avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Activitate Borsec

Activitate Borsec

@raluk0207 Mama vrea sa faca succesiunea si pune o singura conditie, sa renunte fata la tot, de fapt nici nu ar vrea sa stie fata care e toata masa succesorala. La mijloc e vorba de terenuri care valoreaza mult. Fata nu se grabeste cu succesiunea, dar ar face-o asa cum spune legea ca se impart cotele. Cel mai important lucru, vrea sa se asigure ca in cazul in care mama deschide succesiunea ea va fi chemata de notar. Nu e genul care sa ceara in instanta deschiderea succesiunii, dar nici mama nu o face ca stie si ea ce spune legea.
Multumesc pt informatie!
Vreau sa va intreb ce se intampla daca mama a deschis succesiunea inainte ca fata sa declare acceptarea la notar? Adica fata a facut declaratia in luna 7, iar mama deschide succesiunea cu o luna inainte. In acest caz daca notarul verifica acel registru nu este nimic acolo. Se mai verifica si alte registre unde ar putea sa vada ca decedatul avea un copil?

Vreau sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o informatie legata de deschiderea succesiunii. Vreau sa stiu daca o persoana care a acceptat la notar o succesiune in termenul de 1 an poate sa nu fie chemata la deschiderea unei succesiuni.

Un barbat decedeaza si ramane mama si fata lor in varsta de 22 ani. In termenul de 1 an fata accepta la notar succesiunea. Se poate intampla ca mama sa deschida succesiunea fara sa fie chemata si fata? De ex sa fie citata la alta adresa, sau succesiunea sa fie deschisa de catre mama inainte ca fata sa fi acceptat succesiunea la notar, sau sa fie adusi martori mincinosi.

Nu conteaza ca fata se poate adresa dupa instantei, ma intereseaza pana sa se ajunga acolo. Doar daca mama poate deschide succesiunea fara sa fie prezenta si fata la notar ca si cand nu ar mai exista alt mostenitor? Multumesc!
Multumesc pt raspuns! Exista un termen in care noul mostenitor poate face asta?

MihailZC a scris:

Noul mostenitor se poate intelege amiabil cu mostenitorii trecuti in certificatul de mostenitor pentru a fi despagubit in ceea ce priveste partea sa din mostenire, pe care nu a primit-o. In cazul in care nu cad de comun acord, noul mostenitor poate, foarte usor, pe baza certificatului sau de nastere unde la rubrica tata este mentionat defunctul, sa anuleze certificatul de mostenitor si contractul de partaj in instanta. Desigur, exista niste costuri in acest sens, pe care si le va recupera ulterior de la ceilalti mostenitori.

Buna seara, Vreau sa va rog sa-mi spuneti ceva in legatura cu deschiderea succesiuni. O persoana decedeaza, apoi se deschide succesiunea si sa face partajul intre sotie si copii lor. Daca dupa o perioada de timp apare si un alt mostenitor de care nu se stia nimic la deschiderea succesiunii, de ex copilul amantei. Ce se intampla? Se mai poate face o noua succesiune? Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Intrebare iesire din indiviziune
Multumesc pt raspuns. Cum as putea afla daca mai exista mostenitori ai coproprietarilor decedati?

Madalina Pascu a scris:

In situatia in care nu exista mostenitori ai coproprietarilor decedati, mostenirea acestora este vacanta, situatie in care trebuie sa chemati statul in judecata pentru dezbaterea succesiunii si sa cereti in situatia in care Statul accepta succesiunea iesirea in diviziune in contradicotriu cu acesta.

Buna seara,

Vreau sa va rog sa imi spuneti cum as putea rezolva o problema in legatura cu o iesire din indiviziune. In urma cu 60-70 ani bunicii au cumparat un teren in indiviziune cu alta familie. Am inteles ca asa se facea atunci. Terenul a fost impartit in doua, si-au facut case. Casa cealalta a fost demolata de regimul comunist si au primit un apartament, etc. Acum bunicii mei vor sa faca iesirea din indiviziune, si incearca sa deschida proces. Numai ca nu prea au impotriva cui deoarece ceilalti au murit, si nu stim daca au mostenitori. Am discutat si cu un avocat, care trebuia sa deschida proces, dar acum pare ca e blocat ca nu are impotriva cui. Mi se pare putin ciudat... Chiar daca nu au mostenitori, ma gandesc ca totusi o solutie exista in dreptul romanesc. Noi am incercat sa gasim vreun mostenitor dar nu am reusit. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Multumesc!
Buna ziua, vreau sa-mi cumpar o masina second hand si vreau sa stiu daca am nevoie de buletin? am buletinul expirat si as dori sa stiu daca pot cumpara aceasta masina si incheia actele necesare cu permisul, sau am nevoie de buletin? multumesc!
Buna ziua, vreau sa va rog sa-mi raspundeti daca exista si un alt mod de citare decat "din oficiu"?

art. 353 (1) Judecata poate avea loc numai dacă persoana vătămată şi părţile sunt legal citate şi procedura este îndeplinită. Inculpatul, partea civilă, partea responsabilă civilmente şi, după caz, reprezentanţii legali ai acestora se citează din oficiu de către instanţă. Instanţa poate dispune citarea altor subiecţi procesuali atunci când prezenţa acestora este necesară pentru soluţionarea cauzei. Înfăţişarea persoanei vătămate sau a părţii în instanţă, în persoană sau prin reprezentant ori avocat ales sau avocat din oficiu, dacă acesta din urmă a luat legătura cu persoana reprezentată, acoperă orice nelegalitate survenită în procedura de citare.

Din acest articol rezulta ca doar inculpatul, partea civilă, partea responsabilă civilmente şi reprezentanţii legali ai acestora se citează din oficiu. Dar mai exista si un alt mod de citare decat cel "din oficiu"?

In plus, prima parte a articolului spune ca "Judecata poate avea loc numai dacă persoana vătămată şi părţile sunt legal citate", deci si persoana vatamata trebuie citata, dupa care nu mai spune ca si persoana vatamata trebuie citata, iar din partea a doua a articolului inteleg ca persoana vatamata este citata numai cand instanta considera necesar. Poate sa ma lamureasca cineva. Multumesc anticipat.
Buna ziua, vreau sa va rog sa-mi spuneti, când un sofer loveste un pieton la 1-2 metri după trecerea de pietoni a cui este culpa? Pietonul are 50 de zile de ingrijire medicale, deci nu este infractiune. Multumesc!