avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie copil - doar un parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie copil - doar un parinte

Buna ziua,

Vreau sa adopt un copil. Sotul meu nu doreste. Exista vreo cale prin care eu sa pot face adoptia?
Va multumesc. Scuzati daca cumva intrebarea vi se pare extrem de naiva/proasta etc, pur si simplu nu am unde si pe cine sa intreb.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 19:55, 5 Iulie 2013
Nimic nu va impiedica sa adoptati singura un copil insa aveti nevoie de acordul sotului chiar daca aceasta nu este adoptator. (art.463 Cod Civ)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptia copilului natural al sotului dupa divort crisis81 crisis81 Sotul meu a facut un copil cu o fata de 17 ani, copil care este la noi de cand a iesit din spital, dupa nastere, pe mama naturala neinteresand-o. Am hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Nume certificat de nastere mitran_mihaela mitran_mihaela Buna ziua, doresc sa inversez numele de familie al copilului, primul sa fie al meu si al doilea al sotului, in certificatul de nastere. Ce trebuie sa fac, ... (vezi toată discuția)
Cel mai simplu divort pikmagic pikmagic Buna ziua, In urma cu cateva luni m/am casatorit.Am facut o greseala pentru ca eu si sotul meu nu ne potrivim deloc si de cele mai multe ori ne aruncam ... (vezi toată discuția)