avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate alex9691

Activitate alex9691

Răspuns la discuția Refuz plata decizie instanta
Multumesc pentru raspuns!
Probabil ca nu am fost foarte explicit si o sa incerc sa fiu mai exact.
Dupa 4 ani de judecata pentru 3 capete de cerere:
1. Daune pentru o paguba prin taierea pomilor fara consimtamantul meu.
2.Obligarea la plata unei despagubiri pentru ca reteaua de medie tensiune cu un stalp sunt aszate in mijlocul proprietatii mele si nu pot dispune de bunul meu asa cum doresc.
3.Obligarea la incheierea unei conventii pentru plata restrangerii dreptului meu de proprietate, prima instanta mi-a acordat despagubirea pentru dauna-taierea pomilor, in apel am obtinut si pentru restrangerea dreptului meu de proprietate dar instanta s-a pronuntat numai pentru perioada duratei procesului nu si pentru viitor, ori starea de fapt ramane permanent aceeasi...restrangerea dreptului meu de proprietate atata timp cat reteaua se afla pe proprietatea mea.
Pentru al 3-lea capat de cerere nu mi-a dat instanta castig de cauza. S-a facut si recurs unde atat eu cat si SC CEZ dar au fost respinse ambele recursuri ramanand definitiva decizia Tribunalului.

Pentru refuzul CEZ de a achita am apelat la executor si am executat SC CEZ dar starea de fapt a ramas aceeasi si pentru acum si pentru viitor. Ce am de facut pe viitor!?
Am castigat un proces cu CEZ in instante si am obtinut pentru daunele create o suma mica fixa dar daunele sunt continue prin actiunea savrsita si demonstarata iar pt. restrangerea dreptului meu de proprietate am obtinut o suma mica 1.5 lei/mp/an, dar instanta nu s-a pronuntat si pe viitor si nu fac acest lucru. Astfel CEZ a refuzat sa-mi plateasca si i-am executat silit pt ce a judecat instanta dar am cerut sa-mi dea in continuare si refuza. Ce sa fac ca sa nu-si mai bata joc de mine??? MUltumesc anticipat.
In cat timp trebuie sa comunice Tribunalul ca instanta de apel hotararea, tinandu-se cont ca dosarul civil de pretentii, s-a judecat in Apel , facut de ambele parti si ca a fost admis apelul meu si respins al SC reclamate. Apelul s-a derulat dupa vechiul cod civil si are drept de recurs. Se trimite acasa hatararea ? Multumesc frumos.
Va multumesc mult pentru raspuns!
Am trimis ulterior o scrisoare la Arhivele Nationale...am aflat unele date despre detinatorii de arhiva...am trecut prin mari peripetii...dar pana la urma I-au acordat pensia minima acestei personae ....chiar si din urma.....Traim in Romania. Mii de multumiri!
Motivatiile sunt puerile si lipsite de bun simt...iar prin acestea se doreste sustragerea de la vre-un fel de raspundere.
CNP a judetului X a solicitat "Adeverinte cu golurile de productie"....ori asa ceva eu nu am mai auzit...cine sa elibereze un asemenea act.....
Pentru ca nu au dat curs recalcularii s-a facut contestatie in termen la CNP Bucuresti si de peste doua luni de zile nici-un raspuns... ba mai mult CNP Bucuresti acuza printr-o adresa ca omul nu a dat curs solicitarii CNP a judetului X.
E ceva de groaza cu unii functionari publici....s-au ofuscat ca omul a scris in hartiile de comunicare si solicitare a revendicarilor sale ca unii nu stiu carte, aplica legea dupa ureche ...nu stiu sa citeasca ...si ar fi bine sa lase pe altii care nu au loc de munca in locul lor....

Daca au trecut peste 60 de zile si omul nu a primit raspuns la contestatia sa de la CNP se poate adresa instantei pentru revendicarea drepturilor sale? Mentionez ca a indeplinit conditiile de vechime si varsta pentru pense la limita de varsta conform Legii nr 263 actualizata!

I s-a comunicat insa telefonic ca nu va beneficia de pensie retroactiv de cand are dreptul ci numi de cand depune adeverintele ori asa ceva este strigator la cer...omul moare ca niste birocrati fac ce vor in tara asta.

