Procurorul a dat aviz de neurmarire penala din cauza unui articol din contract in care se stipuleaza ca banca va efectua toate manevrele necesare pentru a recupera datoria. Nu comentez, am semnat :).
Eu am renuntat la toate economiile facute la banca, am inchis si cardul de salariu si nu mai fac nici operatiuni de baking la ei. Cred ca s-au linistit.B-)
Răspuns la discuția recuperare bani scolarizare
Buna ziua,

In ceea ce priveste formarea profesionala, conform dispozitiilor Codului de munca roman, conditiile in care salariatul beneficiaza de instruire profesionala precum si perioada pentru care se obliga sa ramana in cadrul firmei fac obiectul unui act aditional la contractul individual de munca, incheiat inainte de inceperea cursului de formare a salariatului.
De asemenea, conform Codului de munca, este prevazut faptul ca pentru un salariat care urmeaza un curs de formare profesionala ale carui costuri sunt suportate de angajator, salariatul are obligatia sa ramana in cadrul firmei cel putin 3 ani dupa finalizarea instruirii profesionale doar daca durata acestei formari profesionale este de cel putin 60 de zile si implica o intrerupere a activitatii sale. Totusi, partile pot conveni asupra unei perioade mai mici, de mai putin de 3 ani in care salariatul se obliga sa ramana in cadrul firmei.
Daca durata formarii profesionale este inferioara perioadei de 60 de zile, Codul muncii nu face nicio referire, insa doctrina si jurisprudenta in materie prevad posibilitatea ca printr-un act aditional la contractul de munca (negociat intre parti), salariatul se angajeaza sa ramana in cadrul firmei pentru o perioada de mai putin de 3 ani, de regula 1 an.
In cazul in care salariatul doreste sa plece din firma inainte de perioada convenita, el va fi obligat sa plateasca angajatorului cheltuielile legate de formarea profesionala urmata, in mod proportional cu perioada restanta. »

In lumina acestor informatii pot cere restituirea sumei, cel putin in parte?
In urma cu ceva timp mi-am dat demisia de la o firma. Am avut la aceasta firma un contract pe perioada nedeterminata cu un act adițional in care se specifica ca in urma plății unui curs voi sta la firma 3 ani, în caz contrar îmi vor retine suma perceputa pentru școlarizare. Școlarizarea mea a durat o săptămână și nu s-a făcut cu întreruperea muncii. Suma plătită a fost de aproximativ 800 RON. De când am terminat școala și pana am plecat de la firma a trecut un an fără 2 săptămâni.
Cum pot sa fac sa-mi recuperez bani pe care firma ia retinut?
Buna ziua,
Multumesc pentru lamuriri, insa la noi nu s-a votat nici un buget de venituri si cheltuili.
Răspuns la discuția plata presedinte asociatie
Multumesc mult pentru lamuriri.
Buna ziua,
La asociatia de proprietari unde locuiesc, presedintele de asociatie este angajat ca functionar public. In acest moment primeste bani si de la asociatie. Are voie?
Buna ziua,
In asociatia de proprietari unde locuiesc, presedintele este functionar public (lucreaza in Senat). Ma intreb daca poate fi platit legal si in cadrul asociatie.
O alta problema este legata de faptul ca in statutul asociatie scrie ca trebuie sa fie 7 membrii in Comitetul Executiv iar in acest moment sunt doar 5. La doi dintre acesti membrii sotul/sotia sunt in comisia de cenzori. Cum pot contesta legalitatea conducerii asociatiei si unde trebuie sa ma adresez.

Cu stima,
Costel