avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate melikamy

Activitate melikamy

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns, revin cu detalii. “Ei” facea referire la familia varului matusii (var primar dupa mama ei), imi cer scuze pentru confuzie.
Matusa a fost verisoara de gradul 4 cu tatal meu, deci grad de rudenie indepartat. Varul primar a fost singura ei ruda in viata care ar fi putut sa o mosteneasca fara o dispozitie tastamentara expresa. La intocmirea testamentului a dispus astfel: imobilul A ramane proprietatea varului ei primar (legatar particular), imobilul B + imobilul C raman fiicei varului primar (legatar particular), imobilul D imi revine mie (legatar particular si universal). Dreptul de abitatie il am in imobilul A + bunurile din imobil. Succesiunea a fost dezbatuta, iar certificatul de legatar emis. Dorinta mea este aceeasi cu a matusii: sa raman in imobilul A atat cat imi permite dreptul de abitatie si sa infiintez fundatia cu sediul la acea adresa. Nu este posibil sa fac un contract de comodat pentru acest lucru? Dorinta familiei varului este sa plec peste cateva luni. Intre timp, vor sa le permit accesul in imobil pentru renovare, lucru cu care nu sunt de acord. Inainte de testament matusa s-a consultat cu un avocat. Varul i-a spus ca e de acord cu dreptul meu de abitatie, cu toate ca a pus mare presiune pe ea sa ii lase ei tot patrimoniul. Eu nu am intervenit sau influentat cu nimic din ce a gandit ea, am incurajat-o sa faca cum crede de cuviinta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Va solicit ajutorul pentru urmatoarea problema:

Matusa mea a decedat in luna mai 2020, iar prin testament mi-a transmis un drept de abitatie de 6 ani la adresa la care domicilia. De asemenea mi-a conferit tiltlul de legatar universal (bunurile din casa imi apartin). Varul care a mostenit casa imi cere sa plec mai repede, respectiv intr-un an (mai 2021), timp in care vrea sa inceapa anumite lucrari de renovare in scopul inchirierii. Asa cum i-am promis matusii mele si in acord cu ea, eu doresc sa infiintez o fundatie care sa functioneze la adresa respectiva timp de 6 ani.
Intrebari:
1. Pot fi obligata sa renunt la dretul de abitatie mai devreme de 6 ani printr-un eventual proces?
2. Mi se cer actele in original ale casei, este corect sa le predau pastrand doar copiile?
3. Daca doresc sa infiintez fundatia, am nevoie de acordul proprietarului? (dreptul de abitatie imi permite sa fac un contract de comodat cu fundatia?)
4. Daca doresc sa infiintez un SRL, am nevoie de acordul proprietarului?
5. Proprietarul doreste sa preschimbe contractele de utilitati ale casei pe numele sau. Este legal? Ma gandesc la posibilitatea in care primeste si plateste inaintea mea facturile, dorind sa demonstreze ca nu imi respect aceasta obligatie. Nu as vrea sa ajung in situatia de a face concurs la plati.
Pot trece contractele de utilitati pe numele meu?
6. Am cateva inregistrari cu matusa in care isi exprima aceste dorinte, pot reprezenta probe in cazul unui proces?
7. Sunt obligata sa ii permit accesul in imobil pentru modificarile / reparatiile pe care vor sa le faca sau pot refuza? Pot refuza orice contact cu ei, comunicand ca le predau cheile la finalul celor 6 ani?
p.s. Dupa dezbaterea succesiunii, am fost amenintata de catre varul matusii, insa nu am dovezi ("daca nu plec peste 1 an voi avea de-a face cu el") Cel mai probabil, vor mai urma si alte amenintari.

Cu multumiri pentru orice informatie oferita.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un model de plangere penala pentru inselaciune.
Bunicul meu a imprumutat in 2007 unei persoane suma de 13.000 RON. Aceasta a rambursat partial si destul de greu pana la data decesului bunicului, survenit in 2011. Imprumutul s-a facut in baza unei hartii scrise de mana, fara martori si nelegalizata. Dupa decesul bunicului meu, persoana respectiva a angajat in scris catre mine restituirea diferentei de plata (7300 RON) in transe de cate 500 ron lunar. Din luna aprilie a acestui an nu a mai restituit nimic, mai mult, dovedind rea-credinta (intalniri neonorate prin care se angaja sa aduca banii, miniciuni, etc). Doresc sa fac o plangere penala. Va rog sa ma ajuati cu un model si de asemenea, unde se poate depune.

Multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Doresc sa infiintez un salon coafura in propria locuinta (parter), unde voi desfasura personal aceasta activitate, fara alti angajati.
Am un PFA cu cod caen 8299 ("Alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi n.c.a."). Am inteles ca trebuie sa fac o cerere de inscriere mentiuni la Reg Com pentru caen 9302 ("coafura si alte activitati de infrumusetare").
Mai departe, care sunt pasii de facut pentru a intra in legalitate?
(casa marcat + inregistrarea acesteia, autorizatii DSP, Pompieri, Mediu, etc)

Am sunat la DSP si mi s-a spus ca autorizarea sanitara de functionare este OPTIONALA :stunned: , dar ca ei oricum vin in control. :O Mi-au spus doar ca trebuie sa urmez cursurile de specialitate si cele de igiena si sa am dosarul medical la zi si la punct.
Va rog, care sunt autorizatiile necesare si care ar fi pasii de urmat?

Multumesc!
Răspuns la discuția plata CASS
Firma nu are angajati.
Daca am incasat dividende in 2008 si voi incasa si pentru 2010, se aplica OUG 150 / 2002, art 51, (2) lit e ?
Multumesc.
Răspuns la discuția plata CASS
:O Am uitat sa mentionez ce era mai important: nu sunt interesat sa am calitatea de asigurat.
Care sunt insa obligatiile mele de plata, conform legii?
Multumesc
Discuție plata CASS
As dori sa stiu care sunt obligatiile mele de plata CASS in conditiile in care:

- din 2008 sunt asociat unic si administrator la un srl
- nu am calitatea de salariat
- exercitiul financiar 2009 s-a inchis pe pierdere, 2008 si 2010 pe profit
- nu am inregistrat alte venituri si nu am avut contract incheiat cu CASMB

Multumesc!