avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate ilvermar

Activitate ilvermar

Am primit de la ANAF (sector 3, Bucuresti) un titlu executoriu nelegal cu privire la o amenda auto inexistenta si doresc sa introduc contestatie. Nu am incalcat nicio regula de circulatie si nu am primit niciun proces verbal prealabil.
Instiintarea privind amenda auto (evident, fara proces verbal aferent - la rubrica Nr. proces verbal este cuvantul "Null") + somatia + titlul executoriu mi-au fost trimise in acelasi plic.
Ma poate ajuta cineva cu un model de contestatie?
La ce instanta va trebui sa depun contestatia?
Multumesc anticipat!
Da, intre timp am vorbit cu contabilul si mi-a spus acelasi lucru - ca firma neplatitoare de TVA nu depune 300... (eu personal nu ma pricep la contabilitate)
Va multumesc foarte mult!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
Un SRL din Romania (neplatitor de TVA) doreste sa presteze servicii de traducere (prin e-mail) pentru un client cu sediul in Turcia, care doreste sa achite serviciile prin virament bancar din Turcia.
Am auzit mai multe variante: varianta nr. 1. ca in acest caz nu se poate emite factura fara TVA (si ca firma neplatitoare de TVA din Romania, facturand aceste servicii, devine automat platitoare de TVA chiar daca nu a atins plafonul) si varianta nr. 2. - ca SRL-ul romanesc neplatitor de TVA poate emite catre clientul din Turcia factura fara TVA, la fel cum emite pentru toate celelalte persoane juridice romane.
Doua variante care se bat cap in cap.
M-ar putea ajuta cineva cu solutia la aceasta dilema? (eventual cu trimitere la acte normative in acest sens)
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Din pacate nimeni nu poate discuta cu el. Este un om extrem de frustrat si singurele lui raspunsuri sunt sub forma de injurii.
Agresiunile au loc oriunde ai ghinionul sa il intalnesti - in scara blocului sau afara. De cate ori trece pe langa tine si esti singur(a), te temi sa nu-ti dea o palma, vine spre tine ca un nebun. La fel se poarta cu copiii. Eu ma tem nu atat pentru siguranta mea, cat pentru cea a copilului meu.
Problema e ca omul nu are o dovada medicala ca e bolnav psihic si ca, cel mai probabil, chiar nu e nebun, pt ca e constient de ceea ce face: isi alege foarte bine momentele cand sa actioneze.
Acum vreo 2 ani a impins o vecina pe scari (doamna respectiva a stat destul timp in spital in urma acestui incident, iar ulterior a preferat sa vanda apartamentul si sa se mute in alt bloc, impreuna cu sotul). Pentru acest incident el a primit o amenda pur simbolica. Cei de la sectia de politie cunosc foarte bine ce-i poate pielea acestui om, au existat multe plangeri impotriva lui dar... ce folos ca toata lumea stie, dar nimeni nu poate face nimic?
Omul nu are rude / copii / prieteni. Il viziteaza doar o femeie in varsta de aprox 50 de ani - pe care o injura de zor (urletele lui se aud in tot blocul!), dar care probabil ca accepta situatia stiind ca intr-o zi va ramane cu apartamentul lui de 4 camere (el are in jur de 70 de ani, dar tatal lui a decedat la 90 si ceva, de aceea se presupune ca si el ar putea fi cel putin la fel de longeviv, asa ca femeia respectiva ar avea ceva de asteptat...).
Ideea e ca pana sa plece el din aceasta lume mai poate face mult rau, din pacate. Ar trebui sa existe o cale pentru a putea fi pedepsit pentru ce face.
Ar ramane posibilitatea filmarii cu o camera ascunsa (o sa-i cumpar baiatului meu o astfel de camera). Insa probele video ar fi suficiente pentru pedepsirea lui?
Buna seara,
Avem in bloc un vecin extrem de agresiv (in principal e vorba de agresiuni verbale).
Jigneste oribil copiii (dar urmareste cu atentie sa nu existe martori).
Vecinii l-au reclamat la politie de nenumarate ori, insa de fiecare data s-a dispus neinceperea urmaririi penale datorita insuficientei probelor.
Ce este de facut?
Sunt deja la limita rabdarii, deoarece am si eu un copil pe care acest nemernic l-a timorat teribil, in repetate randuri. Oare chiar nu exista o cale sa fie pedepsit?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Este angajata la o firma si nu are cum sa se deplaseze la OPSNAJ, deoarece locuieste in alt oras, de aceea ar avea nevoie de numarul contului ca sa vireze direct banii datorati.
Buna ziua tuturor,
Stie cineva in ce cont se vireaza CASS pentru PFA (domiciliul fiscal in Bucuresti, sector 3)?
Persoana este asigurata la Casa Opsnaj (daca ar fi apartinut de CASMB ar fi putut vira banii prin intermediul ANAF, dar de la casieria ANAF i s-a spus ca pentru OPSNAJ trebuie sa-si vireze singura contributia).
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc foarte mult!
Buna ziua,
Am fost casatorita cu un cetatean rus. Din casatorie a rezultat un copil (acum are 8 ani). Casatoria a fost incheiata in Rusia si transcrisa in Romania. Locuiesc permanent cu copilul in Romania, copilul este cetatean roman si locuieste pe aceeasi adresa ca si mine.
Din Romania am inaintat in Rusia cerere de divort din motive de imposibilitate de convietuire (el locuieste in Rusia, eu in Romania). Instanta ruseasca a emis hotararea judecatoreasca de divort, dar in hotarare nu este specificat cui anume i se incredinteaza copilul (se specifica doar ca nu exista divergente privind incredintarea, cresterea si educarea copilului). Fostul sot a acceptat divortul in instanta (datorita incheierii divortului cu acordul ambilor soti, nu s-au fixat motivele acestuia). Sotul nu are pretentii asupra copilului. Divortul a fost pasnic si... logic. Problema insa ramane: incredintarea copilului. Fostul sot nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea copilului (si nu manifesta niciun fel de interes fata de copil). Pentru a face o calatorie in vacanta in afara tarii impreuna cu copilul am nevoie de acordul fostului sot (iar el nu este tata decat "pe hartie" si de fiecare data el isi gaseste alte prioritati si "nu are timp sa se ocupe de hartii pentru noi"). Am nevoie de o hotarare judecatoreasca unde sa se specifice clar ca fiul meu mi se incredinteaza mie si pot calatori impreuna cu el oriunde. Locuind permanent in Romania, prefer sa rezolv aceasta problema de aici, fara sa mai apelez la alta instanta in Rusia (in Rusia sunt doua instante distincte - una pentru divorturi si alta pentru incredintare copil). Cum trebuie sa procedez?