avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Activitate marianaiacob

Activitate marianaiacob

Nu as putea, totusi, introduce o actiune in angajarea raspunderii civile delictuale, pe calea dreptului comun, impotriva fostului administrator, personal, pentru repararea prejudiciului creat (reprezentand debit restant), in urma incheierii acestui contract nul?
In acest sens, exista o prevedere in L. 85/2006, Art. 45, alin. (3):
"Prejudiciile suferite de tertii de buna-credinta, ca urmare a nerespectarii obligatiilor debitorului prevazute la alin. (1)-(2), vor fi reparate in mod exclusiv de persoanele care au incheiat actele ca reprezentanti legali ai debitorului, fara a fi atinsa averea debitorului.”

Art. 45, alin. (1):
“Dupa ramanerea irevocabila a hotararii de deschidere a procedurii, toate actele si corespondenta emise de debitor, administratorul judiciar sau lichidator vor cuprinde, in mod obligatoriu si cu caractere vizibile, in limbile romana, engleza si franceza, mentiunea in insolventa, in insolvency, en procedure collective.”,

Art. 45 alin. (2):
“Dupa intrarea in reorganizare judiciara sau faliment, actele si corespondenta vor purta, in conditiile prevazute de alin. (1), mentiunea in reorganizare judiciara, in judicial reorganization, en redressement sau, dupa caz, in faliment, in bankruptcy, en faillite. Dupa intrarea in procedura simplificata se va face, de asemenea, mentiunea in faliment, in bankruptcy, en faillite.”
In anul 2013 am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate care era in insolventa inca din anul 2011 si nu ne-a anuntat despre starea acesteia la momentul incheierii contractului. Contractul a fost astfel semnat de catre fostul administrator al societatii aflate in insolventa, caruia ii fusese ridicat si dreptul de administrare. Prin urmare, acesta a fost incheiat fara acordul administratorului judiciar, in contract nefiind consemnata mentiunea "in insolventa" langa datele societatii beneficiare... De cateva luni aceasta societate a ramas restanta cu platile catre noi, asa ca le-am comunicat o somatie prin care, conform contractului, le-am dat un termen de 15 zile de la data comunicarii somatiei, pentru a-si indeplini obligatiile de plata, in caz contrar, rezervandu-ne dreptul de a rezilia contractul si de a-i actiona in instanta. Intrucat debitul nu a fost achitat, am reziliat contractul si, dorind sa inaintam in instanta o ordonanta de plata pentru recuperarea debitului, am aflat ca societatea a intrat in insolventa in anul 2011, iar in prezent se afla in faliment. Intrebarea mea este:
1) Cum imi pot recupera acum creanta? Ma pot indrepta pe calea dreptului comun cu o actiune in angajarea raspunderii fostului administrator care a semnat contractul singur, desi nu mai avea dreptul? Sau ar trebui sa fac o cerere direct in dosarul de faliment?
2) Trebuie anuntat si lichidatorul judiciar cu privire la rezilierea contractului, cu toate ca acesta a fost semnat doar de catre fostul administrator care nu mai avea drept de semnatura si am aflat despre starea de insolventa-faliment abia dupa rezilierea contractului?
cu ce ma poate afecta negativ la valoarea pensiei daca accept oferta cu salariile compensatorii in cazul in care eu trebuie sa ies la pensie in 2015.09
La intreprinderea unde lucrez angajatorul face reduceri de personal si a lansat o oferta de salarii valabila pentru cine vrea si in mod special pentru cine indeplineste conditii de pensionare in perioada2012-2015.Cine accepta oferta i se desface cotractul cu acceptul ambelor parti.Eu ar trebui sa ma pensionez dupa lege in 2020.03 dar am grupa a 2-a si mi se scad 4,6 ani .Deci pot iesi la pensie in data2015.09.
Intrebareaeste:Ies sigur la pensie in aceeasta data?Mai trebuie sa platesc vreo contributie daca am peste 33 de ani vechime?
Cu ce ma poate afecta negativ la valoarea pensiei daca nu gasesc un alt loc de munca?
Discuție proprietate
Parintii mei au cumparat de la o intreprindere in 1999 un apartament dintr-o casa din caramida,construita prin anii 50.In actul de proprietate este stipulat ca se vinde numai casa fara teren,acesta fiind atunci al primariei.S-au platit si sunt la zi cu toate taxele anuale aferente proprietatii plus asigurarea casei.In 2005 s-au pomenit cu o persoana care a cumparat acest teren,ca doreste evacuarea celor sapte familii care locuiesc in aceasta casa pe motiv ca i s-a spus la cumparare,ca pe teren un este decat o baraca in care locuiesc cateva familii ilegal.Probabil ca terenul i s-a vandut extrem de convenabil,persoana in cauza considerand ca este o "ocazie" si nu a mers la fata locului sa vada ca de fapt baraca este o casa din caramida constriuta prin anii 50.Cred, ca nu mai exista acum actele initiale sa vedem exact cand a fost construita casa.Daca s-a vazut cu treburile incurcate acest proprietar a revandut terenul altuia-probabil tot foarte convenabil - dar in actele cadastrale nu figuraza c-ar fi nici o constructie.Si acest proprietar a cumparat terenul fara sa-l vada si trezindu-se cu aceasta casa a venit intr-o zi cu un organ de politie sa le ceara evacuarea.Deci mentionez pe actele terenului nu figuraza constructia desi ea exista de mai bine de 60 de ani.Cum s-au facut cadastrul si intambularea in cazul asta este un mister.
Cum se poate rezolva o asemena problema pentru ca parintii mei oameni la 83 de ani sunt speriati si ingrijorati ca se pot trezi fara casa desi sunt proprietari cu acte in regula?
Multumesc anticipat
Discuție OUG 50/2010
avem un credit in CHF contractat in data de 18.12.2006.Nu am semnat semnat actul aditional si am facut o sesizare bancii ca nu suntem de acord cu aplicarea marjei fixe de 7,31%.Am primit ca raspus ca ,creditul a fost contractat inainte de inrarea in vigoare a OUG 174/2008 si ca banca prin art.37.din OUG50/2010 a fost obligata sa prezinte clientilor doar o formula de calcul care,suntem de acord sau nu ea se va aplica in contiuare chiar daca nu semnam actul aditional.In acest caz ce sanse sunt sa rezolvam problema scaderii marjei fixe?