avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate milady2611

Activitate milady2611

Daca am studii tehnice si economice, dar cu documente de la angajator nu pot dovedi vechimea in studii economice decat pentru 3 ani si 5 luni, pentru restul de 15 ani fiind angajata pe studii tehnice, cum pot dovedi vechimea pe studii economice prin activitatea desfasurata in cadrul cabinetului individual cu profil de servicii contabile?
Mentionez ca am cotizat 1 an si 6 luni si la Casa de Pensii, pe serviciile prestate in cadrul cabinetului, dar numai dupa ce n-am mai fost angajata pe studii tehnice (pentru ca la acel moment platea contributiile angajatorul meu si nu era reglementata obligativitatea contributiei la fondul de pensii pentru veniturile inregistrate in cadrul cabinetului individual).
In concluzie, am profesat atat ca inginer (angajat), cat si ca economist (cabinet individual) in acelasi timp. Dorind sa particip la un concurs intr-o functie publica, unde mi se solicita o vechime minima in studii de specialitate economice, va rog sa ma ajutati cu modul de calculare a vechimii in studiile de specialitate economice. Multumesc!
Răspuns la discuția Asigurare obligatorie locuinta
Nu inteleg. Eu nu eram interesata sa acopar riscuri de dezastre naturale, stimate domn. Pur si simplu mi s-a impus!
Nu puteam prelungi asigurarea locuintei fara sa-mi inchei si asigurarea obligatorie! Ceea ce mi se pare un abuz, eu stand la bloc intr-o zona cu grad de seismicitate redus si cu risc de inundatii daca nu mai functioneaza canalizarea urbana...
Răspuns la discuția Sechestru proprietate
Constructia a fost realizata de obstea sateasca din acea vreme si, dupa privatizare, aceste magazine satesti au intrat in gestiunea Cooperatiei (Federal Coop). Deci ce relatie juridica sa am cu proprietarul?
Răspuns la discuția Sechestru proprietate
Din cate stiu eu, cred ca e vorba de accesiune imobiliara. Terenul a fost luat in vreamea comunistilor si pe el s-a construit acel magazin satesc. Dupa 2000, am obtinut TP pe teren si am notificat Federal Coop sa elibereze terenul sau sa ne vanda cladirea. Cladirea era insa inchiriata.
Buna ziua,
Apelez din nou la specialisti pentru o alta problema. Am TP pe un teren care in prezent este ocupat cu o cladire aflata in gestiunea Federal Coop (un fost magazin satesc). Dat fiind faptul ca Federal Coop are datorii la stat, ANAF-ul a pus sechestru pe magazinul respectiv. Magazinul a fost inchiriat pana anul trecut de catre o societate pentru activitati comerciale si administratorul sau ar fi fost interesat sa il cumpere. Cum Federal Coop nu poate vinde imobilul fara terenul aferent, administratorul mi-a facut o oferta de cumparare a terenului.
Daca in acest moment este pus sechestru pe cladire, eu - in calitate de proprietar al terenului - cum ar trebui sa procedez pentru a beneficia de dreptul de a-mi vinde bunul? Mentionez ca am facut o notificare de eliberare a terenului dar n-am primit niciun raspuns.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Asigurare obligatorie locuinta
Va multumesc foarte mult...deci iar am fost prea rapida cu banii mei! :)
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa fara cea obligatorie, iar acum cea obligatorie nu mai este necesara, avand-o pe cea facultativa...imi pot recupera banii? Sau pot considera acei bani ca rata pentru asigurarea facultativa?
Multumesc.
Răspuns la discuția Granituire
Mda...de-asta mi-era teama. Dar am obosit! Sunt 3 ani de amanari, nicio solutionare! Chiar nu exista variante??
Răspuns la discuția Granituire
Multumesc pt sustinere, dar am ajuns la capatul puterilor.
Cererea de stramutare invoca banuiala legitima, bazata habar n-am pe ce. Nu suntem rude cu membrii sau presedintele instantei si nici alte interese nu exista...decat sa ne redobandim linistea. Insa paratii au tot incercat sa o recuzeze pe judecatoare, fara sorti de izbanda, iar acum au un avocat nou, unul inscris la baroul av din Bucuresti, probabil cu "trecere" la ICCJ.
Răspuns la discuția Granituire
Multumesc pt raspunsul prompt. Chiar si azi mama a incercat din nou sa vorbeasca cu unul din frati pt a stabili o intalnire, urmatorul termen fiind 3 noiembrie. A primit un raspuns clar: nu poate avea loc nicio tranzactie intre ei, ca ei nu-si muta gardul si punct...ca vor continua sa ne plimbe prin procese, ca vor contesta si alte hotarari executate deja si ca nu renunta.
Da, suntem dispuse sa renuntam la dreptul nostru, pentru ca nu vreau sa-mi pierd si mama. Insa nu stiu cum se procedeaza cu cheltuielile de judecata. Adica daca trebuie sa le platim lor ceva...