O mare mârșăvie un mare furt cu retrocedările pe legea nr. 18/1991 Practici neunitare, termene lungi, motivării date după 9 luni de zile.
Ex. Te judeci la o judecătorie din județul Ialomița, judecători praf de incorect, praf în materie de lege și imparțiali, decid anularea parțială a unui, Titlu de proprietate. Motivare vine după 9 luni, cu mențiune dreptului de apel.
Faci apel în termen la, Tribunalul Slobozia mai rău și mai dezastru privind cunoștințele legii 18/1991 a judecătorilor ești furat în fata cu actele de proprietate în mana. Falsuri peste falsuri toate acceptate și trecute sub tăcere în Ialomița.
Sentința civila a Tribunalului Ialomița contrara celei anterioare data de judecătorie. Mai mult după. 5 luni îți vine sentința acasă da nu sunt motivata de loc. Cu actul de proprietate în brate, în Ialomița ți se spune ca nu poți face dovada proprietății. Mai mult, la sfârșitul motivării îți scrie la mișto.
,,CU RECURS ,, în termen de 30 zile de la data comunicării.
Faci recurs sperând ca îți epuizezi toate căile de atac.
Pardon și stop. După ce te chinui 5 ani prin hotia din justiția ialomitei, tu om normal, FACI. RECURS AS CUM. ÎȚI INDICA IN Sentința CIVILA A TRIBUNALULUI IALOMITA
..... DAR STAI BRE NENE CA EȘTI PROSTIT IN FATA CU Sentința Civila IN CARE SCRIE ,,CU RECURS,, Pai de ce ??
Pai ca faci ca prostul recurs la curtea de apel București și când ajungi la primul termen de judecata. Ți se spune clar în fata, ca: "Recursul tău este inadmisibil, au pai de ce??? Pai nu zice judecătorul ialomițean cu recurs ????
Nu pentru ca prevederilor art.1 și art. 5 alin. (1) din titlul XIII al Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății fondului funciar, nu te lasă. Și uite asa. ai fost înșelat și furat chiar de judecători, chiar dacă tu ai actele de proprietate, ramai doar cu niște hârtii de șters la.dos.
Deci cum o fii cu,,,, prevederilor art. 5 alin. (1) din titlul XIII al Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății,,,, mai ai dreptul. Sau nu mai ai dreptul la recurs mai domnilor judecători.
Buna ziua doamnelor, domnilor juristi si avocati indraznesc a face o intrabare privind, Recursul la Curtea de Apel Bucuresti.
Am trecut printr-un proces civil, acesta sa judecat la judecatoria orasului dupa care la tribunalul judeten. In sentinta (decicizia) luata de Tribunalul judetean scrie cu recurs in 30 zile de la data comunicarii.
INTREBAREA este:
-Recursul in procesul civil se face impotriva ultimei decizii (sentinte) a tribunalului ori si impotriva sentintei civile a judecatoriei.
In Recusr se mentioneaza ambele sentinte date de sudecatorie si tribunalui judetean? Ori declaram Recurs numai impotriva sentintei Tribunalului judetean ?
Cu mentiunea ca cele doua sentinte civile sunt total diferite...
Cu stima.
Ps. Imi poate indica cineva un model
Sunt intr-un proces civil inaintat instantei de judecata de Instiututia Prefectului,Constatare nulitate Titlu de Proprietate. In dosarul aflat in apel, dar pentru care nu sa dat motivarea de 7 luni, paratii in dosar sunt, Priamria cat si subsemnatul. De ceva timp am facut cereri scrise catre parata, Primaria pentru ami comunica anumite date, care au legatura cu procesul civil, date pe care as dorii sa le prezint instantei. Primarul cat si secretarul refuza sa-mi raspunda cererilor pe motivul ca exista pe rolul instantei de judecata un proces civil. - apel la care nu sa dat motivarea scrisa.
INTREBAREA ESTE;
1. Exista vreo lege care interzice primariei sa dea raspuns la cereri, pentru motivul ca sunt in proces cu primaria ?
2. Exista vreo lege care interzice Prefecturii sa dea raspuns la cereri, pentru motivul ca sunt in proces cu ei ?
3. Exista vreo lege care interzice OCPI judetean sa dea raspuns la cereri, pentru motivul ca sunt in proces cu primaria si prefectura ?
