avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1950 soluții astăzi
Forum Activitate ioanagabriela

Activitate ioanagabriela

Răspuns la discuția Indemnizație creștere copil
Eu am nascut in luna mai si dosarul l-am depus in septiembre, in termin legal era atunci 2016
Născut in mai 2016, dosar depus in Septembrie 2016(in termen de 180 zile cum era atunci), banii au intrat din luna in care am depus dosarul-Septembrie. Întrebare: o sa pierd lunile din facă (mai, Iunie, Iulie, August fiind a tatălui )???
daca plec din tara pe o perioada nedeterminata (peste 1 an de zile), mai sunt obligata sa imi faca aceasta asigurare...tinand cont de faptul ca o sa imi fac o asigurare de sanatate in strainatate (Spania)?
am nevoie de ceva acte prin care sa arat ca nu locuiesc in tara, sau alte acte?
am nevoie de un document emis din Romania, care sa indice ca nu am acoperire sanitara publica sau privata in Romania.
De unde obtin acest document?
Ce conditii trebuie sa indeplinesc sa pot obtine documentul respectiv?
Multumesc!
Răspuns la discuția imprumut pe baza de contract
va multumesc pentru raspuns! Mai am insa unele detalii: aceasta persoana are locuinte (casa si garsoniera), pana recent a avut si o firma (are 4 tiruri in posesie), insa toate bunurile le are in comun cu sotia lui si am inteles ca pentru a se putea trece la executare silita a bunurilor, trebuie sa se faca un partaj intre soti!? In plus ,se pare ca toate bunurile sunt puse ca si garantii in banci. Pe langa asta , mai e datornic si altor persoane , cu care este in tribunal...
Ce imi puteti spune???

Am imprumutat si eu o suma de bani pe baza unui contract de imprumut facut la un notar public de fata cu ambele parti.
Termenul de returnare a banilor a trecut fara sa ii primesc, asa ca am apelat direct la un executor avand in vedere ca in contractul de imprumut se precizeaza ca acesta are drept de titlu executor. Reclamatul a facut o contestatie la somatia executoreasca cu motivul ca acest contract de imprumut nu este un titlu executor si astfel nu se poate trece la executarea silita a bunurilor lui.
Ce ma puteti sfatui?