avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate taspe27

Activitate taspe27

am masina de atata timp ,de abia astazi am primit proces verbal de constatare.care este procedura?ce am de facut spune ti mi mai detailat.mi s a spus sa mi deschid cont ,nu trebuie sa rezolve intre ei ,adica firma de asigurari si service'ul??ce treaba mai are cu mine???spuneti mi care sunt pasii va rog frumos.
buna ziua ,am avut zilele trecute un accident in intersectie,vina si-a recunoscut -o celalalt sofer .Acum am ramas singura sa ma descurc cu serviceul auto .Va rog din suflet sa ma ajutati cu sfaturi masina mea a ramas in service si imi este frica ca imi vor umbla la piese ,nu stiu care este procedura ,ajutor va rog , abia astazi am primit procesul verbal de constatare a daunelor ,care este procedura ,la ce sa ma astept ?astept sfaturi.
va multumesc pentru promptitudine,actiunea de revendicare se depune la judecatorie ,trebuie sa timbrez la valoare? ce motive pot invoca ?pe baza caror art,legi?
va multumesc
Buna seara , va rog sa ma ajutati intr-o problema de vanzare cu chitanta de mana asupra unui teren agricol din anul 2006 . Anul trecut primaria mi-a inmanat o adeverinta de proprietate in care se specifica a terenul respectiv figureaza pe nr de rol al meu, dar este vandut cu chitanta de mana . Intrebarea mea este ce efect juridic are respectiva adeverinta de la primarie ?Specific ca in prezent am reusit sa fac intabularea pe numele meu.Trebuie sa contest acea adeverinta chiar daca a trecut aproape un an ? M-am gandit sa-l invit la un notariat pentru a perfecta actele de vanzare avand in vedere ca s-a folosit de terenul agricol respectiv? Si apoi daca acesta refuza,notarul sa constate printr-un proces verbal ca cumparatorul a refuzat perfectarea actelor? acesta nu vrea sa facem actele la notar ,nu vrea banii inapoi , vrea sa-l foloseasca si atat fara sa-l coste nimic .Precizez ca in chitanta mi-a dat numai o parte din bani .Ce ma sfatuiti sa fac ,in calitate de specialisti in drept ? va multumesc
buna seara .Pentru a putea cere revocarea unui titlu de proprietate care este in neconcordanta cu adeverinta de proprietate emisa de comisia locala prin hotararea comisiei judetene am citit ca trebuie indeplinite cumulativ conditiile : 1) sa fie emis abuziv;2) fostii proprietari sa fi detinut la data emiterii TP adeverinta de proprietate si sa fie avut posesia .3)TP sa nu fi intrat in circuitul civil . Problema mea este ca nu stiu ce inseamna pct 3 , nu stiu daca pot cere revocarea si unde sa o depun??
va rog nimeni nu-mi raspunde ?
Al doilea frate a murit in anul 2008 ,fiul acestuia a deschis succesiunea declarativ.Considerati ca este tarziu sa mai faca vreun demers sa intre in posesia mostenirii dupa bunic?
in anul 1998 s-a eliberat adv de proprietate pe numele a 2 proprietari ,iar in anul 2001 s-a eliberat titlul pe un singur mostenitor ,sotia acestuia .Adica erau 2 frati care mosteneau de la parinti 8 ha. Unul a decedat inainte de 1990 ,iar pe data 18 martie 1991 sotia acestuia face cerere de restituire a terenului agricol pt toata suprafata in nume propriu cum ca dansa a intrat in CAP cu intreaga suprafata de 8 hectare.In anul 1998 ,se eliberaza o adeverinta de proprietate conform L18/1991 pe numele celuilalt frate si cumnata acestuia ,(persoana mai sus mentionata).In anul 2001 se eliberaza titlul de proprietate numai pe numele cumnatei ,in baza cererii dansei din 1991 luna martie.Intrebarea mea este daca celalalt frate isi mai poate revendica intr-un fel partea sa din mostenire ,detinand numai acea adeverinta care atesta dreptul sau de coproprietar.Acum eu nu stiu daca in luna martie1991 era in vigoare legea si daca se mai face ceva ??
sa inteleg din ce mi ati spus ca pot merge la directia judeteana?
nu am nici un fel de datorii nicaieri ,vreau sa vand o proprietate si nu vreau sa mai merg la comuna ,eu locuind in prezent in oras ,resedinta de judet ,ce trebuie sa fac? cadastru si intabulare am facut acum trebuie sa depun cerere pt adv de rol si certificat de atestare fiscala si nu vreau sa merg zeci de kilometri pt acestea ,va multumesc ,