avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate andreea-crina

Activitate andreea-crina

Răspuns la discuția Dreptul la mostenire
Buna seara!
Sotul meu nu este decedat, dar este grav bolnav. El si ceilalti doi frati au calitatea de mostenitori de la parintii lor, mai exact fiecare dintre ei detine un certificat de mostenitor cu cota parte din suprafata de 200 de mp. Pana acum nu m-au interesat problemele juridice pentru ca nimeni nu a avut nici cea mai mica intentie de a-l ingriji, mai bine zis, daca nu eram noi , la ora aceasta era un simplu teren viran sau o groapa de gunoi. La ora actuala cei doi frati isi revendica drepturile lor, iar eu am inteles ca n-as avea dreptul la nimic. Chiar asa sa fie?
Buna seara!
As dori si eu cateva informatii in legatura cu drepturile pe care le am. Sotul meu are calitatea de mostenitor impreuna cu alti doi frati in viata. Ce drepturi imi revin mie in calitate de sotie supravietuitoare, in conditiile in care toate investiile au fost facute din veniturile mele de-a lungul a 25 de ani de casatorie? Pana acum doi ani nimeni nu a revendicat nimic, dar in urma imbunatatirilor facute in cartier ( asfaltare, canalizare, iluminat public, etc) toata lumea revendica dreptul la mostenire.
Buna seara!
Am si eu nevoie de un sfat competent. Am terminat Relatii Internationale la Spiru,forma de invatamant FR, in anul 2009. Mi-am sustinut licenta in vara aceluiasi an,dupa care, cu tot scandalul mediatic facut, m-am inscris la master pe care l-am si absolvit anul acesta,in vara. Nici la aceasta ora eu nu am diploma de licenta eliberata,desi mi s-a spus mereu ca se va clarifica aceasta problema pana la data de 1 septembrie.Intreb la MECT ma trimit la Spiru,merg la Spiru mi se raspunde ca se asteapta semnatura ministerului.Chiar nu stiu ce sa fac? Oare doar prin tribunal imi gasesc dreptatea? Mentionez ca masterul este la zi si este paraacreditat.Daca nu-mi sunt recunoscuti anii de facultate,ce se intampla cu anii de master si disertatia sustinuta ? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna seara!
Am si eu o problema si am nevoie de un sfat.In martie 2008,fiica mea si-a facut un abonament la Vodafone pe o perioada de doi ani.In august 2009 nu a reusit sa-si mai plateasca factura de 240roni.In noiembrie,Vodafone reziliaza contractul,fara a ne trimite nicio instiintare.Acum o luna,primesc o notificare de la Top Factoring,o societate de recuperare creante,in care fata este somata sa plateasca o suma de 1380roni-240datoria+350taxa reziliere contract+790penalizari!!!!!!!!!!! Mentionez ca aceasta suma trebuia platita pana la data de 18.04.2011,dupa aceasta data urmand ca penalizarile sa creasca zilnic cu 0,2% pana la achitarea totala a debitului.Este legal sa am penalizarile mai mari decat suma datorata?Este legal sa trimit acesti bani intr-un cont ce nu poate fi verificat?Pot beneficia de legea aprobata in legatura cu taxele impuse pe rezilierea contractului?Mi se pare aberant sa platesc o asemenea suma,in conditiile in care exista un singur venit,al meu,iar fiica este studenta.Va multumesc anticipat!
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri,in special lui "freelis" pentru adresa exacta.M-ati scutit de drumuri inutile si de timp pierdut.Tuturor va doresc numai bine si sanatate!
Sunt din Bucuresti,iar tatal meu este in tara pentru o perioada de 25 de zile.Daca stiti cumva adresa exacta sau un numar de telefon de la arhive,va rog sa mi-l comunicati si mie.Mii de multumiri!
Tatal meu a fost angajat in perioada 1968-1982 la Intreprinderea de Calculatoare din Pipera.A plecat din tara in 1982 si nu si-a recuperat cartea de munca.Tinand cont de faptul ca respectiva fabrica s-a desfiintat,unde trebuie sa merg pentru a-i recupera cartea de munca?Multumesc anticipat pentru raspuns