Am solicitat scris prin mai multe cereri diferite aspecte tocmai pentru a demonstra viitoarei instante de recurs, adevarul.
Halucinant sa nu te poti apara impotriva hotiei, chiar de aceste institutii publice. prin refuzul si motivul prezentat.
Sunt falsuri intelectuale facute in urma cu multi ani chiar de primarie si prefectura - faptele penale sun prescise si singurul mod este de a prezenta instantei adevarul.
Raspunsurile sunt cam asa: Nu va putem raspunde deoarece exista pe rol dosarul civil nr........
CE SE POATE FACE ?
1). Ce fel de curator este ?
Prin dispozitie de primar ? ori pri hotarare judecatoresca ?
Curatela este restransa .... Poate administra bunurile si banii.
La azil nu o putea duce (interna) decat cu ,, AvizulAutoritatii tutelare,, de la sectorul, comuna , orasul in care are domiciliul.. 2). Cel ce are tutela respectiv ,,Concubina fratelui,, semestrial trebuie sa dea raportul scris la Autoritatea tutelara de care scriam mai sus, in care scrie starea de sanatate, ce a facut cu bani cu bunurile, etc......
Cei de la protectia sociala sunt obligati sa faca niste controale in teren.
Poti verifica toate acestea chiar la Autoritatea tutelara, ei ar trebuii sa cunoasca ce si cum.....
Dar concubina sar putea sa fie un pic mai desteapta si sa fii inchiriat casa prin contract de comodat, adica spune ca nu ia bani ori foloase..
Poti descoperii usor inclusiv manevra cu fiul si nevasta. Daca te tii de capul ei o rezolvi.....
Nu este de gluma...
Inchirierea apartamentului inseamna niste venituri care ar trebui declarate
Buna ziua, incerc sa dezlusec o situatie privind dreptul de mostenitor legal al tatalui meu, speta suna cam asa:
In anul 1998 conform Legea nr. 169/1997 si ulterior Legea nr.1/2000 a retrocedarilor de terenuri forestiere,
Exemplu: Trei frati dintre care ,in anul 1998 doi dintre cei trei frati au depus cereri pentru retrocedare teren forestier in suprafata de, 6 ha conform legilor mai sus mentionate. (in anul 1998) Tatal meu neavand domiciliul in localitatea respectiva, nu a depus cerere pentru ca nu a stiut de existenta acestui teren forestier in suprafata de 6 ha.
In anul 2000 tatal meu a decedat.
In anul 2003 sa emis titlu de proprietate in care sunt mentionati decat doi dintre cei trei frati (unchii mei).
Cu ceva timp in urma am aflat intamplator de existenta acetui teren forestier de 6 ha care a fost retrocedat unchilor mei, Am fost la primarie si vorbind cu primarul, acesta mi-a comunicat faptul ca: Tatal meu nu a facut cerere conform legilor si este decazut din drepturi conform legilor retrocedarii, cu toate ca este si el mostenitior legal.
Dupa moartea tatalui a fost descisa succesiune dar pentru ca eu si fratele meu nu am stiut, primaria nu ne-a spus nimic, acest teren a ramas la cei doi frati cu intea mai agera.
Terenul la care fac referire a fost dobandint de catre bunicul si strabunica mea in anul 1932.
Intrebare ?
Legal ce se mai poate face pentru ca cea ce sa intamplat consider ca este un gest urat din partea fratilor.
In opinia mea consider trebuia ca acest teren sa fii fost impartit in mod egal si frateste.
Cat de misei au ajuns unii dintre frati si nu pot trece cu vederea asemenea fapte.
Multumesc
Nu, nu este act de proprietate.
Cel mult este o dovadă a posesiei.
Trebuia ca persoana (sau urmasii) să facă cerere pentru eliberarea titlului de proprietate in baza Legii 18/1991.
Alte acte de proprietate doveditoare nu mai exista in afara registrelor agricole din anii 1948-1951. Care mentioneaza terenul padure.
Registrele din anii colectivizarii 1959-1963 nu mai contin terenurile padure deoarece odata cu noua Constitutia RPR din 1948 art.6 padurile au fost nationalizate.
Pentru ce anume trebuie să faceți dovada filiatiei?
