avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT

Activitate BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT

Funcția publică de conducere poate fi lider de sindicat?

Cornel Vasile a scris:

Nu comparati noțiunile..sindicatul nu este instituție publica.

A fi lider de sindicat nu înseamnă a ocupa o funcție?

Cornel Vasile a scris:

Nu se refera la sindicate acel articol ...

Ok! Bun până aici! Dar ce facem cu Art.94 Legea 161/2003
2) Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităților sau instituțiilor publice;

Funcţionarii publici aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, în funcţii nesalarizate, pot deţine simultan funcţia publică şi funcţia în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, cu obligaţia respectării regimului incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese care le este aplicabil.

Funcționarul public ( execuție sau conducere) este compatibil cu funcția de lider de sindicat?
Nu am solicitarea salariatului in acest sens.

Cornel Vasile a scris:

Pentru absente nemotivate se poate dispune suspendarea c.i.m. ... vedeti art.51 alin.2 C.mun.

Cum se opereaza absenta nemotivata in revisal daca in ROI/ CCM si CIM nu este prevăzută expres suspendarea CIM pt absenţă nemotivata? Si daca este obligatorie, care este perioada pentru care o faci?
Am fost repus in functie conform sentintei judecatoresti definitive si irevocabile incepand cu data de 17.07 si am facut solicitarea catre angajator pentru plata salariilor conform sentintei in data de 19.07. Care este termenul legal in care angajatorul trebuie sa-mi plateasca salariile pentru perioada stabilita de instanta ( 1 an retroactiv ) ?
Bună ziua,

Am şi eu o întrebare. Copilul a împlinit în data de 30 iunie 2 ani. Am revenit la lucru cu 120 de zile şi până în prezent am fost în stimulent de inserţie. Primesc acest stimulent până când copilul împlineşte 3 ani conform noii legi, sau nu?
DACA PERSOANA ARE DIPLOMA DE MASTER IN " MANAGEMENTUL POLITIEI LOCALE" SE POATE CONSTITUI PFA PE CODUL CAEN 7022?
SE POATE CA ACUM CAND A FOST INVESTIT NOUL PRIMAR, DACA EXISTA UN POST VACANT DE CONSILIER PRIMAR SA ANGAJEZE O PERSOANA PE ACEST POST?