Are vreo importanta data incetarii cim de la cealalta societate? Ea este in 7 luni.
Multumesc frumos.
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: avem o salariata din noiembrie 2013 angajata cu jumatate de norma. La o alta firma ea este angajata cu norma intreaga, insa dorinta ei ar fi sa intre in concediu crestere copil de la societatea noastra si de la cealalta sa-si dea demisia. Este ok aceasta alegere sau cum ar trebui procedat sa poate pleca in concediu fara sa aiba nici un fel de probleme. Multumesc.
Nu figurez cu nici un fel de concedii si nici absente nemotivate. M-ati lamurit cum stau lucrurile si va multumesc din suflet pentru raspunsurile d-voastra prompte si la obiect.
Multumesc frumos pentru raspunsurile d-voastra. As dori sa mentionez ca la acest angajator am venit dupa terminarea unei alte perioade in care am beneficiat de indemnizatie de somaj si nu mai stiu exact cum se calculeaza stagiul de cotizare daca se iau in calcul si fractiunile de luna (aprilie 2013), stagiul actual constituindu-se doar in aceasta perioada lucrata.
Buna ziua,
Va rog foarte frumos sa ma ajutati intr-o problema.Sunt angajata la o firma din 11 aprilie 2013 iar din cauza dificultatilor economice este foarte posibil ca la sfarsitul lunii aprilie 2014 sa inceteze contractul individual de munca. In aceste conditii, respectiv cu acest stagiu de cotizare, beneficiez de indemnizatie de somaj?
Va multumesc!
Am divortat de sotul meu in urma cu 2 ani. Impreuna avem o casa pe care eu am evaluat-o anul trecut si am decis de comun acord cu fostul meu sot sa-mi revina mie, dupa ce eu ii achit partea lui. Intrebarea mea este: daca eu dovedesc cu acte (extras de cont, facturi, etc.,) ca am contribuit cu bani multi la renovarea si intretinerea acestei case in timpul casatoriei cu el si ulterior, pot deduce aceste sume (sau o parte din ele macar), din suma pe care eu trebuie sa i-o achit lui? Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Stimata doamna Romascanu,
Imi cer scuze daca intrebarea mea nu a fost tocmai la obiect si vin cu urmatoarele precizari:
Prin incheierea din data de 14.06.2002 s-au stabilit urmatoarele cote de partaj:
- bunicul: 1/4 adica 1/2 dintr-o casa;
- copii: 3/4 din 1/2 revenind fiecaruia 1/5 din 3/4.
S-a numit un expert pentru evaluarea imobilului si pentru a propune lotizarea dar acest lucru nu s-a mai facut. In aceste condii va intrebam daca este posibila donatia.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Bunicul meu detine jumatate dintr-o casa in urma decesului bunicii mele in anul 1983 si a partajului succesoral cu cei 5 copii ai sai. Tatal meu este unul dintre ei iar bunicul vrea sa-i doneze partea lui, insa nu s-a facut lotizarea imobilului. Este posibila donatia in acest caz? Va multumesc!