avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate netie

Activitate netie

In urma apelului initiat de fostul sot, instanta a decis un program de vizite care nu este in interesul superior al minorului si ii poate pune in pericol sanatatea. Acestea s-au intamplat deoarece avocatul acestuia, a mers pe probe fase si fabricate, pe minciuni...etc.
Intrebarea mea este : "Cine raspunde , cine plateste tratamentele si cine se va ocupa fizic de copil, in situatia in care copilul va fi supus unei situatii grave( de exemplu va fi lovit cu brutalitate de tata) in timpul unei "vizite" la domiciliul tatalui, fara prezenta mea...asa cum a decis gresit, a doua instanta, luand in considerare situatia fabricata de d-na avocat .
Nu stiu cum d-na avocat a putut face asemenea falsuri intr-un proces in care este implicat un copil....Am intrebat-o doar daca este mama si daca i-ar fi placut sa treaca prin ceea ce ma pune ea sa trec, prezentand instantei acte modificate.... Mi-a raspuns mandra ca este si ea mama !
Pe semne avea alt interes , nu cel de a-si practica meseria , respectand drepturile unui copil . Din actele depuse de mine i-a fost clar ca tatal isi teroriza copilul...dar cu toate acestea a preferat sa faca falsuri si sa minta instanta.
Copilul are aproape 14 ani si nu doreste sa faca vizite cu tatal. Daca tatal il va urmari la scoala si isi va varsa furia pe copil, ptr ca este violent, pot sa o trag la raspundere pe d-na avocat ptr minciunile spuse in instanta?
Cine raspunde in aceasta situatie , intrucat eu ca mama , am dovedit instantei ( cu inscrisuri ) ca tatal este un tip periculos, irascibil, indiferent...care nu s-a ocupat de copil niciodata. Toate acestea le-a spus si copilul in fata instantei de trei ori , la trei audieri.
Mentionez ca in fond tatal a primit cateva ore de vizite in prezenta mea, fara drept de vacante, iar in apel are dreptul la un program de vizite clasic, ca ptr un tata responsabil cu vacante si week-end-uri.
Ce pot face in aceasta situatie?

Nu ma gandesc sa fac recurs ptr a incerca sa obtin alta sentinta, intrucat in apel am fost dezgustata de instanta de la Tribunalul Buc.deoarece i-am prezentat dovezile ptr toate falsurile facute de avocatul fostului sot si nici macar nu s-a uitat la ele.

Va multumesc .
Va rog spuneti-mi care este diferenta dintre un avocat si un colaborator avocat.
Va multumesc.
Daca voi primi raspunsul de la DGASPC, o sa va anunt.
Procesul are loc in Buc. Copilul are 13 ani si a spus clar si tare ca se opune vizitelor cu tatal sau. Faptul ca cunosc si eu articolele de lege pe care le detaliati mai sus, am pus aceasta intrebare pe forum, deoarece dupa aceaste audieri dure, inst a cerut expertiza psihologica a copilului, la recursul initiat de tata, fara sa imi spuna cineva care sunt intentiile sau scopul acestei expertize. Este un abuz asupra copilului si doream sa il opresc , dar dupa cum vad ,deja acest abuz se practica in mai multe tribunale, datorita indiferentei fata de copil sau datorita placerii de a ignora astfel de legi.Am apelat si la Dir Gen ptr Asist Sociala si Protectia Copilului dar mi s-a dat inca un raspuns.
Multumesc.
S-a desfasurat ca o audiere, insa a fost asa cum spuneti ascultare. Exista un proces verbal intocmit de catre instanta numit audierea copilului in Cam de cons. Toate acestea s-au intamplat la proc de custodie initiat de tata in urma cu doi ani insa anul trecut cand a initiat act de incuviintare vizite, a cerut ascultarea copilului din nou pentru a treia oara insa instanta respectiva a cerut de aceasta data ascultarea in sala de sedinte,ptr a fi mai rapida. Copilul a negat vizitele cu tatal sau, clar si tare , argumentand cu violenta fizica...etc. Copilul are 13 ani si este foarte matur in gandire, dar inst a decis totusi , impotriva vointei copilului, ca acesta sa faca vizite cu tatal in prezenta mea . Acum tatal a deschis recursul motivul tatalui fiind fabricat. A transcris un fragment din sentinta ( unde se facea referire la el) si a schimbat sensul , pentru a putea motiva fals ca si instanta de fond a sugerat in sentinta ca eu influentez copilul. La acest recurs instanta a cerut examinarea psihologica a copilului ,chiar daca am precizat ca a fost audiat de trei ori pana acum, pentru stabilirea vizitelor. Scopul sau motivul examinarii copilului nu mi-a fost prezentat , insa instanta a cerut aceasta examinare. Din acest motiv vroiam sa citesc legile ce se refera la aceste proceduri la care sunt supusi copii, pentru ca deja sunt abuziri aceste ascultari obligatorii.
Multumesc.
Multumesc. Scuzati-ma ca am gresit daca am spus audiere si nu ascultare, dar pana la urma a fost audiere, deoarece aceasta i s-a impus de instanat si de tata, si s-a desfasurat ca o audiere, cu intrebari la care i s-au cerut raspunsuri scurte pe un ton nepotrivit, ptr astfel de imprejurari. Va intrebam de conditiile legale deoarece consider ca acestea ar fi trebuit sa fie cuprinse undeva in leg 272/2004 privind drept copilului sau cuprinse in alta lege.M-ar fi interesat sa o citesc, pentru ca sa nu mai dau ocazatia unor astfel de abuzuri.
Multumesc.
La initierea act de incuviintare vizite, tatal a cerut audierea copilului si instanta a acceptata chiar daca am specificat ca minorul a mai fost audiat in legatura cu acest aspect, la procesul de custodie minor, pe care l-a initiat cu un an in urma, cand copilul a fost audiat si de aut tut si de jud. Consider ca toate acestea au fost abuzuri din partea tatalui . Spuneti-mi va rog care sunt conditiile legale de audiere ale copilului. Nu trebuia sa mi sa ceara acordul pentru aceste audieri? Copilul nu trebuia audiat de fiecare data in camera de consiliu in prezenta unei persoane de la aut tut sau in prezenta unui psiholog ? Daca instanta a gresit raspunsul copilului la una din intrebari, ce se poate face daca audierea a avut loc in camera de cons fara altcineva de fata?
Multumesc .
multumesc.
Multumesc. Asa am facut cum ati spus. Consider ca m-am descurcat foarte bine singura si m-as fi descurcat si mai bine,daca judecatoarea citea intampinarea inainte si daca tinea seama ca din motive financiare m-am reprezentat singura (ptr ca imi cresc singura copilul) si sunt interesata de soarta procesului, daca m-am prezentata la termen.
Asa cum imi spuneti am respins testarea din motivele de mai sus insa instanta m-a intrerupt imediat si l-a intrabat pe sot. Sotul nu a raspuns la intrebarea jud ptr ca nu era atent, iar avocata acestuia care este debutanta, a raspuns ca este de acord fara sa-l intrebe pe tata , ce parere are, si astfel a incurca totul. Instanta a decis testarea copilului si apoi noi parintii am fost nevoiti sa mergem la Dir Gen de Asig a Protec Copilului sa indreptam greseala avocatei, si sa declaram in scris ca a fost o eroare a avocatei tatalui si a instantei.
Va rog sa imi mai spuneti unde se depune taxa de timbru.
Va multumesc foarte mult.
Daca am trimis prin posta cererea de recuzare pot cere amanarea dosarului la inceputul sedintei din acest motiv?
Cum se poate face timbrarea cererii dupa depunerea ei ?