functionar public a primit drepturi salariale necuvenite in luna iunie 2021. Se calculeaza accesorii la suma pe care trebuie să o restituie acum in iulie 2022? Vă rog baza legala.
art.18 alin(2) din Legea nr.153/2017 - ,,Indemnizaţiile de hrană prevăzute la alin. (1) se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară,,
Un functionar public care si-a suspendat raportul de serviciu pt. interese personale pe trei luni, are dreptul la concediu de odihnă pt aceste trei luni sau numai pt. cele noua luni rămase din an?
Soluţie dată de tribunal: institutie publica este obligata sa plăteasca diferente salariale, actualizate cu indicele de inflatie si la care se vor calcula si dobanzi legale aferente acestor sume. Care dobanda se va achita? Cea remuneratorie, cea plenalizatoare sau ambele? In hotărârea judecătorească nu specifica decât dobanzi legale .
Un functionar public care intra în iunie 2018 in concediu pt crestere copil pană la vârsta de 2 ani, pt ce perioada din anul 2018 are dreptul la vouchere de vacanta ?
pentru inscrierea la concurs functie publica de executie, contractul de cesiune drepturi de autor confera vechime in munca si in specialitate?. Va rog cadrul legislativ
care este termenul de depunere a dosarelor pt examenul de promovare intr-o functie contractuala cu un nivel de studii superior in specialitatea in care isi desfăsoara activitatea. In HG 286/2011 era prevăzut un termen 15 zile lucrătoare pt afisarea anuntului si un termen de 10 zile lucrătoare de la data afisarii anuntului pt. depunere dosare, dar prin HG 1027 /11,11,2015 s-a modificat termenul pt afisarea anuntului la 10 zile lucrătoare, iar despre termenul de depunere a dosarelor nu specifică nimic. Nu poate fi acelasi termen si pt afisare anunt si pt depunere dosare, cum se procedează.
Va rog sa-mi dati un sfat si anume,
- dintr-o eroare am platit in luna decembrie 2014 o suma mai mica (actualizata cu indicele de inflatie la data de 30.11.2014) decat trebuia (drepturi salariale castigate in instanta conform OG 71/2009)
- in luna martie 2015(cand voi primi buget cu aceasta destinatie) voi achita diferenta pe care trebuia trebuia sa o achit in decembrie 2014.
Legal care este indicele de inflatie pe care il voi aplica la acesta diferenta ce trebuia platita in decembrie 2014 ?(inflatia de la 30.11.2014 sau inflatia de la 28.02.2015 ?)
ART. 108 din HG 611/2008
(1) Perioada evaluată este cuprinsă între 1 ianuarie şi 31 decembrie din anul pentru care se face evaluarea.
(2) Perioada de evaluare este cuprinsă între 1 şi 31 ianuarie din anul următor perioadei evaluate.
(3) În mod excepţional, evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se face şi în cursul perioadei evaluate, în următoarele cazuri:
a) atunci când pe parcursul perioadei evaluate raportul de serviciu al funcţionarului public evaluat încetează, se suspendă sau se modifică, în condiţiile legii. În acest caz funcţionarul public va fi evaluat pentru perioada de până la încetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu. La obţinerea calificativului anual va fi avut în vedere, în funcţie de specificul atribuţiilor prevăzute în fişa postului, şi calificativul obţinut înainte de suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu;
b) atunci când pe parcursul perioadei evaluate raportul de serviciu sau, după caz, raportul de muncă al evaluatorului încetează, se suspendă sau se modifică, în condiţiile legii. În acest caz evaluatorul are obligaţia ca, înainte de încetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu sau raporturilor de muncă ori, după caz, într-o perioadă de cel mult 15 zile calendaristice de la încetarea sau modificarea raporturilor de serviciu sau raporturilor de muncă, să realizeze evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici din subordine. Calificativul acordat se va lua în considerare la evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale ale acestora;
c) atunci când pe parcursul perioadei evaluate funcţionarul public dobândeşte o diplomă de studii de nivel superior şi urmează să fie promovat, în condiţiile legii, într-o funcţie publică corespunzătoare studiilor absolvite;
d) atunci când pe parcursul perioadei evaluate funcţionarul public este promovat în grad profesional.
(4) Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se face cu respectarea regimului juridic al conflictului de interese privind funcţionarii publici.
(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (3) lit. a) şi b), evaluarea funcţionarilor publici nu va fi făcută în următoarele situaţii:
a) delegarea funcţionarului public;
b) suspendarea raporturilor de serviciu ale funcţionarului public în condiţiile art. 94 alin. (1) lit. f), h), i) şi k) din Legea nr. 188/1999, republicată;
c) încetarea raporturilor de serviciu ale funcţionarului public în condiţiile art. 98 alin. (1) lit. a) şi b) din Legea nr. 188/1999, republicată.