avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate Georgia.TH

Activitate Georgia.TH

Buna ziua. Relatez cazul unei batrane cu probleme psihice (pt care primeste de zeci de ani pensie speciala), cu sotul decedat de aproximativ 10 ani, fara copii, fara insotitori legali care recent a fost dusa de un nepot din partea sotului ei si unchi al meu, intr-un camin de batrani privat, care posibil functioneaza ilegal. Intrucat inainte de internare, periodic o invitam sa intalniri ocazionale sau sunam pt a fi la curent cu starea si nevoile ei, fiindu-mi o persoana draga, dupa multe insistente, am aflat unde a fost dusa si am vizitat-o de cateva ori gasind-o de fiecare data intr-o stare de sanatate mai rea ca anterior, solicitand la un moment dat politicos personalului sa imi spuna ce s-a intamplat cu ea si cum pot ajuta in momentul in care am gasit-o imobilizata la pat, in imposibilitatea de a se deplasa, transmitandu-mi-se ca a cazut si ca nu i s-au facut investigatii pt a verifica daca este fractura sau altceva intrucat apartinatorul a transmis sa nu se ia nicio masura ca e prea batrana si nu este cazul sa se preocupe sau sa faca alte cheltuieli cu ea... ulterior, dupa cateva zile cand am revenit la camin, mi s-a interzis sa o mai vizitez spunandu-mi personalul ca nu se mai afla acolo- fiind mutata; am contactat "apartinatorul" care nu a vrut sa -mi dea informatii si mi-a blocat numarul; am incercat prin intermediul altor rude sa obtin informatiile dar nepotul a refuzat spunand sa il lasam in pace ca e treaba lui (asumata ad-hoc de el individual profitand de context, cu scopuri privind mostenirea batranei pt scoaterea de la masa succesorala a unuia dintre nepotii directi ai acesteia din ce zvonuri exista care spun ca ar fi declaratia lui); din surse proprii am aflat ca batrana se afla in acelasi camin dar personalul a fost mituit sa nu accepte nicio vizita la ea si sa transmita ca nu mai este acolo.

Cum se procedeaza in acest caz pt a avea acces de vizite si la informatii legate de starea ei de sanatate. Multumesc

Buna ziua. Multumesc de raspuns- Intrebarea mea era daca sxhimband norma de lucru trebuie facut un contract nou sau act aditional la cel existent.

Cornel Vasile a scris:

Nu se pierde vechimea ... 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an lucrat cu timp partial = 1 an vechime in munca

Buna ziua. Am un co tract de munca cu norma intreaga si vreaj sa stiu daca pentru schimbarea lui la jumatate de norma pierd vechimea la acelasi loc de munca sau se face prin act aditional la contractul existent.
La inceputul anului, profitand de incredere si oferindu-si sprijinul de a supraveghea copilul in timp ce se afla in spital, un individ a sustras o suma importanta de bani din casa unei prietene, bani detinuti ca economii stranse de-a lungul anilor. Individul a recunoscut fapta si a cerut ingaduinta sa faca rost de bani pt a-i restituit, fara a se ajunge la autoritati, insa de atunci ofera doar scuze si pretexte in loc de rezolvarea situatiei . Cum poate proceda prietena mea in aceasta situatie ?Neavand o dovada concreta privind provenienta sumei, s-ar putea alege ea cu alte probleme ?
Momentan nu stim ce alte acte au in afara cor de identitate cu respectiva adresa de donciliu insa precizeaza ca legal nu pot fi evacuati o perioada de minim 6 luni dupa notificare de catre mostenitori si voiam sa stim daca exista acest temei legal sau e doar o cacealma
Multumesc

Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:

Bună ziua!
Pentru a cunoaște dacă au sau nu drept lega( pe lângă domiciliul trecut în cartea de identitate) să mai stea in imobilul persoanei decedate, trebuie că persoanele respective sa prezinte/să precizeze ce acte au încheiate cu decedatul.
Functie de ce acte au acestia încheiate cu defunctul se poate preciza care ar trebui sa fie conduita acelor persoane în legătură cu rămânerea lor în casa/ imobilul respectiv.

Buna ziua. Exista o lege care reglementeaza ce perioada trebuie acordata locatarilor- membri ai familiei, incl copil minor- dintr-o locuinta unde mostenitorii proprietarului decedat doresc eliberarea imobilului. Mentionez ca locatarii au actele de identitate la adresa in cauza.
As vrea sa stiu in cazul asociatiilor de proprietari,
1.in cat timp de la infiintare este obligat dezvoltatorul sa predea cartea tehnica,
2. ce garantii au instalatiile de pe partile comune si din ce moment curge garantia (de la vanzarea primului apart, de la predarea cartii tehnice, etc),
3. cum se procedeaza in cazul eventualelor revizii/verificari periodice al caror termen asociatia nu il cunoaste fiindca comunicarea cu dezv e deficitara spre inexistenta...( ex. inst de incendiu, etc)

4. De asemenea daca un camin de apa al blocului se afla pe parcarea unui proprietar, exista lege care permite asociatiei accesul sau cum se rezolva o astfel de situatie?
5. O lege care sa prevada clar aceste aspecte si multe altele in afara de 196/2018 imi puteto recomanda ?

Multumesc
Membrii cex pot fi remunerati ?
Pt o asociatie in curs de formare, remuneratia presedintelui se poate plati si in lunile de pana la infiintarea efectiva sau dupa infiintare retroactiv ori deloc pt perioada respectiva, desi presedintele desfasoara activitati in folosul blocului ?
Ce riscuri presupune sa imi ofer apartamentul ca sediu social pt o firma nou infiintata pt prestari/ intermedieri servicii, fara activitate in sediu ?
Pot inchiria apartamentul in paralel ?