avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate dariusmihai

Activitate dariusmihai

@bb1000
Violenta domestica trebuie pedepsita!
O stire veche, dar graitoare:
[ link extern ]
Ascultati sfaturile date de catre expertii de pe acest forum, si nu lasati nepedepsita aceasta persoana incapabila de a-si ocroti propriul copil.

ianstef a scris:

conform DEX
INDIVÍD, -Ă, indivizi, -de, s. m. și f. 1. Persoană privită ca unitate distinctă față de alte persoane; ins. ♦ (Peior.) Om necunoscut, suspect sau vrednic de dispreț. 2. Ființă de origine animală sau vegetală privită ca unitate distinctă a speciei din care face parte; exemplar dintr-o categorie de ființe. – Din fr. individu, lat. individuum.

[...]
sunt sigur ca o spune la sensul peiorativ, iar asta dovedeste lipsa de respect

@ianstef
Incercati sa si ascultati sau cititi ce spun persoanele cu care discutati, si nu doar sa "fiti sigur" de la bun inceput ca stiti tot ce vor interlocutorii dumneavoastra sa spuna.
Dupa cum ati aratat chiar dvs., cuvantul "individ" are intelesul de "ins" sau "Persoana privita ca unitate distincta față de alte persoane", asadar putea fi folosit chiar cu acest sens de catre utilizatoarea bb1000.

[...]
d-na avocat
[...]
care nu intelege

[...]
oameni ca dv care nu intelegeti
[...]

Incercati si sa va obisnuiti cu ideea ca dvs. nu sunteti singurul om care "intelege" totul. Spun asta pentru nu am putut sa nu observ ca ati spus "nu intelege" si "nu intelegeti", adresandu-va catre diferite persoane. V-ati gandit vreodata ca poate nici dumneavoastra nu intelegeti anumite lucruri?

Bineinteles, atat eu cat si probabil toate persoanele intregi la minte suntem de acord cu dvs. cand spuneti ca nu este normal ca elevii sa isi jigneasca profesorii sau sa ii loveasca. Sunt de acord si cu faptul ca trebuie pedepsiti si cei care bat varstnici pe strada.

La fel trebuie pedepsiti si profesorii, invatatorii sau educatorii care au un comportament nepotrivit fata de copii sau adolescentii pe care ar trebui sa-i invete si sa-i supravegheze.

Mare atentie la faptul ca persoane violente nu exista doar in randul tinerilor, asa cum reiese din ceea ce spuneti dumneavoastra. Persoane violente sau agresive sunt de toate varstele.

Citind cateva dintre mesajele dvs. anterioare lasate pe avocatnet, pot spune ca intr-o oarecare masura inteleg de unde vine pornirea aceasta a dvs. impotriva tinerilor care nu sunt "supusi" parintilor, dar trebuie sa spun ca in opinia mea, faptul ca va "descarcati" pe alte persoane, care foarte bine pot fi complet nevinovate, nu este unul corect, iar acest comportament nu este deloc constructiv sau benefic pentru cineva, mai ales pentru utilizatoarea bb1000, care, dupa relatarile dansei, este terorizata in mod constant de catre un parinte biologic care are un comportament intolerabil.

Cu toate ca nu sunt un expert in probleme familiale, doresc totusi sa afirm urmatoarele lucruri:

1. Educatia copiilor si construirea unei relatii sanatoase parinte-copil este o chestiune complexa.
2. Nici macar dresajul animalelor nu se face dupa principiul simplist "Ai facut cum vreau eu, te recompensez, nu ai facut cum vreau eu, iti aplic o corectie de nu te vezi".
3. Respectul nu este garantat, ci se castiga: “Cine nu respectă pe alții, acela nu merită să fie respectat”
4. De multe ori o discutie ca de la om la om intre un parinte si un copil poate face minuni.
5. Atunci cand o persoana face ceva care dupa parerea dvs. este "gresit", cel mai bine este sa aratati respectivei persoane cu ce a gresit, de ce actiunea sa este considerata "gresita" de catre dvs., care sunt posibilele urmari negative ale acelei actiuni, dar si sa oferiti mijloace sau sfaturi prin care acea "greseala" sa poata fi indreptata, astfel incat acele urmari negative sa nu se mai aiba loc.
6. O persoana invata mai mult din greseli decat din restrictii.


