avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate mariusbro

Activitate mariusbro

Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
Am primit astazi prin posta un Proces-verbal de contraventie de la RATBv in care exista mai multe "nereguli". In primul rand, data la care a fost constatata contraventia este trecuta gresit, in speta in loc de 27.04.2012 (data reala) in PV figureaza 27.04.2011. In al doilea rand, agentul constatator a scris in PV faptul ca "...am circulat fara bilet pe linia 48..." linie care nici macar nu exista in mun. Brasov :D. Tin sa mentionez ca data la care a fost incheiat Procesul-Verbal(in lipsa mea) este 10.05.2012, iar data la care mi-a fost comunicat prin posta este 15.05.2012. Acestea fiind spuse as dori sa intreb daca cele doua nereguli respectiv: -data gresita la care a fost constatata contraventia si -linia de transport "inexistenta" pe care am circulat fara bilet, constituie motive de nulitate ale Procesului-verbal sau acestea vor fii considerate doar erori materiale ale actului.
Va multumesc!
Am inteles. Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
In acest caz este vorba despre o S.C. creditoare a mai multor alte societati; societati de la care aceasta nu si-a mai recuperat datoriile. Respectivele debitoare au parcurs procedura insolventei si au fost declarate in faliment, insa fara ca S.C. in cauza sa fii luat parte la proces.
Ideea este ca vrem sa scoatem respectivele firme din bilantul contabil iar respectivele datorii sa le trecem la pierderi si pt. acest lucru avem nevoie de copiile hotararilor definitive prin care a fost declarat falimentul.
Intrebarea este: Pot obtine o copie de pe o hotarare judecatoreasca in situatia in care nu am fost parte in procesul respectiv?
Va multumesc pentru opinie!
Asadar sa inteleg ca infiintarea unui PFA de catre un consilier juridic se incadreaza la interdictia instituita de catre art. 10 lit. c din Statut? Mai exact "PFA" este considerata o "profesie autorizata"?
Buna ziua,

Sunt angajat la o firma in functia de Consilier juridic, fara sa fiu inscris la CCJ sau alta asociatie profesionala si avand in vedere ca programul de lucru este de 2 ore pe zi, bineinteles ca salariul este unul foarte mic.
Stiu ca legea nu-i permite consilierului juridic sa aiba o alta profesie autorizata ori salarizata, astfel acesta nu poate realiza venituri suplimentare din prestarea unei activitati in alt domeniu; practic nu-si poate lua "un al doilea job".
De curand am primit oferta de a lucra si la o alta firma, fara sa aiba legatura cu domeniul juridic, insa nu in baza unui CIM ci in baza unui PFA.

Vreau sa stiu daca exista un caz de incompatibilitate intre exercitarea functiei de consilier juridic la o firma si infiintarea unui PFA cu alt domeniu de activitate decat cel juridic.

O zi buna !
Buna ziua!

Am un unchi care locuieste in strainatate din anul 1990, iar in perioada comunista a lucrat la doua intreprinderi in Romania, in aceeasi perioada efectuand si stagiul militar obligatoriu.
Pentru inceput a fost angajat la o intreprindere unde a lucrat un anumit interval de timp, pana in momentul in care a fost concediat. La cateva luni dupa concediere i-a venit ordinul de incorporare pentru satisfacerea stagiului militar. Dupa efectuarea stagiului militar unchiul meu s-a angajat din nou, la o alta intreprindere decat cea de la care fusese concediat anterior.
1.Vreau sa stiu daca in acest caz, perioada stagiului militar poate fi considerata perioada asimilata stagiului de cotizare, avand in vedere ca in aceasta situatie nu a existat o continuitate in munca, pana la inceperea stagiului militar obligatoriu.
2.Care este modalitatea prin care aceasta perioada poate fi trecuta in Carnetul de munca? (in prezent unchiul lucreaza cu forme legale in austria).

Va multumesc!