avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate Manuel Ludtke

Activitate Manuel Ludtke

Consulatul General al Romaniei din München are unul dintre cele mai informative site-uri de acest gen ([ link extern ] .
Mult succes.
www.rechtsberatung.ro
Răspuns la discuția arestul preventiv in germania
Din pacate, justitia nu este oarba. Este o realitate care este confirmata in fiecare zi. Puteti fi fericit ca sunteti cercetat in libertate. Este o realitate trista, dar majoritatea strainilor sunt cercetati in stare de arest preventiv. O mare majoritate a judecatorilor de instructie preiau argumentatia procurorilor, si anume ca suspectul strain se sustrage in mod automat urmarii penale, neavand domiciliul stabil in Germania. In acest sens exista jurisdictie care nu este respectata.. Mandatele de arestare se semneaza... Pentru emiterea unui mandat de arestare ajung, de ex., cunostinte unei lb. straine (materne) si legaturi cu tara de origine. De aceea in multe cazuri ramine numai speranta in norocul individual.. sperand intr-un judecator de instructie cu putere de discernamant... De care se pare ca ati avut dvs parte. Problema aceasta este cunoscuta de fiecare aparator in Germania, care apara cetateni straini. Este o stare de fapt care tb - din pacate - acceptata, atata timp cat acest lucru este tolerat de tarile de origine ale arestatilor. Un aparator este singurul si uneori ultimul sprijin al persoanei arestate... Exista insa multe situatii cand se constientizeaza limitele profesionale... De aceea se pune intrebarea in ce masura este limitat dreptul penal de catre drepturile omului... Raspunsul pare sa fie numai de natura academica. Va doresc o sera placuta in continuare.
Chiar daca este tarziu pt raspuns... Poate ca l-ati primit deja. M-a amuzat insa parerea celor doi specialisti. Cei doi juristi din Germania nu prea stiu realitatile din Romania... Si se pare ca nu apara prea multi romani. :) Poate ca v-au spus si faptul ca numai anumite amenzi penale apar in cazier...Depinde si de procuratura de caz, daca dispune ca amenda sa fie facuta cunoscuta autoritatilor romane sau nu. Sunt mai multe aspecte, care tb luate in calcul. Sper ca dvs ati avut noroc si ca ati ramas cu un cazier curat in RO.
Ati platit amenda? Sau v-ati hotarit pt inchisoare?
Răspuns la discuția arestul preventiv in germania
Din pacate, ceea ce vi s-a intimplat dvs nu este un caz singular. Dvs sinteti cercetati in libertate, daca ati fi fost judecat ar fi tb sa stiti. In Germania nu se judeca nimeni in lipsa. Exista o lege care ofera despagubiri (..minore) celor arestati pe nedrept. O sa va spuna avocatul dvs mai multe. Trebuie numai sa-l intrebati!!!
Detalii?? www.rechtsberatung.ro
Răspuns la discuția Arestat in Germania
Pentru contrabanda cu haine, care trebuie mai intai probata, nu se primesc nici 9 luni de pedeapsa privativa de libertate nici 10.000 € amenda. Aceste afirmatii sint pausale si lipsite de fond. Puteti lua legatura cu cunoscutii dvs numai prin intermediul unui avocat. Dreptul de vizita se primeste de la procuratura de caz, pe baza unei cereri. In cazul de fata ar tb sa fie data competenta procuraturii din Traunstein. Ar fi de indicat sa angajati avocati. Consulatul nu va poate ajuta prea mult, doar sa va puna in legatura cu avocati vorbitori de lb romana, asistenta consulara fiind foarte limitata. Cazul dvs intra in competenta Consulatului General al Romaniei din München, care va face tot posibilul sa va ajute.
Manuel Luedtke
Rechtsanwalt (Avocat)
Karlsplatz 7
80335 München
www.rechtsberatung.ro