avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate barnix2001

Activitate barnix2001

Am fost angajatul unei primarii si a fost desfacut contractul de munca art.130 lit. a Codul Muncii (vechi) la data de 2000 aug 22. Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul sa cer despagubire retroactiv din cauza ca nu am primit nici o recompensare la data respectiva.
Răspuns la discuția Detin niste actiuni la un SA.
Nu au platit nimic pentru ca nu vreau sa-l vand actiunile deocamdata. Ei au facut o oferta ca vor sa cumpere actiunile mele. Eu am zis ca nu vreau sa-l vand actiunile mele. Ei au cerut o semnatura la un tabel nominal. Cine stie ce fel de hotarare au luat ca administratori majoritari. Cand am cerut sa-mi arata ce am semnat a aratat o scrisoare de instiintare cu un numar de telefon ca sa ma prezint la ei si nu sant obligat sa-l vand actiunile mele pentru ei numai daca vreau eu. Am impresia ca ei vreau o dovada cu semnatura mea ca ei au facut o oferta de cumparare catre mine. Tot ei au explicat mie ca sa nu-l vand actiunile la altcineva mai scump ca pana la urma nu o sa fie legal pentru ca trebuie sa aproba actionarii majoritari vanzarea actiunilor mele catre altcineva. Deci este clar vor sa ma oblige pe calea legii ca sa-l vand pana la urma actiunile mele la ei la pretul oferit de cate ei si sa nu am indrazneala sa-l vand la altcineva la un pret mai mare. Vazand lucrurile nu o sa le vand actiunile dar ma supara semnatura eceea ca nu stiu ce vor exact cu asta.
Detin niste actiuni la un SA. Am fost intrebat de catre un actionar majoritar a companiei SA daca vreau sa-l vand actiunile pentru ca el vrea sa cumpara la valoarea nominala x. Am zis ca nu vreau sa-l vand de loc actiunile mele. El a zis ca daca nu vreau sa-l vand actiunile pentru el acum sa semnez o hartie ca nu o sa le vand la nimeni. Eu am semnat hartia. Ce se va intampla? Nu mai pot sa le vand mai tarziu la altcineva actiunile mele de exemplu la un pret mai mare? Ce trebuia sa fac in momentul cand am fost intrebat de omul cu actiuni majoritar? Trebuia sa chem politia ca vrea ma mituiasca?
Am fost taxat de catre ANAF 2 ori. Am platit impozitul de doua ori si dupa aceea am intrebat ce sa fac ca sa recuperez jumatatea platita nelegal.
Raspunsul angajatorului ANAF a zis ca nu-l intereseaza ce fac si sa plec pt. ca are multi clienti si sa fac ce vreau eu. Dupa raspunsul primit m-am enervat putin si cand am iesit am inchis usa mai tare. Angajatoarea a iesit dupa mine si a anuntat politistul de la poarta. Ce poata sa faca pt. mine politistul? Primesc amenda pe deasupra ca am platit impozitul de doua ori?
Vecinul a si facut poarta. Ce trebuie sa fac daca vreu sa interzic iesirea? S blochez poarta sau sa chem politia?
Mai are o iesire prin piata dar vrea sa foloseasca si ast pt. ca primaria inchide poarta de la piata la ora 6PM si nu poate iesi acolo.
Distantele la cele doua iesiri sant egale spre drumul public.
Am dreptul la o servitute de trecere peste un teren a carui proprietar a dat voie la un alt vecin sa treaca si el. Am dreptul sa interzic trecerea unui alt vecin peste servitutea mea de trecere?
Am fost chemati la notariat pntru deschiderea succesiunii. Actele au fost trimise de catre Primaria la notariat si din cauza aceasta santem nevoiti sa deschidem succesiunea. Avem un teren care nu este intabulat si este foarte complicat intabularea. Terenul aceasta am obtinut prin retrocedare si din cauza aceasta Primaria nu ajuta cu nimic intabularea proprietatii. Intrebarea mea este: Pot sa cer pe notarul sa nu include terenul neintabulat in succesiune? Eu nu am interesul sa inceapa notarul succesiunea terenului pt. ca la urma se va depune hotarirea la OCPI si se va incepe intabularea terenului fara voia mea. Intabularea aceaste este foarte complicata si va costa foarte mult si nu am posibilitati sa fac intabularea momentan.
Am vrut sa deschid un cont la un broker din Australia care cere de la mine copie xerox a Cartii de Identitate autentificat la un notar si ca dovada adresei trebuie sa le trimit o factura de utilitati sau o dovada de cont bancar tot autentificat de catre notar.
Am fost la mai multe notariate si au zis ca nu au voie sa faca o autentificare despre actele sus numite. Cu mult scandal am reusit sa fac copi legalizata a cartii de identitate dar celelalte acte nu am reusit sa le autentific nici cum. Au zis ca dupa legile romane locul de domicilu este dovedit de cartea de identitate si nu au voie sa faca autentificarea facturii sau dovada de cont bancar ca dovada a domiciliului.
Dupa parerea me este gresit atitudinea notariilor din cauza ca eu am cerut o simpla constatatare a docuumentelor originale cu cele copiate. Problema asta simpla nu se poate realiza la notariatele Romane?
Va rog frumos sami dati un raspuns.
Răspuns la discuția Servitute de trecere
Raspunsul primit dupa parerea mea este satisfacator dar totusi ma nelinisteste urmatoarea fraza:
... In masura in care proprietarul fondului dominant nu agraveaza in mod inechitabil sarcina fondului aservit ...
Cine si pe baza carui lege este definit inechitabilitatea sus amintita?

Lege din ungaria defineste precis servitutea de trecere:
[ link extern ]
"A telki szolgalom alapítása visszterhesen is történhet, azonban gyakorlása mindig ingyenes. "
Care are urmatoarea traducere:
Servitutea de trecere se poate crea si cu cheltuieli decontate de catre cealalta parte dar folosirea servitutii de trecere in continuare este complet gratuit.

Dupa parerea noastra legislatia romana este obscura si nepunctuala in privinta servitutii de trecere.
Răspuns la discuția Servitute de trecere
Am primit urmatorul raspuns pe net:

Buna ziua,
Ca raspuns la situatia prezentata va comunicam ca dispozitiile Codului civil in vigoare va asigura temeinicia exercitarii dreptului de servitute, fara niciun fel de despagubire fata de proprietarul vecin.
Astfel , dispozitiile legii de punere in aplicare stabilesc aplicarea legii noi si efectelor viitoare ale situatiilor juridice nascute anterior intrarii in vigoare, derivate din raporturile de proprietate , inclusiv regimul general al bunurilor.
Cu privire la materia dreptului de servitute, aceasta reprezinta sarcina care greveaza un imobil pentru uzul sau utilitatea imobilului unui alt proprietar. In masura in care proprietarul fondului dominant nu agraveaza in mod inechitabil sarcina fondului aservit, nu se poate retine niciun drept de despagubire pentru proprietarul terenului pe care se afla calea de acces la calea publica.
Pentru specificatii ulterioare, va stam la dispozitie!