avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate Livingston

Activitate Livingston

Bună ziua !
Vreau să pun o întrebare legată de președintele unei asociații de locatari care a demisionat acum câteva luni fiind singurul care avea acces la contul bancar .Acesta spune că acum nu mai poate avea acces la cont deoarece a înștiințat Primaria că nu mai este președinte al Asociației, de la bancă i s-a confirmat că nu mai are dreptul la cont .
Ce se poate face in acest caz ?
Noul președinte a, a fost ales....asa....sa fie , deoarece nu mai aveam nici administrator, nu se puteau plăti facturile...oricum a fost un dezinteres total....
Acum , problema este ca noul administrator nu are acces la cont,.....sunt restanțieri....sumele cresc....Fostul președinte spune ca nu mai are dreptul Noul președinte nu dorește sa facă demersurile legale pentru a fi președinte cu acte in regula ' la judecătorie ...etc ca fostul președinte.
Multumesc anticipat !
Multumesc frumos pentru răspuns, dar as vrea , dacă se poate, sa-mi răspundeți si la problema cu chitanțierul, alte consumabile ( apropo...este legal sa percepi comisioane pentru chitanțier, consumabile...etc. , atunci cand ai un contract de prestari servicii ( administrator) cu asociația de locatari .? ..acestea nu intra in prețul contractului ? ) si dacă se poate să-mi motivați conform cărui paragraf din lege.
.Multumesc încă odată !

Buna ziua !
As dori sa stiu daca plata comisionului bancar , chitantierul si alte consumabile , se plătesc de către proprietarii asociației in cota parte indiviza sau pe apartament.
Multumesc frumos !
Proprietarul unei asociații are dreptul de a cere președintelui asociației copii după orice fel de contracte, încheiate de acesta cu diverse firme ( curățenie, montaj ferestre PVC ..etc )
Trebuie cumva si acordul firmelor respective ,pentru aceasta ,
sau...
Multumesc ,
Multumesc !
Buna ziua !
Va prezint o situație : coloana de apa ( baie ) s-a fisurat , ( bănuim )între etajul 3 si 4.
Cand propietarul de la Et. 4 folosește toaleta , apa curge prin fisura pana la parter, unde s-a infiltrat deja in camera.
Propietarul de la Et. 3 este de acord sa vina o firma specializată , sa constate, exact , unde este defecțiunea si sa remedieze problema.
Dar, acesta dorește ca firma care executa reparația sa plătească si eventualele pagube produse( trebuie sa spargă la masca , ca sa aibă acces ), sau dacă nu, sa se plătească din fondul de reparații si sa se construiască la loc , asa cum a fost, tot de care firma sau dacă nu, de asociația de proprietari.
Va rog sa ma lămuriti, daca are dreptate.....după legea 196/2018, pare ca da, (ART. 31), dar baia a fost prevăzută din construcție du 2 uși de vizitare, una deasupra de chiuveta ( care este zidita..faianța,,..) si una sub chiuveta , dar care este destul de mica ( a fost mai mare ...) si nu prea este loc de executat reparații .
In concluzie, nu cred ca este corect sa se plătească din fondul de reparații, de la toți proprietarii, cred ca ar trebui de pe coloana respectiva , sa plătească proprietarii, iar cu reparația de către firma sau asociație ...
Va Multumesc !









Multumesc frumos pentru răspuns, înțeleg , dar as dori concret dacă puteti sa-mi răspundeți : Popescu ( președinte ) , își da demisia....lui Ionescu ( vicepreședinte), i se termina delegarea ....totul in decurs de câteva zile.Cum termenul legal de răspuns este de 30 zile...întrebarea punctuală este : Popescu sau Ionescu ,....trebuie sa răspundă personal , sau a trebui noul președinte...respectiv vicepreședinte ?
Multumesc încă odată !
Buna ziua !
Avem un locatar care toata ziua face sesizări ....ultima dintre ele ii este adresată președintelui,. care si-a delegat atribuțiile vicepreședintelui .Sesizarea a fost făcută acum câteva zile iar perioada de delegare se termina in 2 zile.Cum perioada legală de răspuns este de 30 zile, întrebarea a fi dacă vicepreședintele mai este obligast sa răspundă sesizării sau nu , deoarece după cum aminteam , perioada de delegare se termina, iar președintele își va da demisia, deci se va organiza o adunare generala...etc.
Va Multumesc !
Buna ziua !
Am o problema : permisul auto imi expira in 2 zile. Am facut o programare online pentru data de 22 Iunie, prima zi liberă la programări. Întrebarea este : in aceasta perioada pot circula , permisul fiind expirat ? Am întrebat la ghișeu, dar răspunsul a fost : nu știu sa va spun , dacă o sa pățiți ceva in cazul in care va opresc colegii mei, depinde de ei, dacă le arătați dovada programării online, cred ca nu o sa pățiți nimic, dar nu pot sa spun sigur. Am solicitat o dovada prin care sa pot circula , dar a spus ca nu poate sa- mi elibereze asa ceva..
Discuție Amanet aur
Buna ziua !
As vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care imprumuti o suma de bani de la un prieten, lasi ceva amanet( de ex un lantisor de aur ) si te trezesti ca esti chemat la Politie ( in calitate de martor ) sa dai declaratii in legatura cu prietenul.( daca a dat cu imprumut , cat a fost comisionul.Mentionez ca nu s-a inchieat nici un contract.
Cert este ca cineva i-a facut o plangere penala....pritenul imprumuta , cred mai multe persoane...
Intrebarea este : ce se inntampla cu aurul pe care l-ai amanetat..este confiscat, este dat inapoi ??!!!! si totodata cu suma de bani imprumutata...trebuie restituita sau...si bineinteles si cu prietenul..chiar poate avea probleme ??!!
Multumesc frumos !