Am intrebat acest lucru deoarece sotul meu este plecat din tara si va veni doua saptamani in ianuarie si dorim sa stim daca in acest interval se poate rezolva cu inchiderea definitiva a PFA-ului care este pe numele lui, deoarece vom pleca definitiv din tara. Din luna februarie 2010 nu a mai avut nici un fel de activitate pe acel PFA contractul ce l-a avut cu firma de unde ii veneau si veniturile a fost reziliat incepand cu luna februarie si de atunci nu a mai realizat alte venituri ci doar cheltuieli a mai inregistrat pe PFA-ul respectiv. In cele 5 zile se rezolva si cu Reg.Com. si cu finantele? Nu trebuie ca finantele sa verifice actele si acest lucru nu dureaza cumva mai mult? Dupa ce se rezolva la reg.com. si la finante trebuie anuntat si la sanatate si la pensii ca nu mai functioneaza PFA-ul? La sanatate am platit pana acum trimestrial conform venitului estimat iar la pensii la fel s-a platit o suma lunara. De asemeni s-a platit impozitul pe venit la zi. Este posibil ca in cele doua saptamani cat sta in tara sa rezolve total cu inchiderea acestui PFA? Va multumesc.
Buna ziua,
Am un pfa neplatitor de tva, deschis in anul 2009. Pana acum nu am completat registrul acela de incasari-plati. Va rog sa mi spuneti cum se trec sumele in acest registru, fara TVA sau se trece exact valoarea achitata care este cu TVA cu tot?
Va multumesc
Va multumesc mult. O sa mai apelez la sfatul dumneavoastra dupa ce primesc cartea de munca, sa vad ce au facut, pentru ca eu am inteles ca o sa ma treaca in concediu fara plata pentru data de 25.10 si mi se va inchide cartea cu data de 26.10. Nu stiu ce as putea face in acest moment, o sa astept sa vad ce va aparea in cartea de munca, pentru ca nu as dori sa apara asa ceva, in 20 de ani de munca nu am avut nici o zi fara plata si nici o nemotivata.
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. Luni, 25.10.2010 mi-am depus demisia in care am solicitat desfacerea contr. de munca conf. art.79 din Codul muncii, incepand cu data de 25.10.2010, fara a scrie nimic referitor la efectuarea termenului de preaviz, intentia mea fiind de a obtine demisia la zi. Cererea a fost inregistrata cu data de 25.10.2010, directorul punctului de lucru (sediul societatii este in alta localitate, judet)a scris pe ea "se aproba" si a semnat. Am fost sunata de la sediul firmei si mi s-a spus ca demisia va fi operata cu data de 26.10.2010, iar pentru ziua de 25.10.2010 voi fi trecuta in concediu fara plata, ca nu o primesc cei de la ITM daca este inregistrata in aceeasi zi, ca trebuie anuntata cu o zi inainte. Doresc sa stiu daca in aceste conditii cererea mea de demisie fara preaviz este valabila si singurul lucru este acela ca voi avea concediu fara plata in data de 25.10. si mai ales daca ma pot trece nemotivata in acea zi. Nu stiu daca am fost foarte clara. Va multumesc si sper sa ma puteti lamuri cum sta treaba, de ce nu pot demisiona in aceeasi zi, daca am acordul pentru aceasta.
va multumesc ptr. raspuns si doresc sa precizez ca eu lucrez la un punct de lucru al firmei, sediul firmei fiind in alta localitate. Persoana care mi-a semnat cererea este directorul punctului de lucru, care nu este patron al firmei. Contractul de munca este semnat intre mine si ca reprezentant al firmei este trecut unul dintre patroni. Este suficient sau la ce ma pot astepta?
Buna ziua, azi mi-am inaintat demisia la locul de munca incepand cu data de azi, 25.10.2010, fara a pomeni nimic in cerere de perioada de preaviz, ci doar am solicitat incetarea contr. de munca incepand cu data de 25.10.2010. Sefa mea a scris pe cerere "se aproba" si a semnat. Intrebarea mea este daca firma poate reveni asupra deciziei si sa imi ceara sa efectuez perioada de preaviz, acum dupa ce am cererea de demisie la zi aprobata si semnata si daca eu sunt obligata in vreun fel sa mai dau curs cererii lor de efectuare a preavizului. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.