Acest mesaj contine parerile mele personale referitoare la anumite aspecte generale, dar si legate de anumite discutii desfasurate in mod public pe acest forum.



Răspuns la discuția Inregistrare marca sau copyright
Va multumesc frumos pentru raspunsurile acestea.

Taxele la care ma refer sunt cele de inregistrare a marcilor. Pe site-ul OSIM puteti gasi si tarifele pentru inregistrarea marcilor. Veti putea observa sumele acelea mari de care vorbeam mai devreme.

Conform L8/1996, am drepturi de autor asupra softului pe care il creez din momentul in care incep sa lucrez la el.
Nelamurirea mea este urmatoarea:
Daca, sa zicem, nu inregistrez aceasta aplicatie la ORDA, si nici marca la OSIM, dar fac un website ( care are un nume de domeniu unic, pentru ca altfel nici nu poate fi creat acel nume de domeniu ) si pun produsele software pe acel site, cu posibilitatea de download sau nu.
Din punct de vedere legal, sunt in regula? Mai poate cineva sa inregistreze spre exemplu denumirea site-ului la OSIM, si apoi sa spuna ca denumirea ii apartine? sau sa-mi ceara bani in schimbul drepturilor asupra numelui marcii?
Poate credeti ca exagerez cu asta, dar aceste lucruri s-au intamplat "si la case mai mari". Spre exemplu, luati in considerare "scandalurile" pornite de Microsoft impotriva GNU/Linux sau impotriva Free Software Foundation din motive de violare(incalcare) ale anumitor patente.
Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software.
Am postat la adresa www.avocatnet.ro/content/for...
cateva detalii despre programul de calculator pe care l-am creat si cateva nelamuriri juridice/fiscale.
Daca nu ati citit articolul de mai sus, pe scurt:
Am creat un program software impreuna cu un prieten(asociat), vor urma si altele. Cum putem sa le comercializam? Pentru ca se pare ca nu este chiar asa de simplu cum ar trebui, adica:
1 Creez un program software
2 Inregistrez denumirea lui (ca sa fiu si legal proprietarul lui)
3 Scriu licenta pentru el (drepturile si limitarile pe care le au utilizatorii finali)
4 Il fac accesibil publicului impreuna cu posibilitatea de a cumpara licenta pentru el
5 Platesc impozit pe profitul facut (profitul este venitul (din vanzarea licentelor) minus cheltuieli)
6 punct. atat. nimic mai mult.

Intrebarea pe care doresc sa o adresez este urmatoarea: Care sunt pasii (referitori la copyright) pe care trebuie sa ii urmez pentru a putea comercializa acest program software, pe care l-am creat?
Am facut cateva cercetari referitoare la acest lucru, dar am ajuns la un punct la care nu inteleg anumite aspecte. Am redus posibilitatile pe care le am la doua, si anume 2 site-uri. Ce nu inteleg este faptul ca se pare ca aceste doua site-uri trateaza aceasta problema in doua moduri total diferite. Unul din ele spune ca pot inregistra o creatie foarte simplu, urmand doar cativa pasi de pe respectivul web-site, iar pretul este "15 euro pentru documente mai mici de 5 megabiti", iar celalalt site face trimiteri la OSIM, iar in lista de preturi se regasesc sume de genul "350 EUR - 485EUR"
De unde aceasta diferenta? 15 Eur - 350 Eur
Am studiat si site-ul OSIM, unde am regasit aceleasi tarife extraordinar de mari
Problema este faptul ca eu si asociatul meu nu dispunem de asemenea sume, care poate pentru unii par mici. Suntem doar doi tineri cu un anumit bagaj de cunostinte in domeniul IT si nu numai, care dorim sa ne "castigam traiul" din acest domeniu, iar principala "unealta" pe care o avem pentru a realiza acest lucru sunt cunostintele acumulate.

