avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate SEIMEANU_SARA

Activitate SEIMEANU_SARA

Discuție NONTRANSFER
Am primit in 2010 de la partenerul din UE, cu proforma, masini de cusut, pe care sa le folosim ptr. producerea pernelor , pe care le livram lui. Se implinesc 24 de luni de la primire. Conform CF. art.128 h, ar trb. sa consider in cea de a 25 luna de la primirea masinilor, ca respectiva op. nu mai indeplineste cond. unui nontransfer si sa ma autofacturez, in cazul in care partenerul nu imi face factura?
contabil am amortizat dar dpdv fiscal citind CF , care spune ca "amortizarea, în limita prevăzută la art. 24; ", iar la art 24 singura referire la chelt. de constituire este la pct.10 , unde spune:"Cheltuielile aferente achiziţionării de brevete, drepturi de autor, licenţe, mărci de comerţ sau fabrică şi alte imobilizări necorporale recunoscute din punct de vedere contabil, cu excepţia cheltuielilor de constituire şi a fondului comercial, precum şi cheltuielile de dezvoltare care din punct de vedere contabil reprezintă imobilizări necorporale se recuperează prin intermediul deducerilor de amortizare liniară pe perioada contractului sau pe durata de utilizare, după caz. Cheltuielile aferente achiziţionării sau producerii programelor informatice se recuperează prin intermediul deducerilor de amortizare liniară pe o perioadă de 3 ani. Pentru brevetele de invenţie se poate utiliza şi metoda de amortizare degresivă sau accelerată."...deci cu exceptia lor. Tare mult as vrea sa nu am dreptate dar vreau niste justificari evidente. Multumesc
Am intrebat ptr.ca in CF. la art.21 alin10 se spune ca "alte imobilizari necorporale recunoscute dpdv contabil, cu exceptia chelt de constituire si fd. comercial....se recupereaza prin ded. de amort." .Iar pe net, de la metodologie Fnante Brasov , am gasit " , legat de modificari aduse de OUG.109/2009 "dpdv fiscal,chelt.de constituire si fd. comercial, nu se recupereaza pe calea amort."
Sunt deductibile d.p.d.v al impozitului pe profit, chelt. cu amortizarea chelt. de constituire?
Pentru plata cu intarziere in 2011,a unor impozite , in 2012 primesc decizie ptr. accesorii. Intrebarea mea este daca aceste accesorii le trec pe cheltuieli in 2012(data deciziei) sau le inregistrez in 2011(nu am depus inca 101 si bilant). Multumesc
Discuție REEVALUARE
Am finalizat in 11/2011 un corp de cladire, iar in 12/2011 reevaluez alte doua cladiri apartinand firmei. Intrebarea mea este: trebuia sa reevaluez in 12/2011 si cladirea receptionata in 11/2011?
Răspuns la discuția rezerve reevaluare
MULTUMESC FRUMOS:D
Răspuns la discuția rezerve reevaluare
Am vazut pareri potrivit carora rezervele din reevaluare sunt un venit realizat doar la scaderea din gest. a mij. fix reevaluat sau pe parcurs, pe masura utilizarii. Deci doar atunci se trec din 105 in 1065 si doar atunci ar trb. luate in calcul la gradul de indatorare.
Ce scrie in norme am vazut dar nu sunt 100% convinsa ca interpretez bine si atunci am zis sa cer mai multe pareri...
Răspuns la discuția rezerve reevaluare
Ma refeream la gradul de indatorare calculat ptr. determinarea deductibilitatii chelt. cu dob. si dif. de curs valutar
Răspuns la discuția INVENTAR
multumesc ptr. idee:D