as dori sa ma informati, daca in cazul unui apartament , aflat in asociatia unde locuiesc, care a fost scos si cumparat in urma unei licitatii, datorita unor datorii bancare ale proprietarului, si despre care asociatia nu a avut habar, noul proprietar, care a castigat licitatia, este obligat sa plateasca datoria existenta la intretinere.
Mentionez ca acesta se prevaleaza de faptul ca pretul apartamentului a fost cel inscris la licitatie si asociatiei de proprietari nu datoreaza nimic, deci, nici intretinerea restanta.
Asociatia nu a inscris pana la finalizarea licitatiei apartamentului, vreun privilegiu asupra acestuia si nici nu a actionat in instanta proprietarul, care a fost executat silit de catre banca.
Multumesc anticipat.
Buna ziua. Am o cunostinta care este casatorita si au doi copii majori, insa sunt despartiti in fapt din 2007, fiecare luandu-si cate un apartament separat. Cunostinta doreste sa-mi transmita mie proprietatea sa in vederea intretinerii sale la batranete. Mentionez ca la achizitionarea apartamentului sau, sotia a dat declaratie notariala in care mentiona ca banii ptr. cumparare nu i-au apartinut si nici nu va avea vreo pretentie pe viitor, astfel ca pe contr. de cumparare este trecut doar cunostinta mea, iar ap. este bun propriu al acestuia. Al doilea apartament cumparat de sotie este pe numele la amandoi sotii, cunostinta mea nedand o declaratie ca a sotiei sale, astfel ca este bun comun.
Pe viitor acesta doreste sa divorteze si ulterior sa imparta la partaj si acel apartament.
Intrebarea mea este, in cazul in care imi va face un contr. de v-c pe ap. ce-l detine ca bun propriu, in vederea ingrijirii ulterioare, cei doi copii au dreptul la acesta ? Si ce credeti ca este mai avantajos, contract de v-c cu clauza de intretinere sau testament ca-mi lasa toate bunurile sale dupa moarte ?
Multumesc anticipat.
buna ziua, am inteles ca ptr. admiterea din august 2012, tematica din noul cod civil va cuprinde aplicarea legii in timp si actul juridic civil.
Astfel, voi avea de invatat art. 6 - 8 din NCC, insa cu privire la actul juridic civil sunt intr-o dilema, nu reusesc sa inteleg ce articole trebuiesc invatate din NCC, pentru a nu le suprapune cu cele din vechiul cod civil.
Multumesc anticipat celor care ma vor lumina si spor la invatat !
din cate am calculat, am 5,80 - 6,00, am optat ptr. procurori.
Pana in prezent nu am citit noul cod civil, nici nu m-am uitat pe el, ati putea sa-mi spuneti daca materialele existente pentru acest examen mai sunt utile pe viitor, ma refer la grilele si cartile privind codul civil, sau trebuie sa incep de la 0 ?
Nu va ingrijorati, examene pentru cei cu vechime ar mai putea fi organizate, insa tot in acelasi mod, ca si acesta.
Cu siguranta un lucru e cert ca INM ul in 2012 va fi asaltat de multi candidati <cu vechime>.
Bafta la invatat si nu disperati, pe 14 iunie incep inscrierile la INM.
Bine ca s-a afisat sedinta in care se va lua in discutie acest examen. Socotind cu privire la data probabila a examenului, dupa ce am studiat si anunturile din anii anteriori, mi-a iesit data de 13 noiembrie. Voi ce parere aveti ?
raspunsul de pe blog al judecatorului cristi danilet
9.7. Buna ziua,
Vreau sa va intreb (in vederea depunerii cererilor de inscriere la concurs) daca in cuprinsul notiunii de domiciliu intra si viza de flotant sau doar domiciliul stabil?
Va multumesc.
Comentariu prin miha — 25/06/2011 @ 11:15 AM | Răspunde
Cererea se poate depune la tribunalul de la domiciliul legal sau de la resedinta atestata prin viza de flotant.
Comentariu prin Cristi — 27/06/2011 @ 2:25 PM | Răspunde
chiar daca vi se pare de neacceptat ...luati in calcul si INM-ul....oricum vor scurta perioada de cursuri ...ca nu mai au bani...va ganditi ca sunteti in armata:P
da, asa este, insa pentru a lua in calcul INM ul vor trebui sa pluseze la solda lunara cu ceva banuti in plus fata de ce cuantum este in prezent, altfel, pentru cei cu 5 ani vechime nu li se va parea atractiva scolarizarea prin INM :)
Nu cumva judecătorii Lidia Bărbulescu, Dan Lupaşcu şi procurorul Dan Chiujdea erau impotriva examenului de acces in magistratura cu 5 ani vechime ? Daca este adevarat, poate membrii CSM ce vor fi alesi vor pastra acest examen si conditiile din prezent. :P
Tocmai s-a anuntat pe Realitatea:se reiau alegerile la CSM deoarece au fost neconstitutionale!!!
acest lucru poate insemna o amanare a discutiilor cu privire la memoriul inaintat si la propunerile de modificare a regulamentelor de accedere in magistratura, pana in momentul in care toti membrii vor fi definitiv instalati in functii pentru a fi intrunit cvorumul
parerea mea