Vreau sa adopt un copil. Sotul meu nu doreste. Exista vreo cale prin care eu sa pot face adoptia?
Va multumesc. Scuzati daca cumva intrebarea vi se pare extrem de naiva/proasta etc, pur si simplu nu am unde si pe cine sa intreb.
Am obtinut 3 semnaturi de la 3 vecini cu pereti comuni (pentru dovada sediului la infiintarea unei asociatii). Pe al 4 lea vecin nu il pot gasi, iar la avizierul din bloc apare ca fiind absent in ultimele 2 luni. Pot sa cer administratorului de bloc sa imi semneze Acordul Asociatiei de Locatari doar pe baza celor 3 semnaturi deja obtinute?
Va multumesc.
Vreau sa infiintez o asociatie si, ca sediu vreau sa trec apartamentul in care locuiesc, care este al socrilor mei (nu este inchiriat). Stiti cumva care sunt actele doveditoare pe care trebuie sa le depun la Judecatoria Sectorului 2 (de care apartin eu)?
Ar trebui sa depun:
• Contract de comodat?
• Act de atestare a proprietatii (o copie legalizata dupa contractual de vanzare cumparare)?
• Acordul asociatiei de locatari?
• Acordul vecinilor direct afectati?
• Contract intre proprietarii apartamentului si asociatia de locatari?
Am sunat astazi la Judecatorie si m-a batjocorit o grefiera atat de tare, incat nici nu imi mai vine sa ii mai sun vreodata. Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc.
Pentru infiintarea unui ONG trebuie ca toti membrii fondatori sa depuna cazierele fiscale. Pentru eliberarea acestora trebuie sa se faca dovada achitarii taxei de 20 de lei. Intrebarea mea este: unde anume trebuie sa merg pentru a plati aceasta taxa? La Trezoreria sectorului (pentru Bucuresti) de care apartin? Sau pot sa o platesc la Administratai Finantelor de care apartin (tot acolo unde depun si cererea de eliberare a cazierului fiscal)?
Am rascolit tot netul dupa aceasta informatie si n-am gasit pe niciunde.
Vreau sa infiintez un ONG si doresc ca denumirea acestuia sa fie formata din 2 cuvinte in limba enlgeza. Intrebarea mea este urmatoarea: este permis ca denumirea ONGului sa fie in alta limba decat romana (respectiv engleza in cazul meu).