avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare contract vanzare-cumparare parinti - fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare contract vanzare-cumparare parinti - fiu

Buna ziua stimati avocati.

Am o speta pe ca vreau sa o lamuresc cu dumneavoastra si anume: Parintii mei au facut cu fratele meu act de vanzare cumparare pe apartamentul lor in decembrie 2010, fara stirea mea (celalalt frate fiind eu). Ulterior tatal meu a decedat si acum mama fiind grav bolnava si cautand acte pentru internarea in spital am gasit acest act de vanzare cumparare. Cam asta este povestea. Eu sunt convins ca pretul achitat prin contract adica in jur de 7000 euro nu este pretul real, acesta fiind undeva la 30000 euro si mai sunt convins ca nici nu s-a platit in mod real. Acum intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Fratele putea plati acest pret mult sub pretul pietei datorita faptului ca oricum avea dreptul la jumatate din apartament?
- In cadul in care mama decedeaza pot ataca acest contract, in calitate de fiu cu drept la mostenire?
-Exista o perioada de timp in care eu pot contesta acest contract, avand in vedere ca fost facut in decembrie 2010?
-In cazul in care ajung la tribunal trebuie sa dovedesc eu ca pretul nu s-a platit sau fratele sa dovedeasca ca a platit chiar si suma aia derizorie de 7000 euro din contract?

Cam asta ar fi povestea. Daca se poate un sfat, o consiliere eu va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate!
Cel mai recent răspuns: gabitz2011 , utilizator 22:44, 12 Aprilie 2013
-Fratele putea plati acest pret mult sub pretul pietei datorita faptului ca oricum avea dreptul la jumatate din apartament? Nu

- In cadul in care mama decedeaza pot ataca acest contract, in calitate de fiu cu drept la mostenire?Da
-Exista o perioada de timp in care eu pot contesta acest contract, avand in vedere ca fost facut in decembrie 2010? 3 ani de cand ati aflat
-In cazul in care ajung la tribunal trebuie sa dovedesc eu ca pretul nu s-a platit sau fratele sa dovedeasca ca a platit chiar si suma aia derizorie de 7000 euro din contract? Da trebuie sa faceti dovada celor afirmate.

Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
avvalentina, utilizator
Buna seara stimati avocati,

Legat de speta lui Remes,am si eu un caz similar cu o casa construita din banii mei pe terenul parintilor mei,am un contract de vanzare cu parintii mei cu clauza de intretinere pentru casa si teren,casa nefiind construita cu proiect, ci cu intelegerea autoritatilor locale doar.Trebuie sa precizez faptul ca aceasta casa figureaza in acte ca fiind construita in 1999,pentru ca altfel nu puteam efectua actul de vanzare cumparare intre mine si parintii mei.Ce sanse are fratele meu dupa decesul parintilor de a contesta si castiga jumatate din aceasta casa?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O solutie privind o mostenire viitoare triton10 triton10 Buna ziua Va cer un sfat legat de ce ar trebui sa fac in situatia urmatoare : Mama mea a mostenit un teren in suprafata de 1200mp. In anul 1995 am solicitat ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza de intretinere Chilom G Chilom G Buna ziua, Parintii mei dețin un apartament pe care vor sa mi-l doneze. Notarul cu care m-am sfătuit mi-a recomandat un contract cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare GigelF GigelF Dacă părinții mei imi fac un contract de vanzare cumpărare pt apartamentul pe care ei il dețin, poate fi acesta contestat în instanță de ceilalți doi ... (vezi toată discuția)