avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Activitate valy56

Activitate valy56

Pensiile de urmaș se recalculează pe noua lege 360?Am înțeles că cei care primesc pensie de urmaș se mențin prevederile din legislația veche,ce înseamnă asta?
Bună seara! Vă rog să-mi spuneți :
La masa succesorală, soțul supraviețuitor cât culege din bunurile moștenite de defunct,1/4 știu eu,deci 25% din toată averea,nu 62,5% din toată averea ca la cele comune,mai ales că are copii! Mulțumesc anticipat!
Bună ziua! 1/4 din toată averea sau 1/2 (jumatate din intreg) plus 1/4 din jumatatea soțului? Știu că bunurile dobândite înainte de căsătorie, donații nu intra la partaj, însă în caz de deces soția are aceleași drepturi 50% plus 1/4 din jumatatea defunctului!
Mulțumesc anticipat!

gi-jane2 a scris:

Da , sotia mosteneste 1/4 și copiii impart egal, 3/4.

Bună ziua! Tatăl recăsătorit cu bunuri inainte de căsătorie, decedează. Cu actuala soție nu are bunuri comune, întrebare :
La masa succesorală se prezintă copii din prima căsătorie și actuala soție? Dacă da, care sunt cotele raportat la întreaga avere? Mulțumesc anticipat ptr răspuns!
Actiune in judecată ptr Titlu de plată despagubiri în valoare de 125000 lei!
Moștenitorii nu se inteleg asupra cotei fiecaruia!
Întrebare :
Cât costă taxa de timbru ptr această valoare și aproximativ onorariu avocat, pentru a stabili cotele ce revin fiecaruia?
Răspuns la discuția nelamurire
Multumesc!Nu ii primeste demisia si este amenintat cu dosar penal,asta este problema ca el este f speriat!La cată legislatie mai cunosc si eu i-am explicat că nu are motive sa se ingrijoreze ptr ca el nu a facut nimic decat ca vrea sa termine cu ei!
Discuție nelamurire
Buna seara!Nepotul meu a lucrat 15 ani la o societate comerciala care se afla in insolventa motiv ptr care a solicitat incetarea contractului de munca pe cale amiabila cu art 55 litera b,iar societatea nu este deacord.Societatea la care se angajeaza i-a spus să nu se prezinte trei zile la serviciu si de la sine ii desface contractul de munca,lucru care l a facut.Actuala societate i a facut contract de munca si a inceput serviciul.Fosta societate i-a trimis un referat prin care il convoaca la o intalnire ptr a actiona in baza art 251 alin 3 si il ameninta cu darea in judecata.Mentionez ca au mai plecat salariati dar el fiind electrician ei vor sa l tina ptr ca este f bun si il sicaneaza cu instanta,lucru care il sperie.Vreau sa stiu pe ce motiv il poate actiona in judecata?Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Divorț,partaj
Mulțumesc mult ptr răspuns!Dacă nu vă cer prea mult,ce mă sfătuiți să fac in această situație,ptr a preveni un divorț sau partaj fără ca sora mea să fie inștiințată?
Răspuns la discuția Divorț,partaj
Bună ziua!La cat este de smecher poate să-i falsifice semnătura pe o altă hartie cu un alt enunț.......pot urmării pe portalul judecătoriei dacă apare vre-o acțiune de divorț sau partaj pe numele surorii mele,bănuiesc că se listează toate procesele sau nu?Mulțumesc mult!
Discuție Divorț,partaj
Bună ziua!Sora mea este despărțită in fapt de sapte ani.Soțul ei se află in proces cu sora lui ptr grănțuire și a fost citată și sora mea,motiv ptr a merge la avocata lui să discute ptr proces.Avocata a pus-o să semneze o coală de hartie pe care sora mea nu a citi-o.Menționez că el are procese de ani de zile cu sora lui și a incercat să obtină semnătură de la sora mea să o reprezinte avocata lui iar sora mea a refuzat atunci.Săptămana trecută nu știu cum a păcălit-o să semneze.Ne este teamă să nu se trezească divorțată si partaj făcut.Intrebarea mea este:Ce trebuie să facă sora mea ptr a evita o astfel de situație,in condițiile in care nu știe ce a semnat?Mulțumesc anticipat ptr răspuns!