avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate Remes

Activitate Remes

Buna ziua stimati avocati,

am o speta pe care doresc sa o supun atentiei dumneavoastra, si anume:

In anul 2011 in urma unei promovari in masa am primit ordinele de incadrare in noile functii dar cu diferenta la salar fata de colegii care erau deja pe functiile respective. Atunci unii colegi au atacat acele ordine, conform legii contenciosului administrativ in termen de 6 luni de la emitere si in instanta au avut castig de cauza cu restituirea diferentelor salariale retroactiv si incadrarea pe functii platite la nivelul colegilor vechi. Intrebarea mea este urmatoarea, se poate aplica aceasta hotarare judecatoreasca primita de colegii care au contestat si celor care nu au facut contestatie in 2011? Mentionez ca este vorba despre functionari publici care sunt platiti dupa legislatia in vigoare.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.:D
Buna ziua,

am o nelamurire, doresc sa stiu daca Ordinele emis de ANAF in vederea restructurarii (ma refer la Ordinul 1104/2013 si 1107/2013) pot fi atacate in instanta pe motiv ca nu au fost publicate in M.O. si nu ar trebui sa fie in vigoare. Este corecta abordarea mea? Se poate cere anularea preavizelor date in baza acestor ordine?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Preaviz concediere femeie gravida
Va multumesc pentru raspunsurile prompte.
Răspuns la discuția Preaviz concediere femeie gravida
Am inteles ca preavizul si concedierea sunt doua lucruri distincte, dar acum ca a primit preaviz trebuie sa dea concurs pe unu din acele posturi si daca nu ia concursul postul va fi ocupat de altcineva si ea va primi decizie de concediere. Atunci ce rost mai are sa atac decizia de concediere ulterior concursului si dupa ce posturile vor fi ocupate, daca voi castiga in instanta i va asigura sotiei un post deoarece ea era insarcinata sa acea data?
Răspuns la discuția Preaviz concediere femeie gravida
Sa inteleg ca pentru functionarii publici nu se aplica codul muncii ci legea 188/1999? Pentru ca in codul muncii scrie clar ca femeia gravida care a instiintat in scris angajatorul nu poate fi concediata. De fapt eu asta v-am intrebat, daca poate fi concediata,nu cred ca m-am facut inteles pentru ca dumneavoastra mi-ati detaliat metodologia de concurs, dar eu ce inteleg din codul muncii este ca sotia nici nu trebuia sa primeasca preaviz, adica unul din cele 3 posturi sa fie al ei si sa se scoata la concurs celelalte doua. Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
Răspuns la discuția Preaviz concediere femeie gravida
Este functionar public, consilier.
Buna ziua stimati avocati,

sotia mea este insarcinata, a notificat angajatorul in scris despre starea ei ( angajatorul este ministerul de finante) si cu toate acestea acum cand se reorganizeaza ministerul a primis si ea preaviz, cu posibilitatea de a opta pe unul din posturile vacante din acelasi birou dar prin concurs deoarece s-au inscris mai multe persoane. Intrebarea este urmatoarea, conform codului muncii ea nu trebuia sa fie protejata, adica postul ei sa nu il scoata la concurs? Ce ne sfatuiti ca acum sunt mai multe persoane inscrise pe aceste 3 posturi, sa facem demersuri in justitie? Avem sanse? Mentionez ca sotia are hartie cu numar de inregistrare de la institutie prin care a notificat asupra starii de graviditate, a semnat de luare la cunostinta asupra preavizului si ne gandim sa-l contestam.
Buna ziua stimati avocati.

Am o speta pe ca vreau sa o lamuresc cu dumneavoastra si anume: Parintii mei au facut cu fratele meu act de vanzare cumparare pe apartamentul lor in decembrie 2010, fara stirea mea (celalalt frate fiind eu). Ulterior tatal meu a decedat si acum mama fiind grav bolnava si cautand acte pentru internarea in spital am gasit acest act de vanzare cumparare. Cam asta este povestea. Eu sunt convins ca pretul achitat prin contract adica in jur de 7000 euro nu este pretul real, acesta fiind undeva la 30000 euro si mai sunt convins ca nici nu s-a platit in mod real. Acum intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Fratele putea plati acest pret mult sub pretul pietei datorita faptului ca oricum avea dreptul la jumatate din apartament?
- In cadul in care mama decedeaza pot ataca acest contract, in calitate de fiu cu drept la mostenire?
-Exista o perioada de timp in care eu pot contesta acest contract, avand in vedere ca fost facut in decembrie 2010?
-In cazul in care ajung la tribunal trebuie sa dovedesc eu ca pretul nu s-a platit sau fratele sa dovedeasca ca a platit chiar si suma aia derizorie de 7000 euro din contract?

Cam asta ar fi povestea. Daca se poate un sfat, o consiliere eu va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate!
Răspuns la discuția Coplatitor prima casa
Situatia era alta daca eram casatoriti la momentul contractarii creditului? Sau era acceasi situatie in cazul partajului,adica daca ea are salar mai mare are si drepturi mai mari?