avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

Parintii mei au cumparat de la o intreprindere in 1999 un apartament dintr-o casa din caramida,construita prin anii 50.In actul de proprietate este stipulat ca se vinde numai casa fara teren,acesta fiind atunci al primariei.S-au platit si sunt la zi cu toate taxele anuale aferente proprietatii plus asigurarea casei.In 2005 s-au pomenit cu o persoana care a cumparat acest teren,ca doreste evacuarea celor sapte familii care locuiesc in aceasta casa pe motiv ca i s-a spus la cumparare,ca pe teren un este decat o baraca in care locuiesc cateva familii ilegal.Probabil ca terenul i s-a vandut extrem de convenabil,persoana in cauza considerand ca este o "ocazie" si nu a mers la fata locului sa vada ca de fapt baraca este o casa din caramida constriuta prin anii 50.Cred, ca nu mai exista acum actele initiale sa vedem exact cand a fost construita casa.Daca s-a vazut cu treburile incurcate acest proprietar a revandut terenul altuia-probabil tot foarte convenabil - dar in actele cadastrale nu figuraza c-ar fi nici o constructie.Si acest proprietar a cumparat terenul fara sa-l vada si trezindu-se cu aceasta casa a venit intr-o zi cu un organ de politie sa le ceara evacuarea.Deci mentionez pe actele terenului nu figuraza constructia desi ea exista de mai bine de 60 de ani.Cum s-au facut cadastrul si intambularea in cazul asta este un mister.
Cum se poate rezolva o asemena problema pentru ca parintii mei oameni la 83 de ani sunt speriati si ingrijorati ca se pot trezi fara casa desi sunt proprietari cu acte in regula?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 10:48, 31 Octombrie 2010
Ar trebui o actiune in constare a uzucapiunii in contradicatoriu cu Primaria. Consultati un avocat pentru a va ajuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"tulburarea posesiei"? RaduCristian87 RaduCristian87 Buna ziua, Am o matusa care a mostenit un teren agricol(extravilan) de 20.000mp. Are o sentinta judecatoreasca din care reiese ca ii revin 20.000mp in comuna ... (vezi toată discuția)
dezlipire teren, uzucapiune LucaMarcela LucaMarcela Buna ziua! Problema pe care doresc sa o dezbat aici si la care sper sa primesc un raspuns, este urmatoarea: In anul 1950 bunicii mei paterni au ... (vezi toată discuția)
Cum cumpar unteren aferent locuintei cumparate in baza legi 112...? dragoiu bogdan alexandru dragoiu bogdan alexandru am cumparat o locuinta nationalizata si am inteles ca urmeaza sa apara un proiect de lege sau ceva de genul asta referitor la vanzarea terenurilor aferente ... (vezi toată discuția)