avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditiile in care stagiul militar obligatoriu poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditiile in care stagiul militar obligatoriu poate constitui perioada asimilata stagiului de cotizare.

Buna ziua!

Am un unchi care locuieste in strainatate din anul 1990, iar in perioada comunista a lucrat la doua intreprinderi in Romania, in aceeasi perioada efectuand si stagiul militar obligatoriu.
Pentru inceput a fost angajat la o intreprindere unde a lucrat un anumit interval de timp, pana in momentul in care a fost concediat. La cateva luni dupa concediere i-a venit ordinul de incorporare pentru satisfacerea stagiului militar. Dupa efectuarea stagiului militar unchiul meu s-a angajat din nou, la o alta intreprindere decat cea de la care fusese concediat anterior.
1.Vreau sa stiu daca in acest caz, perioada stagiului militar poate fi considerata perioada asimilata stagiului de cotizare, avand in vedere ca in aceasta situatie nu a existat o continuitate in munca, pana la inceperea stagiului militar obligatoriu.
2.Care este modalitatea prin care aceasta perioada poate fi trecuta in Carnetul de munca? (in prezent unchiul lucreaza cu forme legale in austria).

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
mariusbro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pisi Mia , utilizator 08:37, 15 Octombrie 2010
Perioada in care a efectuat stagiul militar este asimilata stagiului de cotizare, indiferent daca exista continuitate sau nu in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul militar obligatoriu este considerat vechime in munca? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Am efectuat stagiul militar obligatoriu timp de un an in perioada 1997-1998.Va rog sa-mi spuneti daca el,este considerat vechime in munca.Se ia in calcul doar ... (vezi toată discuția)
Recunoastere vechime in munca mihaischweffer mihaischweffer Ce trebuie sa intreprinda o persoana plecata din tara inainte de '89, pentru a-si recupera vechimea in munca pana la data plecarii.Persoana are ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare la bugetul asigurarilor sociale neo21 neo21 Am terminat armata in 1994 iar cartea de munca o am din 1995; de atunci si pana acum niciunul dintre angajatorii la care am lucrat nu a comunicat casei de de ... (vezi toată discuția)