avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru cresterea copilului

Bună ziua as avea şi eu o întrebare eu am lucrat din 2013 luna septembrie pînă în 2015 luna iunie si am avut în continuare somaj pînă în 31 octombrie 2015,în luna august trebuie să nasc primesc indemnizaţia pt copil,deatunci nu am mai lucrat decăt o lună din 15 februarie2016 pînă în 14 martie 2016,că nu am putut să stau în picioare
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2016
mierlutirina8, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:10, 9 Iunie 2016
Intrucat data nasterii este in luna august 2016, perioada eligibila pentru CCC va fi septembrie 2014 - august 2016.

In aceasta perioada va trebui sa aveti realizate timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit sau in situatii asimilate - de exemplu, a beneficiat de indemnizaţie de şomaj; a beneficiat de concedii şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005; a beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului etc.

In speta, din cele mentionate de dvs.,veti putea beneficia de indemnziatia pentru CCC
Mulţumesc frumos şi actele cănd trebuie să le depun,ca să primesc indemnizaţia?
Actele le puteti depune :
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;

b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;

c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)-c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil carsteaadriana carsteaadriana Buna ziua! As dori sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie: din septembrie 2012 pana in ianuarie 2014 am lucrat cu norma intreaga la o firma,am intrat in somaj ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)