Pentru dovedirea unor acte de vanzare cumparare din anii 1930 -1936 dintre stra strabunicul meu si fica sa care imi este strabubica.
Singurele acte de stare civila care se mai gasesc si care prezinta numele si pranumele stra strabunicului sunt cerificatul de casatorie si certificatul de deces al surori strabunici mele.
In rest toate au disparut din arhivele starii civile ale primariei, acte de stare civila care nu au fost niciodata predate arhivelor nationale.
Cu mentiunea ca, primarul se opune cu vehementa pentru ca o parte din terenuri au fost deja vandute cu ajutorul unor adeverinte emise fara nici o baza legala
Buna ziua stimati domni si doamne juristi, incerc a desface o problema de familie si intreb;
Sora strabunicii mele face parte din familia mea ???
Sunt membru din familia acesteia ??
Am incercat la o primarie prin cerere facuta scris sa obtin date despre decesul sororii strabunicii mele, mai precis ANEXA 9
Ofiterul de stare civila mi-a comunicat ca:
Aceasta ANEXA 9 cu date referitoare la acest deces privind pe sora strabunicii mele, cat si a celor mentionate in registrele pentru morti, nu imi pot fii comunicate pentru ca nu sunt membru al familiei !
Mai exact mi-au dat un raspuns scris: Aceste date solicitate nu se pot da decat membrilor familiei.
Revin si intreb: Sora strabunicii mele face parte din familie ?
Eu sunt mentru al familiei acesteia ?
Sunt persoana indreptatita sa pot obtine o copie dupa certificatul de deces al acesteia ori Anexa 9 ?
Acestea deoarece actele de stare civila ale strabunicii mele nu se mai regasesc in primarie si nici la arhivele nationale.
Singurul act de stare civila care poate dovedii identitatea parintilor acestor 2 surori este; certificatul de deces al surorii strabunicii mele. In acest act sunt mentionati parintii care pot face dovada filiatiei si implicit dovada cumpararii de terenuri din anii 1930-1936
Multumesc anticipat tuturor.
Va rog puteti spune care este articolul dim metodologie care indica clar ,,
la „cererea persoanei interesate” pentru eliberarea anexei 9
Tare mult va multumes
Sora străbunicii vă este rudă colaterală de gradul V.
Sunt patru nașteri numărând (urcând) de la dvs. la autorul comun (stră-străbunic/ă) și încă o naștere coborând de la autorul comun la fiica acestuia (sora străbunicii dvs.)
Cinci nașteri = cinci grade de rudenie.
N-am de unde să știu ce a gândit „autorul” la vremea când a scris. Sintagma „decât membrilor familiei” pare scoasă din puțul gândirii. (Metodologia din care face parte anexa 9 referă adesea la „cererea persoanei interesate”).
Dvs. i-ați justificat vreun interes în cererea scrisă?
Sau, mai exact, ce problemă încercați „a desface”?
Buna ziua si multumesc.
Da am un interes insemnand: In primarie cat si la arhivele nationale nu se gasesc, au disparut, Registrele pentru nascuti si nici registrele pentru morti din perioada anilor 1880 - 1954 . Stabunica mea fiind nascuta in 1880 si decedata in 1954. Sora strabunicii a decedat in anul 1970.
Doream sa fac filiatia familiei si nu se cunosc parintii strabunicii mele. Singurul act unde se poat vedea parintii strabunici mele este actul de deces al surori ei.
Primaria face tot posibilul sa ascunda identitatea stra-strabunicilor mei, pentru a pierde filiatia si implicit acte de vanzare terenuri din perioada anilor 1900-1936.
Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:
Sora străbunicii vă este rudă colaterală de gradul V.
Sunt patru nașteri numărând (urcând) de la dvs. la autorul comun (stră-străbunic/ă) și încă o naștere coborând de la autorul comun la fiica acestuia (sora străbunicii dvs.)
Cinci nașteri = cinci grade de rudenie.
N-am de unde să știu ce a gândit „autorul” la vremea când a scris. Sintagma „decât membrilor familiei” pare scoasă din puțul gândirii. (Metodologia din care face parte anexa 9 referă adesea la „cererea persoanei interesate”).
Dvs. i-ați justificat vreun interes în cererea scrisă?
Sau, mai exact, ce problemă încercați „a desface”?