Buna ziua,
Cativa prieteni au fost arestati pe teritoriul Germaniei(Bad Reichenhall ) in luna mai.Am primit un singur telefon de la ei , spunandu'mi ca au fost arestati. Din cate am inteles de la sotia unuia , ei aveau ceva haine de contrabanda in portbagaj , si acum asteapta sa fie judecati. Acuzatia ar fi de banda organizata sau ceva de genu,ei fiind vreo 5. Am sunat la sectia respectiva de politie,am vb cu cineva acolo , confirmandu'mi doar ca ei sunt acolo si ca nu imi pot spune nimic. Nu pot afla unde sunt?Cat mai au de stat?Cum pot lua legatura cu ei ? Nu imi permit sa ajung acolo , si nici sa le trimit vreun avocat(m'am interesat,e fff scump).Ultima oara am inteles de la sotia unuia din ei , ca ar putea primi 9 luni sau 10.000 euro amenda, dar nici ea nu stie de fapt care e acuzatia,cat mai dureaza. Chiar nu au dreptul sa ia legatura cu nimeni decat o singura data? As putea face ceva din tara ca sa ii ajut?
Din pacate familiile lor nu stiu nimic si nu stiu ce sa fac...depind mai multe lucruri de toata situatia lor.
Va multumesc
Daca nu sunteti ruda cu cei in cauza,rugati pe sotia celui despre care ati facut vorbire sa ia legatura si cu celalalte rude ale tuturor celor implicati si sa apeleze la ajutorul Ambasadei Romaniei sau reprezentantei diplomatice celei mai apropiate pentru a li se comunica situatia reala si ce ar trebui intreprins
Cred ca Bad Reichenhall se afla in circumscriptia consulatului de la Munchen.
Daca au solicitat asistenta consulara, autoritatile germane au obligatia sa le permita contactul cu oficiul consular si sa ofere informatii despre situatia lor. Cei de la consulat nu pot influenta in nici un fel in procesul de urmarire penala/judecata, dar prin intermediul lor familia poate afla in ce stadiu se afla, care sunt capetele de acuzare, daca sunt asistati de avocat etc.
Pentru contrabanda cu haine, care trebuie mai intai probata, nu se primesc nici 9 luni de pedeapsa privativa de libertate nici 10.000 € amenda. Aceste afirmatii sint pausale si lipsite de fond. Puteti lua legatura cu cunoscutii dvs numai prin intermediul unui avocat. Dreptul de vizita se primeste de la procuratura de caz, pe baza unei cereri. In cazul de fata ar tb sa fie data competenta procuraturii din Traunstein. Ar fi de indicat sa angajati avocati. Consulatul nu va poate ajuta prea mult, doar sa va puna in legatura cu avocati vorbitori de lb romana, asistenta consulara fiind foarte limitata. Cazul dvs intra in competenta Consulatului General al Romaniei din München, care va face tot posibilul sa va ajute.
Manuel Luedtke
Rechtsanwalt (Avocat)
Karlsplatz 7
80335 München
www.rechtsberatung.ro
Arest in elvetia
gina26
am un prieten care nu stiu cum si de ce a fost arestat in elvetia,cum aflu ceva de el?cum aflu unde a fost inchis?de ce?va rog frumos daca poate cineva sa ma ... (vezi toată discuția)