MII DE MULTUMIRI DOMNILOR Tudor Valeriu, Valentin Mester si celor care ma ajuta cu o idee si un gand bun...pentru inceput o sa ma adresez cu o solicitare Arhivelor Nationale din Bucuresti.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu experienta dvs sau cu o informatie utila pentru a da de capat unei probleme greu de rezolvat.
In luna Dec 2011 sora mea a depus actele pentru calculul pensiei la limita de varsta pentru o persoana "singura pe lume", bolnav, nedeplasabil....
Casa de pensii X a emis o decizie ca sa inchida gura omului dar din cei 15 ani si 7 luni i-a luat in calcul numai 5 ani si 7 luni si i-a stabilit 0 lei pensie.

Omul are carnetul de munca in original depus iar casa de pensii nu+i ia in calcul inscrisurile fara adeverinte. Adeverinte nu are de unde sa ia pentru ca majoritatea intreprinderilor unde a lucrat s+au desfintat si in plus el are domiciliul la cateva sute de km de aceste foste locuri de munca.

Daca cineva dintre dvs mai stie unde trebuie sa se adreseze pentru adverinte la urmatorii fosti angajatori ii multumesc

1.Intreprinderea de Panificatie PIONIERUL BUCURESTI
2.Filatura de lana pieptanata BUBCURESTI
3.Intreprinderea industriala de stat Electroaparataj Bucuresti
4.Uzina mecanica fina Bucuresti
5.Cooperativa Mestesugareasca Electro-bobinaj Bucuresti
6.IIS Automatica Bucuresti
7.IIS Metalglobus Bucuresti
8.Intreprinderea Mecanica Campulung Musecel
9.Intreprinderea de Aparate Electronice de Mas. si Industriala BUcuresti
10.Intreprinderea 23 August Bucuresti
11.GSCFI Santierul Lotru Voineasa
12. GSCFI sectia Utilaje Transp Rm Valcea
13.ACMR Rm Valcea
14 MTTC- IADP Bucuresti Brigada Drumuri

Va multumesc mult pentru orice mica informatie care ma va ajuta sa lupt pentru acest om amarat.
L-a tribunal am pierdut...am avut avocat angajat si nu s-a prezentat...s-a dat hatarârea...nu scriu de nebun pe aici ca sa ma aflu in treaba! Multumesc!#-o
Eu am facut dovada cu toate documentele.....Instanta interpreteaza eronat prevederile art.90 din tratatul CE deoarece "nici-un stat membru nu aplică direct sau indirect taxe produselor altor state membre" ori in cazul de fata produsul "autovehicul" este fabricat în Anglia, aceasta tara este stat membru, masina a fost folosita in Elvetia de unde a fost achizitionata de un cetateana roman care mi-a vandut+o mie ulterior. Eu am achitat taxele si de poluarea si vamale. Am dreptul la recurs cf. incheierii tribunalului. POT eu sa ma bazez pe ce am sustinut mai sus în recursul meu!
Multumesc tuturor celor care-mi dau o pista buna pentru ca nu vreau sa pierd acest proces!
Hotararea data de Tribunalul Dolj in cazul masinii mele cumparate din Elvetia dar fabricata in Anglia in 1998 a fost respingerea actiunii ca nefondata.

Eu zic ca oamenii legii nu interpreteaza corect legislatia nationala si cea comunitara si aduc urm[toarele argumente:
-potrivit art.90 din Tratatul CE , nici-un stat membru nu aplica direct sau indirect, produselor altor state membre impoyite interne de orice natura mai mari decat cele ce se aplica direct sau indirect produselor nationale......ori in cazul meu nu s-a respectat acest aspect deoarece masina mea este fabricata in Anglia deci provenienta ca origine a fabricatiei este un stat membru..tranzitatea in Elvetia si folosnta bunului in acest stat un timp a fost taxata de Romania prin Taxa vamala care s-a platit cu varf si indesat si mai mult decat taxa de poluare....eu nu pot sa fac dovada ca pana la ajungerea in Elvetia masina nu a mai fost inmatriculata in Anglia dar nici autoritatile nu o pot face se leaga insa ca pe certificatul predat organului fiscal anul fabricatiei este 1998 si tot atunci ajunge si in Elvetia...

