avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Activitate vasioanaro

Activitate vasioanaro

Răspuns la discuția rang ipoteca
Si pentru creditele Prima casa cu ipoteca de rang 1
Discuție rang ipoteca
Ce se intampla daca intr-un contract de ipoteca nu este trecut rangul ipotecii?
Răspuns la discuția procura speciala cont bancar
Spuneau de procura specială utilizată în sistemul public de pensii, indiferent de obiectul ei, este valabilă o perioadă de maximum 18 luni (un an și șase luni) de la data autentificării conform Art. 5 din Ordinul nr. 214/2012 al Casei Naționale de Pensii Publice.
Răspuns la discuția procura speciala cont bancar
orice operatiune in afara de lichidarea contului
Buna ziua,
Daca o persoana care primeste pensia intr-un cont bancar are pentru acel cont o clauza cu imputernicire generala, trebuie sa prezinte o procura speciala la banca pentru a ridica pensia?
Care este diferenta dintre imputernicire generala si procura speciala?
Buna ziua
Rangul de prioritate ( creditori) la inscrierea unei garantii reala mobiliare la Arhiva este dat de inscrierea ca si creditor sau persoanele trecute in contracte de garantie , cu mentiunea in favoarea sa.
Buna ziua,
Impotriva unor terti garanti se poate incepe demararea procedurilor judiciare de catre creditor, cand debitorul este in insolventa si s-a aprobat un plan de reorganizare, pe care il respecta?
Răspuns la discuția faliment
Cu un autoturism apartinand averii debitorului, s-a produs un accident, autoturismul nu a fost asigurat si este garantie la un creditor. Cine raspunde lichidatorul sau creditorul( banca)?

Discuție faliment
Putem sa solicitam lichidatorului judiciar sa asigure bunurile din averea unui debitor aflat in faliment? Are lichidatorul aceasta obligatie?
Este vorba de un creditor bancar inscris la masa credala,conf art 121 alin 1. Lichidatorul a inchiriat spatiile comerciale aduse in garantie de debitorul in faliment si ipotecate in favoarea bancii.
Sumele incasate din chirii se incaseaza lunar. Revine si creditorului un procent din aceste sume?