Unchiul si tatal meu au primit un titlu de proprietate comun pentru un hectar de teren, cate ½ parte fiecare.. Unchiul a murit jn urma cu doi ani, cei doi fii ai lui, verisorii mei, au pornit succesiunea dupa el dar nu s-au inteles si au suspendat procedura succesorala. Notarul lor a eliberat o Incheiere in acest sens.
In urma cu 6 luni a murit si tatal meu, eu fiind singurul mostenitor legal. Am deschis succesiune la un alt notar. Acesta a refuzat sa include in certificatul de mostenire si terenul de pe titlul sus amintit, pe motiv ca verisorii mei nu au finalizat succesiunea dupa tatal lor.
Mentionezi ca atat verisorii mei cat si eu am declarat in fata notarului meu ca unchiul si tatal meu au avut cate ½ parte. Nu mi se pare correct ca nu pot finaliza complet procedura de mostenire dupa tatal meu pe motiv ca nu s-au inteles rudele mele colaterale privitore la mostenirea lor.
Va rog sa ma lamuriti daca a procedat correct notarul meu.
andrasnak
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt in acelasi situatie. Chiar daca se optin vizele legale, este deosebit de neplacut cand deasupra dormitorului tau trebuie sa asculti zgomotele unei bucatarii, sa asculti prepararea gratarului de exemplu. Dupa parerea mea nu ar trebui permise astfel de modificari, macar de bun simt.
andrasnak
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
"fonduri proprii " exista ! Nu dezorientati participantii la discutie daca nu cunoasteti suficient de bine legislatia,
Eu am vandut o casa dobandit inainte de casatorie. Evident am vandut singur ! Din aceste "fonduri proprii" am cumparat doar pe numele meu un apartament. In contractul de cumparare a fost mentionata sursa venitului, adica contractul de vanzare a casei. Sotia prin declaratia data in fata notarului si-a exprimat acordul. Proprietatea dobandita (apartamentul) am trecut fara nici o problema in CF doar pe numele meu.
Totul s-a facut legal la notar.
Speta: Un pensionar cu cetatenie dubla romana-ungar are resedinta in Ungaria, primeste pensia de la statul Ungar, inclusiv serviciile de asistenta de sanatate.
In Romania ere veniruti din cedarea bunurilor, cu valoare mai mare decat pragul de 12 salarii minime brute. Plateste impozitul pe venit aici in Romania.
Intrebarea este daca trebuie sa plateasca si CASS in Romania dupa venit, in ciuda faptului ca este asigurat in Ungaria ?
Am cumparat un apartament intr-o cladire monument istoric. Notarul a specificat in contract, vanzatorul a obtinut negatiile necesare asa ca am cumparat complect legal. Pana aci totul parea in regula.
Primaria din Cluj a stabilit impunerea eu am platit. Intre timp am afalat ca nu trebuie platit impozit pentru cladirile monument cu destinatie de locuinte. La primarie mi-sa spus ca sutirea se acorda numai pe baza de cerere. Fac cererea cu toate referintele legale. Citez din cod fiscal actualizat:
"Art 250. Clădirile pentru care nu se datorează impozit, prin efectul legii, sunt, după cum urmează:
1......
2. clădirile care, potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, muzee ori case memoriale, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, cu excepţia încăperilor care sunt folosite pentru activităţi economice".
Raspunsul primariei: Nu ajunge mentionarea monitorului oficial prin care a fost clasat ca si monument istoric, sa duc si un extras CF in care sa fie mentionat acelasi lucru. Atit despre ce inseamna "prin efectul legii" pentru unele primarii. Ok, ma duc la Birou CF pentru inscriere pe baza legi 422/2001 alin 16. Iata cum suna:
"ART. 16 (1) Ordinul de clasare sau de declasare se publica, prin grija Ministerului Culturii si Cultelor, în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de 15 zile de la ramânerea definitiva.
(2) Calitatea de monument istoric a bunului imobil respectiv se înscrie de catre proprietar, fara taxa, în Cartea funciara, în termen de 30 de zile de la data publicarii ordinului de clasare în Monitorul Oficial al României, Partea I. "
Cere depusa, cu mentionarea Monitorului oficial de clasare a cladirii ca monument, pagina, pozitie in lista , referire la acticolul 16 din legea 422/2001. Raspuns negativ. Numai atunci insriu in CF calitatea de monument daca aduc de la Ministerul Culturii o adeverinta in care sa fie specificat separat aceasta cladire, semnat si stampilat, ca nu pot face inscieri fara documente oficiale !!! Pentru cei de la CF Cluj Monitorul oficial al Romanei nu este destul de oficial sau legea 422/2001 nu este lege ? Am scris la minister cerind un sfat sau adeverinta. Nu am primit raspuns.
Acum cer sfaturi de la Dv.
In luna februarie 2011 varsta standard de pensionare pentru barbati este de 64 de ani !
Ce varsta poate sa aiba cel care doreste sa beneficieze de perioada maxima de 5 ani de pensionare anticipata in aceasta luna.(02.2011). Are cotizare 35 de ani, fara grupe !
64-5=59 ani ????
Deci cel care in 02.2011 are 59 de ani fix poate cere pensionarea anticipata partiala ??