Buna seara, soacra mea in 2010 a suferit o operatie pe creier si a ramas paralizata pe partea dreapta ,nu vorbeste, pana acuma a avut certificat de incadrare in grad de handicap grav si dreptul la indemnizatie de insotitor. In luna septembrie i s-a eliberat un nou certificat cu grad accentuat. Am depus contestatie si am inteles ca trebuie sa astept 2 luni si jumatate pentru un raspuns, dar motivul pentru care sa modificat gradul nu mi s-a spus. Si in acest timp nu va primi indemnizatia de insotitor si nu se acorda retroactiv in caz de modificare a gradului.
Ce solutii am?
buna ziua, azi am primit preavizul , firma la care lucrez e in insolventa si e preluata de administrator judiciar din 04.2011, din luna Iulie 2010 nu a mai nimeni platit taxele pentru somaj, voi putea beneficia de somaj ?
buna ziua, sunt angajata cu 2 ore/ zi si as vrea sa stiu cum pot beneficia de concediu de odihna si cum ar fi corect:
1) 5 zile lucratoare pontate cu 8 ore/zi
sau
2) 21 zile lucratoare pontate cu 2 ore/zi
va multumesc
buna ziua, pentru o persoana cu handicap grad I , cu indemnizatie de insotitor si cu pensie de invaliditate trebuie sa declar si sa platesc impozit pe venit?
Se va plati si sanatatea de 5, 5% ?
Va multumesc
Da, au avut contracte individuale de munca pentru fiecare societate separat.
La durata suspendata (somaj tehnic, concediu medical) completez doar pe ultimele 12 luni sau pe toata peioada angajarii?
La firma noua am angajati doar de 9 luni si pe ultimele 3 luni nu s-au platit taxele vor beneficia de somaj ?
Multumesc
Buna ziua, lucrez la o firma X infiintata de 6 luni, si deja a inceput concedierea colectiva, pentru a beneficia angajatii de somaj trebuie sa le eliberez adeverinta si de la vechea societate Y doar pe celelalte 6 luni ?
Pe vechea firma X cum completez la vechime, inclusiv lunile lucrate la actuala societate Y sau nu?
va multumesc