avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Născut in mai 2016, dosar depus in Septembrie 2016(in termen de 180 zile cum era atunci), banii au intrat din luna in care am depus dosarul-Septembrie. Întrebare: o sa pierd lunile din facă (mai, Iunie, Iulie, August fiind a tatălui )???
Cel mai recent răspuns: Acasandrei Vlad , utilizator 09:00, 24 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu a existat niciun termen de 180 de zile in legislatie.

Pentru perioada anterioara datei depunerii dosarului pentru indemnizatie, nu veti primi indemnizatie.

Indemnizatia se acorda de la data depunerii cererii, pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenul prevazute de lege (60 de zile lucrătoare de la data incetarii concediului de maternitate sau de la data nasterii în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente).
Eu am nascut in luna mai si dosarul l-am depus in septiembre, in termin legal era atunci 2016
Precizati-ne exact :
- data nasterii
- data intrarii in CCC
- data cand ati depus dosarul
Sunt tatăl copilului și vreau să intru în CCC,am cel puțin 2 ani lucrați fara întrerupere,soția naște peste 3 luni,dar vreau sa trec pe mine indemnizația,daca întrerup contractul de munca înainte să nască cu 3 luni îmi afectează indemnizația?o mai pot primi,vreau sa plec în străinătate 2 luni fără contract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar indemnizatie crestere copil mihai2petru mihai2petru revin cu cateva intrebari daca se poate sa ma lamuriti? eu ca sot vreau sa intru in concediul de crestere sotia ne lucrand ca sot trebue sa depun dosarul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului mierlutirina8 mierlutirina8 Bună ziua as avea şi eu o întrebare eu am lucrat din 2013 luna septembrie pînă în 2015 luna iunie si am avut în continuare somaj pînă în 31 octombrie ... (vezi toată discuția)
Termen depunere dosar alocatie de stat pentru copii si indemnizatie pentru cresterea copilului Oana_Pascu Oana_Pascu Buna ziua, Am nascut in data de 29.03.2016 si din neglijenta am depus dosarul pentru acordarea alocatie de stat pentru copii abia in data de 07.07.2016, ... (vezi toată discuția)