avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate nueleanu

Activitate nueleanu

Discuție succesiune
Buna ziua!Dupa decesul sotului meu am ramas eu si 3 copii.Am facut actiune in instanta prin care solicit stabilirea masei succesorale si impartirea ei.Doi dintre fii au dat declaratie prin notariat prin care spun ca au inteles sa ramana straini fata de succesiunea tatalui lor.Ne-am inteles sa incheiem o tranzactie.Am urmatoarele intrebari:
1)cei 2 fii care au dat acea declaratie trebuie sa se mai prezinte la proces sa semneze acea tranzactie?
2)eu pot renunta in favoarea celuilalt fiu la toata masa succesorala in ideea ca dupa decesul meu sa nu mai fie nimic,sa nu mai fie succesiune?
3)pot pune in tranzactie conditia ca renuntand la tot in favoarea unui fiu ,acesta sa-mi permita folosirea casei pana la decesul meu si sa ma ingrijeasca?
Discuție succesiune
As dori sa stiu daca dupa decesul sotului meu unul dintre mostenitori poate deschide actiune in instanta impotriva celorlalti mostenitori pentru o succesiune partiala mai concret pentru o masina care este pe numele sotului decedat si pe care nu o putem radia chiar daca nu mai este in stare de functionare.mentionez ca o succesiune totala nu o putem face mai rapid deoarece sotul meu nu are o succesiune facuta cu fratii lui in urma decesului parintilor lui iar eu ma grabesc in legatura cu masina pentru a nu mai plati darile fiscale pentru ea.Va multumesc mult pentru raspuns!
Stimate doamne si domni,va rog sa ma ajutati prin raspunsuri cat mai explicite si concrete pentru a rezolva urmatoarea problema:sunt proprietarul unui apartament obtinut printr-o executare silita in urma careia lucrurile vechilor proprietari au fost preluate de mine printr-un proces verbal si au ramas in apartament.I-am instintat sa vina intr-o anumita data sa-si ia lucrurile.de aici incolo nu stiu cum sa procedez ca sa fie bine mai ales ca acestia sunt foarte violenti si au si declarat ca atunci cand o sa-si ia lucrurile o sa ma dea pe mine afara ,sa ramana ei ani buni, asteptand dupa hotarari judecatoresti,lucru ce s-a si intamplat anterior.Va rog ,sfatuiti-ma ce sa fac!Va multumesc!
Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie in urmatoarea problema:dupa o executare silita dintr-o locuinta ,lucrurile celor evacuati au ramas in locuinta.Va rog mult sa-mi spuneti care sunt pasii ce trebuie sa-i urmez ca sa scap legal de lucrurile lor cat mai urgent posibil.Va multumesc!