POT SA FAC EU CEVA LA RECURS SA AM SANSE SA/MI RECUPEREZ BANII SAU NU?
MII DE MULTUMIRI!
Părere!
Dumneavoastra cu toate ca ati achitat ce vi s-a impus puteti ataca in instanta actul administrativ. Nu sunteti de acord cu constatarea curtii dar ati achitat pentru a nu avea neplăceri asta nu inseamna ca "de drag ati achitat ce vi s-a pus in carca".Pana la un an inapoi puteti fi facuta raspunzatoare daca sunteti vinovata cu adevarat si se demonstreaza acest lucru...peste un an încolo pot fi facuti si altii responsabili pentru ca atunci cand se utilizeaza fonduri sau resurse nu un singur om decide darea lor în consum ci cel putin 3-4 persoane....în legea 82/1991 actualizata scrie asa citez:
"Art. 6
(1) Orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ.
(2) Documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care le-au inregistrat in contabilitate, dupa caz.

Art. 7
(1) Persoanele prevazute la art. 1 au obligatia sa efectueze inventarierea generala a elementelor de activ si de pasiv detinute la inceputul activitatii, cel putin o data pe an pe parcursul functionarii lor, in cazul fuziunii sau incetarii activitatii, precum si in alte situatii prevazute de lege.
(2) Ministerul Economiei si Finantelor poate aproba exceptii de la regula inventarierii anuale pentru unele bunuri cu caracter special aflate in administrarea institutiilor publice, la propunerea ordonatorilor principali de credite.
(3) Rezultatul inventarierii se inregistreaza in contabilitate potrivit reglementarilor contabile aplicabile. "

In functie de unitatea unde vi s-a constat paguba puteti sa va supuneti din punct de vedere juridic unor legislatii diferite De exemplu:
-daca sunteti militar sau functionar public cu statut special sau lucrat intr-o institutie a MAI sau MApN cititi OG 121/1998 care are si Instructiuni proprii de interpretare si aplicare...daca sunteti in alt domeniu cititi prevederile in materia noului Cod al muncii, o formă a răspunderii juridice care constă în obligaţia celor încadraţi şi, respectiv, .......a repara, în condiţiile şi limitele prevăzute de lege prejudiciul cauzat unităţii din vina şi în legătură cu munca lor".

Acum nu putem generaliza ca nu stim ce reprezinta paguba imputata catre dvs....pot sa fie sute de tipuri de pagube...drepturi salariale primite in plus.....norme de consum depasite din vina cuiva......bani lipsa in casa......etc...etc


Am mai citit odata si am vazut ca este vorba de o lipsa in gestiune......constatarea unor lipsuri in gestiune cu o intindere mai mare de un an implica responsabilitatea mai multor persoane.....inventarierea patrimoniului este obligatie anuala a conducatorului unitatii.....daca paguba se intinde pe 3 ani inapoi nu puteti fi facuta numai dvs raspunzatoare chiar daca prin absurd sunteti principala vinovata...pentru ca aveau si altii atributii de control de supervizare..de inventariere..de multe...Daca paguba are ca reper un material perisabil iar se schimba lucrurile pentru ca intai trebuie calculate perisabilitatile intre doua inventarieri succesive si apoi vazut care este paguba reala......daca paguba a fost produsa prin degradarea unui bun sau material obiect de inventar sau mijloc fix iar se schimba lucrurile pentru ca intervine uzura bunului in timp fata de valoarea lui la zi.....daca paguba poate fi acoperita prin aducerea bunului deteriorat sau lipsa inapoi iar se schimba lucrurile....si nu n ultimul rand, daca paguba este mare si demonstarata o puteti achita intr-un timp mai indelungat ...pana la 1-3 din salariu poprire pana la incidenta sumei iar daca contribuiti la acoperirea mai multor debite se poate merge pana la 1/2 din venituri!

Cu speranta ca v-au fost utile micile lamuriri va doresc Craciun fericit!