Parintii mei au cumparat de la o intreprindere in 1999 un apartament dintr-o casa din caramida,construita prin anii 50.In actul de proprietate este stipulat ca se vinde numai casa fara teren,acesta fiind atunci al primariei.S-au platit si sunt la zi cu toate taxele anuale aferente proprietatii plus asigurarea casei.In 2005 s-au pomenit cu o persoana care a cumparat acest teren,ca doreste evacuarea celor sapte familii care locuiesc in aceasta casa pe motiv ca i s-a spus la cumparare,ca pe teren un este decat o baraca in care locuiesc cateva familii ilegal.Probabil ca terenul i s-a vandut extrem de convenabil,persoana in cauza considerand ca este o "ocazie" si nu a mers la fata locului sa vada ca de fapt baraca este o casa din caramida constriuta prin anii 50.Cred, ca nu mai exista acum actele initiale sa vedem exact cand a fost construita casa.Daca s-a vazut cu treburile incurcate acest proprietar a revandut terenul altuia-probabil tot foarte convenabil - dar in actele cadastrale nu figuraza c-ar fi nici o constructie.Si acest proprietar a cumparat terenul fara sa-l vada si trezindu-se cu aceasta casa a venit intr-o zi cu un organ de politie sa le ceara evacuarea.Deci mentionez pe actele terenului nu figuraza constructia desi ea exista de mai bine de 60 de ani.Cum s-au facut cadastrul si intambularea in cazul asta este un mister.
Cum se poate rezolva o asemena problema pentru ca parintii mei oameni la 83 de ani sunt speriati si ingrijorati ca se pot trezi fara casa desi sunt proprietari cu acte in regula?
Multumesc anticipat