Va Multumesc
Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si va rog sa ma lamuriti cu privire la cateva probleme legale/fiscale la care nu am reusit sa gasesc inca un raspuns.
In urma cu putin timp am inceput dezvoltarea catorva programe informatice comandate de o societate comerciala impreuna cu un prieten. Nu ne-am gandit foarte mult la inceput la aspectele legale/fiscale, ci ne-am concentrat mai mult pe dezvoltarea aplicatiilor. Acum unul dintre produse este finalizat, si intervine problema vanzarii lui catre compania care l-a comandat. Cum putem sa facem acest lucru din punct de vedere legal, si ce taxe trebuie sa platim statului in urma tranzactiei.
Trebuie sa va mai spun ca nu intentionam sa incetam aceasta activitate, ci dimpotriva, dorim sa continuam, dar totodata sa intram sj in legalitate cu "afacerea" asta, daca putem sa-i spunem asa.
Cateva detalii:
1. Eu sunt absolvent al unei facultati de Cibernetica Economica, lucru benefic, din cate am citit in ultima vreme
2. Programele software sunt create de la "0", adica nu am folosit nimic predefinit, iar "uneltele" (adica IDE - Integrated Development Environment, compilatoare, si alte programe necesare) intra sub incidenta unor licente de tip GPL sau APACHE, adica sunt gratuite. Pentru unele a fost nevoie de o inregistrare (de asemenea gratuita si lipsita de obligatii) inainte de a le putea folosi pentru dezvoltare.
Mai pe scurt, avem drepturi de folosire pentru acestea, dar ne-au fost acordate gratuit. - adica deocamdata nu avem cheltuieli materiale efective, in afara de carburantul necesar pentru deplasari la/de la sedinte (societatea este situata in alta localitate)
3. Pe viitor exista posibilitatea achizitionarii altor IDE, compilatoare, programe mai avansate, dar contra cost - se vor deduce aceste cheltuieli?
4. Programele software pe care le-am creat / urmeaza sa le cream sunt de mai multe tipuri: Aplicatii, Baze de Date, WebSite, Prezentari Grafice, Animatii, Module ce pot fi folosite de altii in aplicatiile pe care le creaza (un fel de modele de Butoane, Grafice, Tabele etc cu un anumit aspect si o anumita functionalitate)
5. Am inceput deja si dezvoltarea unor programe ce pot fi folosite in mai multe tipuri de activitati (adica nu sunt facute la comanda), deci nu putem avea CAEN corespunzator crearii de software la comanda.
6. Programele care nu sunt facute la comanda - sut programele pe care le cream o singura data, iar apoi vindem copii ale acestora in schimbul unei sume de bani prestabilite, si identice pentru fiecare persoana care achizitioneaza acest software.
7. Costul unei asemenea Licente de utilizare a programului poate fi platita "Pe viata", Anual, sau, putin probabil, lunar

Avand aceste aspecte in minte, as dori sa stiu cum voi plati taxele catre stat, ce taxe trebuie sa platesc, si cum se procedeaza cu TVA
Din punct de vedere legal, care ar fi cea mai buna optiune pentru 2 asociati? SNC sau SRL? Banuiesc ca Intreprinderea Individuala iese din discutie, desi nu am reusit sa-mi dau seama daca Intreprinderea Individuala poate avea ca asociat o persoana fizica fara titlu de PFA sau II. Daca ar fi posibila acesta asociere, cred ca ar fi o optiune buna, iar in acest caz as dori sa stiu cum se procedeaza cu plata catre aceasta persoana fizica asociata.
Stiu ca II poate avea angajati, dar optiunea aceasta iese si ea din discutie din motivul taxelor mari pe care ar trebui sa le suporte Intreprinderea Individuala pentru a avea un angajat.

Pe scurt:
Ce sa alegem? PFA, SNC, SRL sau Intreprindere Individuala ?
Ce taxe va trebui sa platim si sub ce forma?
Cum se procedeaza cu TVA? il punem la fiecare copie vanduta ?

Va Multumesc